top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Adelaide, AustraliŽ

AustraliŽ
top 10 bezienswaardigheden:

Adelaide
AustraliŽ
Melbourne
Perth
Sydney

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Adelaide
reisadvies reisadvies AustraliŽ

... meer handige websites

 

In deze bij het grote publiek wat minder bekende Australische stad zijn heel wat bezienswaardigheden te bezichtigen. Zo is de stad bekend om een aantal bijzonderheden, de vele kerken, zijn mooie groene parken, de kerst optocht, zijn fantastische wijngebieden en de brede boulevards. Ook vind hier elk jaar het Festival of Arts plaats waarvoor men van heinde en ver naar Adelaide komt. Kunst in de breedste zin van het woord staat hierbij centraal. Juist in de maanden als het bij ons koud en fris is, is de temperatuur in Adelaide heerlijk te noemen. Gebieden als Chinatown, North Terrace en King William Road hebben zelfs de verwende toerist genoeg te bieden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Adelaide

bezienswaardigheid nummer 1 King William Street
De brede King William Street is de breedste hoofdstraat van alle Australische hoofdsteden. Deze halsslagader van de stad Adelaide gaat dwars door het centrum en een aantal parken heen. Links en rechts liggen bezienswaardigheden zoals het Elder Park, Adelaides Festival Centre, de St. Peterís kathedraal en het regeringshuis. Er liggen tevens heel veel mode en andere luxe winkels aan deze straat. Niet voor niets wordt het de langste "CatwalkĒ van Adelaide genoemd.
   
bezienswaardigheid nummer 2 St. Peterís Cathedral
Met zijn enorme torens en afmeting is deze Anglicaanse kathedraal een goed herkenningspunt van de stad Adelaide. Op een hoek van de belangrijke King William Street staat deze imposante kerk op een kleine vierduizend vierkante meter. Zowel aan de buitenzijde als de binnenkant is er veel oog voor detail geweest. Na het werven van fondsen is de St. Peterís kathedraal omstreeks 1870 gebouwd om vervolgens rond 1877 zijn deuren te kunnen openen. De torens en de kapel zijn later toegevoegd.
www.stpeters-cathedral.org.au
   
bezienswaardigheid nummer 3 South Australian Museum
Op North Terrace nabij de Adelaide Parklands bevindt zich het natuurhistorisch South Australian Museum. In het museum is veel geschiedenis terug te vinden over de Aboriginals en andere culturen. Daarnaast wordt er het ťťn en ander verteld over zoogdieren, fossielen en de Zuid-Australische biodiversiteit.
www.samuseum.sa.gov.au
   
bezienswaardigheid nummer 4 Victoria Square
In het hartje van het centrum van de stad Adelaide ligt dit fraaie plein met zijn standbeeld van koningin Victoria en het fontein. Het fontein wat de ĎThree Riversí wordt genoemd, werd ontworpen door de Australische beeldhouwer John Dowie. Zeker tijdens de kerstperiode is dit plein van groot belang. Ieder jaar staat hier namelijk een bijna vijfentwintig meter hoge kerstboom op deze Victoria Square. De naast gelegen King William Street is een druk bezochte straat die dwars door het centrum loopt.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Adelaide Festival Centre
Naast de Adelaide Railway Station ligt dit Convention/Festival Centre in het North Terrace deel. Sinds de bouw in 1987 is het al meerdere keren uitgebreid. Het bijzonder vormgegeven gebouw dient onder meer voor vele congressen, exposities, tentoonstellingen, feesten, evenementen en banketten. Daarnaast telt het zoín veertien vergaderzalen die ook weer voor uiteenlopende doeleinden kunnen worden gebruikt.
www.adelaidecc.com.au
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Adelaide Christmas Pageant
De kerstoptocht van Adelaide vindt elk jaar tegen het einde van november plaats. In 1933 tijdens de oprichting werd het de John Martinís Christmas Pageant genoemd naar het gelijknamige warenhuis. In het centrum van de stad gaat de stoet met gemiddeld zestig praalwagens, dansers, muzikanten en clowns van start. De tocht is ongeveer drie kilometer lang en trekt ieder jaar ruim 400.000 bezoekers.
www.cupageant.com.au
   
bezienswaardigheid nummer 7 Adelaide Botanic Garden
In de omgeving van Adelaide Park Lands is deze fantastische botanische tuin te bezoeken. Op het landgoed staat het Palm huis met daarin een opmerkelijke verzameling bloemen. Verder is er een rozentuin in het park en een Bicentennial Conservatorium wat zeer opmerkelijk is vormgegeven. Verder zijn er wat historische gebouwen te vinden en een glassculptuur.
www.environment.sa.gov.au/botanicgardens
   
bezienswaardigheid nummer 8 National Wine Centre
Als je altijd al alles hebt willen weten omtrent het maken van wijn, dan is dit je kans. Hier in Adelaide is het National Wine Centre van Australie te vinden. Middels een rondleiding leer je alles over de technieken, het verbouwen van druiven, het vergelijken en natuurlijk het proeven van wijn. Naast het museum zijn vele rijen met wijnstokken te vinden.
www.wineaustralia.com.au
   
bezienswaardigheid nummer 9 Tandanya National Aboriginal Cultural Institute
Dit kunstmuseum aan de Grenfell Street is met name gespecialiseerd in de inheemse Australische kunst. Alles rondom de tradities, levensstijl en kleding komt hier aan bod. Doormiddel van beeldende kunst en podiumkunsten blijf je als bezoeker extra geboeid.
www.tandanya.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 Glenelg Beach
Net even buiten de stad Adelaide ligt de buitenwijk Glenelg met zijn mooie strand. Door zijn strand, watersport mogelijkheden en goede restaurants trekt de plaats jaarlijks duizenden bezoekers. Aan Jetty Road bij het strand ligt een wandel steiger met een lengte van ongeveer 215 meter lang. Voor vertier moet je eens kijken in The Beachouse. Hier zijn attracties te vinden zoals een klimkasteel, een minigolf baan, glijbanen en een carrousel. In de buurt van Jetty Road zijn wat winkels en uitgaansgelegenheden te vinden.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Adelaide. Wil je in ťťn keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Adelaide. Daar kun je per hotel, hostel of appartement meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Adelaide:

Adelaide informatie
Adelaide officiŽle site
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies