top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Melbourne, AustraliŽ

AustraliŽ
top 10 bezienswaardigheden:

Adelaide
AustraliŽ
Melbourne
Perth
Sydney

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Melbourne
reisadvies reisadvies AustraliŽ

... meer handige websites

 

De stad Melbourne is met recht bijzonder te noemen. Met name de mix van oude koloniale en in Renaissance opgetrokken oude panden, victoriaanse rijtjeshuizen en dan de strakke vormgegeven woontorens en kantoorpanden op de achtergrond is een plaatje om te zien. De stad bruist van het leven en er is voor iedereen wat te doen. De kleinsten vermaken zich in het Luna Park en andere ontdekken de stad met het bezoeken van de vele theaters, een cricket wedstrijd, cafeís, stadsparken, musea en misschien zelfs een stadswandeling. Het strand van Melbourne leent zich prima voor een dag relaxen na het drukke stadsleven te hebben opgesnoven. Sowieso is het rondom de baai van Port Phillip heerlijk om te vertoeven. De kleurige skyline van de stad is Ďs avonds oprecht sensationeel te noemen. Hiervoor lenen de uitkijkplatforms van de twee hoogste torens zich prima.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Melbourne

bezienswaardigheid nummer 1 Federation Square
Het meest bruisende en belangrijke plein voor zowel de toeristen als de inwoners is de Federation Square. Hier is het een komen en gaan van mensen die vertier zoeken in de vorm van theater, restaurants, musea, gezellige bars of om te winkelen. Dit culturele hart van de stad Melbourne is voor vele een ontmoetingsplek of de start van vele wandeltochten of andere excursies. De verscheidenheid aan architectuur is wonderlijk. Het meest opvallende gebouw is dat van de SBS Studioís. Het wordt ook wel het Alfred Deakin Building genoemd.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Shrine of Remembrance
Dit herdenkingsmonument is gebouwd tussen 1928 en 1934. Met het Shrine of Remembrance gebouw wil men de herinnering in leven houden over de periode tijden en na de Eerste Wereldoorlog die woedde tussen 1914 en 1918. Zeker negentienduizend soldaten zijn destijds niet meer thuis gekomen. De beeldhouwer Paul Montford heeft een zeer bijzonder te noemen detail in het bouwwerk geplaatst. Namelijk elk jaar op 11 november om elf uur schijnt het zonlicht op het woord LOVE wat terug te vinden is op het monument.
www.shrine.org.au
   
bezienswaardigheid nummer 3 Royal Exhibition Building
In het monumentale pand wat Royal Exhibition Building wordt genoemd, zijn regelmatig verschillende tentoonstellingen te bezoeken. Het is dan ook een onderdeel van het Victoria Museum. Maar het pand op zich is ook al een bezoekje waard. Het werd omstreeks 1880 gebouwd naar een ontwerp van Joseph Reed. Kenmerkend voor het gebouw zijn de verschillende gebruikte bouwstijlen zoals het Romaans, Renaissance en Italiaanse stijlen. De omliggende vorstelijke Carlton tuin met zijn bloemenpracht is een lust voor het oog.
www.museumvictoria.com.au
   
bezienswaardigheid nummer 4 Centre Place
De thuisbasis voor de meest gezellige restaurants, winkels, bars en galeries is te vinden in het Melbourne Central Business District. Dit gebied ligt tussen Collins Street en Flinders Lane. Er zijn her en der wat straatartiesten te vinden en vaak hoor je de muziek van straatmuzikanten door de straten klinken. 
   
bezienswaardigheid nummer 5 Princess Theatre
Met op de achtergrond hoge strak gebouwde panden doet dit theater extra oud aan. Het is ook vrij oud, want het werd omstreeks 1886 geopend. Voorheen stond op deze plek het Astleyís Amfitheater wat in 1854 werd geopend. Het huidige ontwerp komt van de hand van architect William Pitt, die eens bekend stond als grootste theater architect van AustraliŽ. Nog altijd worden de grootste producties qua muziek en theater hier gespeeld.
www.marrinergroup.com.au
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 National Gallery of Victoria
Voor vele staat dit National Gallery of Victoria museum beter bekend als het NGV kunstmuseum van Melbourne. Dit oudste en tevens grootste museum van de stad werd in 1961 opgericht om de enorme verzamelde kunstcollecties te kunnen delen met het volk. Er zijn verschillende workshops en lezingen te volgen. De vast collecties worden regelmatig afgewisseld met tijdelijke exposities. Voor kinderen is er een speciaal programma te volgen al dan niet gecombineerd met een workshop.
www.ngv.vic.gov.au
   
bezienswaardigheid nummer 7 St. Paulís Cathederal
In het centrum van de stad in de buurt van Swanston Street en Flinders Street staat de mooiste kerk van de stad. Deze St. Paulís kathedraal behoort tot de Anglicaanse Bisdom van Melbourne. Het begin van de bouw ligt in het jaar 1880. Daarvoor stond hier de St. Paulís Church. De officiŽle benaming voor de bouwstijl is gotisch met een overgang naar de Renaissance stijl. De meeste staatsbegrafenissen en andere belangrijke gebeurtenissen spelen zich vaak af in deze mooie St. Paulís Cathedral van Melbourne.
www.stpaulscathedral.org.au
   
bezienswaardigheid nummer 8 Rialto Towers of Eureka Tower
De hoogste wolkenkrabber van de stad Melbourne is de Eureka Tower. Deze hoofdzakelijk woontoren werd gebouwd tussen 2002 en 2006 waarna hij open ging. Op de tachtigste verdieping bevindt zich het Eureka Skydeck 88 waarvandaan je een spectaculair zicht hebt over de stad. Voor de mensen met iets meer lef is er zelfs een buitenterras en glazen kubus waarbij je ook onder de voeten door kunt kijken. Hoe dit werkt moet een verrassing blijven, maar is zeker spannend te noemen. Een andere uitkijkplatform is te vinden in de Rialto Towers. Dit uitkijkpunt bevindt zich enkel meters lager dan het 258 meter hoge uitzicht van de Eureka Tower.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Queen Victoria Market
Met zijn afmeting van ruim zeven hectare, mag deze markt zich de grootste openluchtmarkt van AustraliŽ noemen. Hoewel de overwegend kleine markt eerst opende rond 1878 als groente en fruit markt, is er tegenwoordig werkelijk van alles te vinden wat maar geld opbrengt. Er is zelfs wat entertainment te vinden in de vorm van muziek en soms optredens. Bijzonder is te weten de markt op een oude begraafplaats staat. Een gedenkteken hiervan staat op de hoek van Therry Street en Queen Street.
www.qvm.com.au
   
bezienswaardigheid nummer 10 St. Kilda
Het meest beroemde strand van Melbourne ligt in deze voorstad St. Kilda. Hier zijn veel verschillende watersporten te beoefenen of gewoon lekker relaxen en niets doen. Daarnaast is St. Kilda ook bekend als de Ďplace to beí als het gaat om de festivals waar Melbourne om bekend staat. Maar ook het Luna Park trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar dit deel van de stad. Dit pretpark ligt vlakbij Port Phillip Bay en staat garant voor een dagje pret en plezier. Alleen al de ingang trekt veel bekijks.
www.lunapark.com.au
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Melbourne. Wil je in ťťn keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Melbourne. Daar kun je per hotel, hostel of appartement meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Melbourne:

Melbourne informatie
Melbourne toerisme
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies