top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Hasselt

BelgiŽ
top 10 bezienswaardigheden:

Antwerpen
Ardennen
BelgiŽ
Bergen
Brugge
Brussel
Dinant
Doornik
Durbuy
Genk
Gent
Hasselt
Ieper
Kortrijk
La-Roche-en-Ardenne
Leuven
Lier
Luik
Mechelen
Namen
Oostende
Spa
Verviers
Vlaamse kust
Vlaanderen
WalloniŽ

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Hasselt
reisadvies reisadvies BelgiŽ

... meer handige websites

 

Hasselt... stad van de smaakHasselt is de hoofdstad van de Belgische provincie Limburg. In deze levendige hoofdstad van de smaak kunnen de smaakpapillen goed aan het werk gezet worden. De gezellige straten in de binnenstad hebben meer dan voldoende te bieden als het gaat om gezellige restaurants, cafťs en terrassen. De intellectuele mens of personen die graag wat cultuur snuiven komen hier ook prima aan hun trekken. Verschillende musea zoals het Jenevermuseum, Stedelijk Museum of Mode Museum brengen voldoende afwisseling om leuke dingen te ondernemen. Zelfs aan de rust is hier gedacht. Wat te denken van een bezoek aan de grootste Japanse tuin van Europa of een gezellige dag in het Kiewit park met zijn kinderboerderij. Voor de allerkleinsten is er nog Plopsa Indoor. Dit is een grote binnenspeeltuin van het bekende merk Plopsa.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Hasselt

bezienswaardigheid nummer 1 Sint-Quintinuskathedraal
Sinds de 11e eeuw staat deze kathedraal op een prominente plaats in de stad. De huidige vormgeving inclusief de torenspits is afkomstig uit het jaar 1725. Daarna hebben er nog enkele aanpassingen plaatsgevonden. Het interieur is redelijk sober, weliswaar met een prachtig orgel. Opmerkelijk zijn de Ďwaterspuwersí aan de buitengevel.
http://visithasselt.be/nl/sint-quintinuskathedraal-1
   
bezienswaardigheid nummer 2 Nationaal Jenever Museum
In de voormalige kloosterhoeve van Hasselt zit sinds 1987 het Nationale Jenever Museum. Middels rondleidingen, workshops en het leren herkennen van geuren en smaken word je wegwijs gemaakt in de het gehele productieproces van Jenever. Natuurlijk is er aan het einde de mogelijkheid om een glaasje te proeven.
www.jenevermuseum.be
www.bijzondereplaatsen.nl/belgie/jenevermuseum-hasselt.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Mode Museum MMH
Dat de stad Hasselt en zijn inwoners zich veel met mode bezig houden is duidelijk te merken aan het grote en brede winkelaanbod in het centrum van de stad. Voor meer authentieke stukken waaronder doopkleding, avondkleding en bijzondere bruidsjurken moet je echter een bezoek brengen aan dit museum. Het modemuseum is opgericht in 1987 heeft stukken tentoongesteld waarvan enkele stukken terug gaan tot 1750. Nog altijd is men bezig de collecties uit te breiden. Er zijn tevens hedendaagse collecties en ontwerpen voor de toekomst te bewonderen. De diverse tijdelijke tentoonstellingen zorgen er voor dat er altijd weer iets nieuws te ontdekken is.
www.modemuseumhasselt.be
   
bezienswaardigheid nummer 4 Natuurdomein Kiewit
Ten noorden van Hasselt bevindt zich een kleine parochie wat tegenwoordig meer bekend staat als natuurcentrum van de stad Hasselt. Naast de heerlijke rust die er heerst vind je er een kinderboerderij, een 19e eeuws landhuis, een kruidentuin en een vlindertuin. Op de 100 hectare grond zijn meerdere wandel- en fietspaden aangelegd. Het allermooiste zijn de Galloway runderen die er op hun gemakje rond grazen en zo het park een prachtig landelijke uitstraling verzorgen.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Stadstramrondrit
Wie heel makkelijk de sferen van Hasselt in zich op wil nemen moet zeker een ritje maken met de stadstram. Tijdens deze tour krijg je heel makkelijk en zonder al te veel inspanning een duidelijk beeld van de stad. De rit waarbij een gids alles vertelt over de geschiedenis van Hasselt duurt ongeveer vijftig minuten en gaat daarbij langs een aantal belangrijke bezienswaardigheden. Check de onderstaande website voor het kopen van de kaartjes en tijden. 
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Japanse Tuin
Om de vriendschap tussen Itami (Japan) en Hasselt te benadrukken werd er in 1992 deze Japanse Tuin aangelegd. Het staat symbool voor natuurlijke schoonheid en innerlijke rust. Als je een bezoek aflegt onder begeleiding van een gids, word je een stuk wijzer als het gaat om de Japanse rituelen en gebruiken. Zo is er bijvoorbeeld in de 17e eeuws gecreŽerde tuin regelmatig een theeceremonie bij te wonen. Dit prachtige park is met zijn 25.000 m≤ de grootste Japanse tuin van Europa. Let op! Reserveren is verplicht.
www.japansetuin.be
   
bezienswaardigheid nummer 7 Kapermolenpark
Voorheen stond er op deze plaats in de 16e eeuw een graanmolen. Echter is deze na langdurig stilstaan afgebroken in de 18e eeuw. Nu vandaag is dit gebied bekend als Kapermolenpark, wat dus de naam van deze molen was. Je vindt in dit recreatiegebied voldoende vertier voor het hele gezin. Naast het prachtige stadspark met speeltuinen, skatebanen en vijvers zijn er nog twee grote sportcomplexen waar allerlei sporten te beoefenen zijn en er is een zwembad wat garant staat voor plezier. Er is een golfslagbad, glijbanen en een buitenbad. Verderop is nog een mini-golfbaan en een ijsbaan te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Groene Boulevard
Natuurlijk ligt Hasselt niet aan de kust. Desalniettemin heeft de stad wel een boulevard. Deze boulevard is aangelegd als een ring rondom het centrum van de stad. Er is veel gebruik gemaakt van groen in de vorm van vele bomen zoals de esdoorn. Een boom die prima tegen het leven in de stad opgewassen is. Er is veel gedaan om deze stadsboulevard een groen, mooi, praktisch en modern uiterlijk mee te geven. Zo zijn er een aantal strak en natuurlijk ingerichte bushaltes te vinden, vaak voorzien van klok, en hier en daar wat bankjes om te rusten of te genieten van wat Hasselt te bieden heeft. Na vier jaar hard werken en bijna 15 miljoen aan kosten mag het resultaat er zijn.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Het Stadsmus
Anders dan de naam doet vermoeden, hebben we het hier over het voormalige Stedelijk Museum Stellingwerff-Waerdenhof. Het museum, wat dus tegenwoordig de naam Stadsmus draagt, is verdeeld over twee woningen uit de 15e en 19e eeuw. De geschiedenis van Hasselt en zijn inwoners worden er middels voorwerpen, inrichting en kunstobjecten goed weergegeven.
www.hetstadsmus.be
www.bijzondereplaatsen.nl/belgie/stadsmus.htm
   
bezienswaardigheid nummer 10 Grote Markt
Aan deze markt vind je het grootste aantal terrassen, cafeís en leuke restaurants dicht bij elkaar. Natuurlijk zijn er meerderen verspreid over de stad te vinden. We zijn hier immers in het Bourgondische Vlaanderen. Deze markt is tevens een prima uitvalsbasis voor het shoppen. Al sinds de 14e eeuw heeft Hasselt namelijk een invloedrijke rol wat mode betreft. Met name in het autovrije deel rondom de Hoogstraat vind je de mooiste winkels en merken.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Hasselt. Wil je in ťťn keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Hasselt. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Hasselt:

Hasselt als budgetbestemming
Hasselt informatie
Hasselt informatie
Hasselt officiŽle site
Hasselt voor beginners
waar overnachten in Hasselt

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies