top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van ArgentiniŽ

ArgentiniŽ
top 10 bezienswaardigheden:

ArgentiniŽ
Buenos Aires

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo ArgentiniŽ
reisadvies reisadvies ArgentiniŽ

... meer handige websites

 

ArgentiniŽ bezienswaardigheden top 10Samen met Chili vormt ArgentiniŽ het zuidelijkste gebied van Zuid-Amerika. Het Spaans talige ArgentiniŽ ligt hiermee dicht bij de zuidpool en grenst verder aan landen als Brazilie, Uruguay, Paraguay, Chili en Bolivia. ArgentiniŽ heeft een overweldigend mooie natuur met daarin kleurrijke diersoorten, meer dan dertig nationale parken, regenwouden, gletsjers, bergen, rivieren, meren, watervallen en een rijke biodiversiteit.
De Spaanse verovering in de zestiende eeuw, heeft er voor gezorgd dat de inheemse bevolking en de daarbij behorende inca cultuur weinig leefgebieden overhielden. Desondanks worden er inmiddels veel erfenissen uit het verleden zorgvuldig bewaard. Op verschillende plaatsen in het land tref je dan ook beschermde natuurgebieden waarin cultuur en geschiedenis op passende wijze tentoongesteld worden. Steden als Buenos Aires, Cordoba en Rosario laten zien dat ArgentiniŽ ook een modern Zuid-Amerikaans land is. Wolkenkrabbers vormen een prachtige skyline en het centrum van de steden is dikwijls gevuld met stijlvolle koloniale bouwwerken, eeuwenoude kathedralen, sfeervolle pleinen en boeiende musea.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
ArgentiniŽ

bezienswaardigheid nummer 1 Watervallen van de IguaÁu
De grootste concentratie watervallen van Zuid-Amerika liggen in twee nationale parken op de grens tussen ArgentiniŽ en BraziliŽ. De watervallen van de IguaÁu, Cataratas del Iguazķ, bestaan uit een groep van rond de driehonderd grote en kleine watervallen, die verdeeld zijn over bijna drie kilometer. Eťn van de meest indrukwekkende watervallen is de Garganta del Diablo, de duivelskeel. Deze waterval is ongeveer tweeduizend meter hoog en vormt een bijna gesloten cirkel. Nationaal park Iguazķ heeft een bezoekerscentrum waar je de route en overige informatie over de watervallen van IguaÁu kunt vinden.
www.iguazuargentina.com/en/garganta-del-diablo
   
bezienswaardigheid nummer 2 Buenos Aires
Direct aan de monding van de rivier ĎRŪo de la Plataí, ligt de hoofdstad van ArgentiniŽ Buenos Aires. De drukbezochte havenstad behoorde eens tot de top tien van meest welvarende landen ter wereld. Dit is inmiddels niet langer het geval. Als toeristische bestemming heeft Buenos Aires een aantal interessante bezienswaardigheden te bieden. Er zijn bijvoorbeeld veel prachtige historische gebouwen te bewonderen en muziek en cultuur staan er hoog in het vaandel. Teatro Colůn, Congreso de la Naciůn Argentina, Plaza de Mayo, Metropolitan Cathedral, de wijk La Boca, Cabildo en het Recoleta kerkhof waar invloedrijke personen als Evita Perůn liggen begraven zijn op zijn minst indrukwekkend te noemen. ArgentiniŽ draagt niet voor niets de naam Ďhet Parijs van Amerikaí.
www.top10bezienswaardigheden.nl/argentinie/buenosaires.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Peninsula Valdes
De zeeleeuwen en zeeolifanten vormen eigenlijk de grootste attractie van het schiereiland Peninsula Valdes in ArgentiniŽ. Menig toerist wil dan ook graag de zonnebadende dieren op de foto vastleggen. Daarnaast leven er in dit deel van PatagoniŽ ook een hoeveelheid orkaís, zuidkapers en walvissen, die vervolgens graag de jacht openen op de zeeleeuwen en zeeolifanten. Dit gebeurt met name in de omgeving van Punta Norte. Met een beetje geluk kun je in Peninsula Valdes tevens wat rond waggelende pinguÔns zien. Ook zij worden aangetrokken tot deze zuidoostelijke kust van ArgentiniŽ. Sinds 1999 behoort Valdťs als beschermd natuurgebied tot de werelderfgoedlijst van Unesco.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Perito Moreno
De gletsjers van Perito Moreno zijn een bezienswaardigheid die je niet mag missen. Het Ďeeuwigeí ijs vormt samen met de zon de meest mooie en intense kleuren blauw die je ooit gezien hebt. Perito Moreno beslaat ongeveer twee-honderd-vijftig vierkante kilometer en is zoín dertig kilometer lang. De Moreno gletsjer is vernoemd naar Francisco Moreno, een in Buenos Aires geboren ontdekkingsreiziger en geleerde. Tijdens zijn expeditie door het Patagonische landschap heeft hij verschillende studies erop losgelaten. De Perito Moreno Glacier is een nog altijd groeiende gletsjer. Bezoekers kunnen dit natuurfenomeen met eigen ogen bewonderen. Vanuit El Calafate vertrekken er dagelijks bussen met excursies, waarbij een wandeling over de gletsjer niet is uitgesloten.
www.losglaciares.com/en/parque/
   
bezienswaardigheid nummer 5 Nationaal park Los Glaciares
Behalve Perito Moreno zijn er in ArgentiniŽ nog veel meer gletsjers en andere natuurfenomenen te bewonderen. In het Nationale Park Los Glaciares kun je bijvoorbeeld ook genieten van gletsjers als Viedma, Ice Fields en mooie plekjes als Chorrillo del Salto, Rock Lake en Lago del Desierto. De omgeving leent zich tevens uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen, klim tochten of om er te kamperen.
www.parquesnacionales.gob.ar/areas-protegidas/region-patagonia-austral/pn-los-glaciares
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Cueva de las Manos
De archeologische grotten ĎCueva de las Manosí zijn gelegen in de bergen van Lago Buenos Aires, in de provincie Santa Cruz. De grot dankt zijn naam Ďgrot van de handení aan het feit dat er rotstekeningen zijn ontdekt waarop de afbeeldingen van vele handen te zien zijn. Vermoedelijk werden deze handen er ruim voor de jaartelling op geplaatst. Men vermoedt dat ze hun hand geplaatst hebben en deze vervolgens bedekten met verf. Het wordt gezien als ťťn van de eerste artistieke uitingen van Zuid-Amerikaanse volkeren. Behalve handen zijn er ook andere vormen van kunst aangetroffen. De ontdekkingen werden gedaan door de Argentijnse ontdekkingsreiziger Francisco Moreno.
www.cuevadelasmanos.org
   
bezienswaardigheid nummer 7 Cordoba
De Argentijnse stad Cordoba ligt ten noordwesten van de hoofdstad Buenos Aires. Cordoba werd omstreeks de zestiende eeuw opgericht door Jerůnimo Luis de Cabrera, een Spaanse veroveraar. Inmiddels staat de stad Cordoba bekend om de vele historische monumentale gebouwen, het universiteitsleven, het financiŽle zakendistrict en het moderne stadsleven. Geschiedenis en toekomst lijken dan ook voortreffelijk hand in hand samen te gaan. De meest indrukwekkende bezienswaardigheden zijn onder andere Manzana JesuŪtica y Estancias de Cůrdoba (universiteit), Plaza San Martin, Arco de Cůrdoba, Museo Superior de Bellas Artes Evita en Catedral de Cordoba.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Nationaal park Iguazķ
Tegen de grens van Paraguay en BraziliŽ ligt het noordelijk gelegen ĎParque Nacional Iguazķí van Argentinie. Dit nationale park staat bekend om de watervallen van Iguazķ. Het oorverdovende lawaai van bijna tweehonderd watervallen zorgt voor heel wat opwinding. Menig bezoeker staat dan ook genadeloos te kijken naar dit bijzonder stukje natuur. In nationaal park Iguazķ kun je natuurlijk prachtige wandelingen maken. Diverse routes van het park gaan bijvoorbeeld door en langs het regenwoud, bergen, fruitbomen, een kleurrijk landschap en rivieren. Daarnaast heeft Parque Nacional Inguazķ de grootste biodiversiteit van het land.
www.iguazuargentina.com/en/maravilla-natural/patrimonio-natural
   
bezienswaardigheid nummer 9 Quebrada de Humahuaca
In het noorden van Argentinie bevindt zich de Quebrada de Humahuaca vallei. Eeuwen lang volgden uiteenlopende handelaren een route door het Andes gebied tussen heuvels, bergen en de Rio Grande rivier. Tegenwoordig staat deze klassieke route bekend als de Inca Trail to Machu Picchu of ook wel Camino Inca. Quebrada de Humahuaca is sinds 2003 een cultureel en natuurlijk erfgoed dat gecertificeerd is door Unesco. Het gebied heeft kenmerkende kloven die bestaan uit een indrukwekkend kleurenpalet, historische dorpen, oude grotten met rotstekeningen en inheemse volkeren. De bergen ĎSerrania de Hornocalí zijn volgens de meeste bezoekers het allermooist.
http://whc.unesco.org/en/list/1116
   
bezienswaardigheid nummer 10 Natuurparken Ischigualasto en Talampaya
Argentinie heeft meerdere natuurparken die zich inzetten tot het behoud van cultureel en historisch erfgoed. Zo ook de natuurparken Ischigualasto en Talampaya. Deze natuurreservaten liggen in het westelijke centrale deel van Argentinie. De parken bestaan grotendeels uit rivierbeddingen en woestijngebieden waar meerdere fossielen zijn gevonden zijn, waarvan men vermoedt dat ze er miljoenen jaren geleden rondliepen in het Triastijdperk. En ook restanten van nederzettingen bij Puerta del Canon zijn een interessant gegeven. De grillige rotsformaties en natuurlijk gevormde zandstenen sculpturen in dit gebied zijn behoorlijk fotogeniek te noemen.
www.ischigualasto.gob.ar/el-parque
   
 

Rondreis ArgentiniŽ

Wil je zoveel mogelijk zien van ArgentiniŽ? Dan is een rondreis door ArgentiniŽ een ideale manier om dit prachtige land te ontdekken. De meeste rondreizen brengen je langs de belangrijkste bezienswaardigheden, waardoor jouw ArgentiniŽ vakantie een onvergetelijke belevenis wordt.

Meer informatie over ArgentiniŽ:

ArgentiniŽ informatie
winterzon in ArgentiniŽ

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies