top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Cuba

Cuba
top 10 bezienswaardigheden:

Cuba
Havana

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Cuba
reisadvies reisadvies Cuba

... meer handige websites

 

Cuba is een (ei)land gelegen in de Caribische Zee, ten zuiden van de staat Florida in de Verenigde Staten. Het communistische regime en het daardoor opgelegde handelsembargo van de Verenigde Staten hebben ervoor gezorgd dat Cuba anders is dan de omringende eilanden. De bevolking is relatief arm, mensen die in het toerisme werkzaam zijn en voldoende fooien in westerse valuta krijgen uitgezonderd. Muziek en dans vormen twee belangrijke ingrediënten binnen de levensstijl van de Cubanen. Verder zijn de oude Amerikaanse auto's een bekend handelsmerk voor Cuba. Niet uit nostalgie, maar uit pure noodzaak worden de oude auto's zo lang mogelijk rijdend gehouden. De meeste zes- en achtcilinders die in de Chevrolets en Buicks te vinden waren zijn inmiddels vervangen door simpele viercilinder motoren van Koreaanse makelij.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Cuba

bezienswaardigheid nummer 1 Havana
De hoofdstad van Cuba is Havana. Deze stad heeft een wereldberoemde, kilometers lange boulevard: Malecón. Deze Malecón boulevard loopt vanaf Castillo de la Punta tot aan in Miramar. Als er stormen zijn dan slaan de meters hoge golven over de balustrade van deze boulevard. In de oude wijk van Havana, Havana Vieja, zijn veel oude monumenten met historische achtergronden en prachtige villa’s. In Centro Havana zijn veel verschillende bouwstijlen te zien die dateren van 1890 tot 1940. De derde wijk is Vedado met zijn wolkenkrabbers. Hier is veel te beleven door het aanbod van winkels, bioscopen en kantoren. Je ziet er ook grote oude huizen met mooie en grote tuinen.
Top 10 bezienswaardigheden van Havana
   
bezienswaardigheid nummer 2 Plaza de la Revolución
Op dit enorme grote plein in Havana hield de voormalige president Fidel Castro zijn uren lange en vurige speeches. Er staat een hoge toren met het beeld van Jose Martí, de nationale held van Cuba. Verder vind je hier de bibliotheek en een aantal ministeries. Aan de andere kant van het plein is een grote afbeelding te zien van Ché Guevara op het gebouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Valle de Viñales
Deze bijzondere bergen worden om hun uiterlijk ook wel ‘olifantsruggen’ genoemd. In het Parque Nacional ligt deze vallei met een oppervlakte van 132 km² waar je prima kunt wandelen en klimmen. In deze vallei wordt ook nog veel tabak geteeld. Een bezoek aan een tabaksplantage mag dan ook zeker niet ontbreken. In tabaksfabriek, krijg je een duidelijke uitleg over het hele proces. De grotten Cueva del Indio, Cueva de Santo Tomás en Cueva de Jose Miguel zijn zeker een bezoekje waard.
   
bezienswaardigheid nummer 4 La Bodeguita del Medio en El Floridita
La Bodeguita wordt ook wel gezien als de geboorteplaats van de beroemde cocktail ‘Mojito’. Dit restaurant/bar was de thuishaven voor vele bekende en minder bekende schrijvers en kunstenaars als Salvador Allende, Pablo Neruda, Ernest Hemingway en Josignacio. Hier vindt je de typische sfeer en gerechten van Cuba. Een typisch gerecht is rijst met zwarte bonen en vlees of kip. Vele toeristen hebben wat woorden achtergelaten op de muren van La Bodeguita del Medio. Bar/restaurant Floridita is zeer bekend om zijn cocktail ‘Daiquiri’ en was de favoriete bar van Ernest Hemingway. Het is daarnaast ook een prima visrestaurant.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Museo de la Revolución
Als je de geschiedenis wilt weten van Cuba, moet je zeker het voormalige paleis van de Cubaanse presidenten bezoeken in het oude Havana. Er zijn onder andere documenten en foto’s over de Cubaanse onafhankelijkheidsoorlogen. Achter dit museum zijn nog wat grond-lucht raketten, spionage vliegtuig en andere voertuigen te zien. In Calle Refugio is dit museum gevestigd.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Pinar del Río
Dit gebied in Cuba is vooral bekend om zijn tabaksplantages. Veel plantages zijn te bezichtigen al dan niet met een rondleiding. Bij de tabaksplantage Francisco Donatien in Pinar del Rio word je zelfs voorgesteld aan de werknemers die soms met een dikke sigaar in de mond aan het werk zijn. Hier komen de bekende Cubaanse sigarenmerken zoals Romeo y Juliet, Cohiba en Montechristo vandaan. De omgeving in Pinar del Río is ook een lust voor het oog. De groene valleien zijn met hun rotsformaties zeer indrukwekkend.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Castillo del Morro
Dit fort staat aan de kust van de Cubaanse stad Santiago de Cuba. Van hieruit heb je een fraai zicht over de baai. Toen de angst voor aanvallen minder werd, is het fort in gebruik genomen als gevangenis voor politieke gevangenen en een deel als militaire basis. Nu zijn er ruimte waar een museum het verhaal over piraterij verteld.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Museo de la Ciudad
In dit prachtige paleis ‘Palacio de los Kapitains Generales’ zijn collecties over de stad te bezichtigen, over Cubaanse oorlogen, porseleinen kunst, schilderijen en historische meubelen. Het pand op zich is al de moeite waard. De barokke stijl en afmeting van het monument zijn een ware schoonheid. Je vindt dit museum aan de Plaza de Armas in Oud Havana.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Varadero
Varadero is dé badplaats van Cuba. Vele resorts en hotels, clubs en bars zijn hier te vinden. Het ligt op het schiereiland Hicacos en ligt zo’n 140 km van Havana. In het noord-oosten is een natuurpark ‘Hicacos Point’, waar ook de ruïnes van de La Calavera zich bevinden. Varadero heeft ongeveer 20 km witte zandstranden waar nog altijd vele toeristen genieten van het heerlijke klimaat.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Ernest Hemingway
Ernest Hemingway was een schrijver en journalist, die tijdens de jaren ’30 en ’40 in Cuba woonde. In 1954 ontving hij de Nobelprijs voor de Literatuur. Een groot aantal werken van hem zijn geschreven in Cuba , waar zijn naam nog altijd aan verbonden is. Er is ook een heuse Hemingway route te volgen vanuit Havana, waar hij altijd in het zelfde hotel verbleef, gevolg door een bezoekje aan zijn favoriete bar waar de eerste barkruk voor heb werd gereserveerd. Zijn favoriete drankje was natuurlijk de Mojito. De route eindigt in Cojimar. Het kleine vissersdorpje Cojimar is een soort pelgrimsoord voor liefhebbers van Ernest Hemingway. Er staat ook een Hemingway monument.
   
 

Vakantie Cuba

Wil je een vakantie naar Cuba boeken? Kijk online bij de TUI Cuba vakanties voor alle Cuba aanbiedingen! Wil je een rondreis op Cuba maken? Kijk dan absoluut naar de rondreizen op Cuba die Fox Verre Vakanties aanbiedt.

Meer informatie over Cuba:

Cuba informatie
Cuba reisinformatie
Cuba voor beginners
winterzon vakantie op Cuba

  ...meer handige websites
   


 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies