top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Buenos Aires, Argentinië

Argentinië
top 10 bezienswaardigheden:

Argentinië
Buenos Aires

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Buenos Aires
reisadvies reisadvies Argentinië

... meer handige websites

 

De ontzettend grote stad Buenos Aires ligt in Argentinië aan de Río de la Plata. Net zoals steden als New York is ook Buenos Aires opgedeeld in blokken. Dit maakt het iets overzichtelijker om er de weg te vinden. Als je veel van de stad op korte tijd wilt zien, is het aan te bevelen gebruikt te maken van de vele ‘hop-on hop-off’ bussen. De bezienswaardigheden liggen namelijk door de hele stad verspreid. Naast het drukke stadsleven waarbij je ontelbaar veel historische en monumentale gebouwen, monumenten en standbeelden kunt bekijken zijn er ook veel groene gebieden te bespeuren. Zo zijn er prachtige kleurrijke parken zoals Parque Tres de Febrero en de Japanse tuinen te bewonderen. De hoeveelheid theaters maakt direct duidelijk dat de Argentijnen wel houden van muziek, dans en andere vormen van vermaak. Dit is in het straatbeeld van de wat oudere wijken goed terug te zien. ‘s Avonds komt men graag samen om een drankje te drinken, muziek te maken of zich aan de tango wagen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Buenos Aires

bezienswaardigheid nummer 1 San Telmo
In deze oudste wijk van Buenos Aires staat de Tango centraal. Op verschillende plekken is de dans te leren. Het allerleukste om deze dans te aanschouwen is als ‘s avonds de muziek door de straten klinkt en er spontaan een dans ontstaat tussen de bezoekers waar de passie van afdruipt. Her en der in de wijk zijn ook straatartiesten te vinden die de hakken laten klinken op de geplaveide oude pleinen en straten. Verdeeld in de wijk zijn een aantal interessante musea te vinden, antiekwinkels en galeries met opmerkelijke kunst.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Catedral Metropolitana de Buenos Aires
Hoewel het uiterlijk al meerder malen is aangepast werd de oorspronkelijke kathedraal omstreeks de zestiende eeuw gebouwd. De overweldigende binnenkant van deze belangrijkste katholieke kathedraal van Buenos Aires is grotendeels in het begin van de twintigste eeuw ontworpen. Natuurlijk is hierbij veelvuldig gebruik gemaakt van historische (kunst) voorwerpen. Zo dateert het altaarstuk uit 1785 en het beeld van Christus wat in 1761 werd gemaakt.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Casa Rosada
Het letterlijk vertaalde roze huis is de officiële werkplek van de president van Argentinië. Dit opmerkelijk gekleurde herenhuis ligt aan het Plaza de Mayo waaraan meerdere politieke instellingen gelegen zijn. De voormalige president Sarmiento had de roze kleur bedacht om zo vrede te kunnen creëren tussen ‘rode’ federalisten en ‘witte’ Unitaristen. Een bijzondere feit is te weten dat Evita Perón het volk vanaf het balkon van Casa Rosada heeft toegesproken.
   
bezienswaardigheid nummer 4 La Recoleta Cemetery
Rond het jaar 1822 is deze buitengewoon deftige begraafplaats opgericht naast de
kerk van Onze Lieve Vrouw van Pilar. In het Spaans noemt men dat ‘Catedral-Basílica de Nuestra Señora del Pilar’. De begraafplaats en kerk liggen in de culturele wijk Recoleta. Een aantal begraafplaatsen zijn toebedeeld aan bekendheden zoals Evita Perón, presidenten van Argentinië, schrijver Jose Hernandez en een aantal Nobelprijswinnaars. Sommige van de graven zijn ontworpen door vooraanstaande beeldhouwers. Niets lijkt er te gek.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Caminito in La Boca
Het pure leven van Buenos Aires is terug te vinden in de kleurrijke wijk La Boca vlakbij de zee. Cultuur, muziek en de beroemde Tango dans smelten hier volledig samen. Met name in de bekende Caminito straat. Dit deel van de wijk is voornamelijk voetgangers gebied. Veel verhalen van de mensen en hun leven worden doormiddel van straatkunst op de muren en wanden verteld. Her en der bieden kunstenaars met een kraampje hun producten te koop aan. En zodra er muziek klinkt wordt er gedanst.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Galerías Pacifico
Het mooiste winkelcentrum van Buenos Aires is te vinden tussen de straten Calle Florida, Avenida Córdoba en San Martin. Het complex werd gebouwd naar een ontwerp van Emilio Agrelo en Roland Le Vacher. Galerías Pacifico is overvloedig gedecoreerd, maar wel op een smaakvolle manier. Alleen al in de koepel zijn zo’n twaalf fresco’s verwerkt die allen een bijzonder moment uit de geschiedenis vertellen. Allerlei grote merknamen zijn in dit uitmuntende winkelcentrum vertegenwoordigd.
www.galeriaspacifico.com.ar
   
bezienswaardigheid nummer 7 Nationaal Congres
Het Argentijnse Parlement heeft een paleis als onderkomen. Dit Congreso de la Nación Argentina werd gebouwd aan het eind van de negentiende eeuw. Zowel van binnen als van buiten is er veel aan de details gewerkt. De beeldhouwkunst zijn grotendeels afkomstig van de hand van de Argentijnse Lola Mora. Het gebouw staat aan de Avenida Entre Rios tegenover het Plaza del Congreso.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Galileo Galilei Planetarium
In de grootste wijk van Buenos Aires, Palermo Woods, is het Galileo Galilei Planetarium te vinden. In 1962 startte men met de bouw van dit koepelvormige bouwwerk. Het zes verdiepingen tellende planetarium houdt werkelijk alles in de gaten omtrent het heelal. Hier kom je dan ook alles te weten over hemellichamen, ons zonnestelsel en zelfs een kijkje in de toekomst.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Obelisco de Buenos Aires
Op de breedste straat ter wereld, de Avenida 9 de Julio, staat de obelisk van Buenos Aires. Het nationale monument Obelisco de Buenos Aires staat op de Plaza de la República en is daar geplaatst om de stichting van de stad te herdenken. Het monument is ongeveer zevenenzestig meter lang. Op speciale dagen en met bijzondere gelegenheden wordt de obelisk wel eens aangekleed of gekleurd.
   
bezienswaardigheid nummer 10 El Ateneo
In deze zeer bekende boekenwinkel valt je mond waarschijnlijk van verbazing even open. Dit voormalige theater is compleet gevuld met boeken over uiteenlopende onderwerpen. Hoewel het gebouw al meerdere verbouwingen achter de rug heeft sinds zijn bestaan in 1912, heeft het gelukkig nog altijd veel details en ruimtes in ere gehouden. Zo is er bijvoorbeeld op het voormalige podium nu een café te vinden. Ruim veertig boek- en muziekwinkels zijn hier onder één dak te vinden. 
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Buenos Aires. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Buenos Aires. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Buenos Aires:

officiële site van Buenos Aires
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies