top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van La-Roche-en-Ardenne

BelgiŽ
top 10 bezienswaardigheden:

Antwerpen
Ardennen
BelgiŽ
Bergen
Brugge
Brussel
Dinant
Doornik
Durbuy
Gent
Hasselt
Ieper
Kortrijk
La-Roche-en-Ardenne
Leuven
Lier
Luik
Mechelen
Namen
Oostende
Spa
Verviers
Vlaamse kust
Vlaanderen
WalloniŽ

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo La Roche
reisadvies reisadvies BelgiŽ

... meer handige websites

 

La Roche en Ardenne is een kleine stad in het hart van de Belgische Ardennen in de provincie Luxemburg. Het aangezicht van het stadje wordt gedomineerd door het Feodaal kasteel van La Roche en Ardenne. Dit kasteel is hier in de elfde eeuw na Christus gebouwd en wordt nog steeds bewoond door de geest van Berthe van La Roche die hier in de middeleeuwen woonde. Op zomeravonden wordt er in het kasteel een toneelstuk rond Berthe opgevoerd. La Roche heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen in de Ardennen. Op ieder moment van de dag lopen er een groot aantal toeristen door het stadje heen. La Roche en Ardenne is ook de ideale uitvalsbasis voor mountainbiketochten of wandelingen door de Ardense natuur. Dankzij de ligging van het stadje aan de Ourthe is de plaats tevens erg is trek bij kajakkers en kanoŽrs.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
La-Roche-en-Ardenne

bezienswaardigheid nummer 1 Kasteel ruÔnes van La Roche
Hoog boven het stadje liggen de ruÔnes van het middeleeuwse kasteel van La Roche. De oudste delen van deze ruÔnes stammen uit elfde eeuw en zijn in de daarop volgende eeuwen meerdere malen uitgebreid. De kasteelruÔne van la Roche is ťťn van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de stad ieder jaar komen er vele duizenden toeristen naar de ruÔnes toe. Volgens de legende worden de ruÔnes nog steeds bewoond door het spook Berthe van La Roche. Tijdens een bezoek aan de ruÔnes kom je alles te weten over Berthe en misschien kom je haar zelfs tegen.
www.chateaudelaroche.be/indexnl.php
   
bezienswaardigheid nummer 2 Museum Slag om de Ardennen
In La Roche en Ardenne is tijdens het Ardennenoffensief zwaar gevochten. Tijdens de gevechten werd het overgrote deel van het stadje verwoest en kwamen meer dan honderd inwoners van La Roche om het leven. In het Museum Slag om de Ardennen wordt teruggekeken naar deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van La Roche en Ardenne. In het museum zijn enkele zalen te vinden die het verhaal van de slag om de Ardennen vertellen. In de wapenzaal is een grote verzameling wapens te vinden. In de veteranenzaal is een grote collectie met voorwerpen te vinden die geschonken werden door veteranen die deelnamen aan de slag om de Ardennen.
www.steden.net/belgie/la-roche-en-ardenne/het-oorlogsmuseum/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Wildpark Gibier La Roche
Net buiten het stadje op een heuvel die bekend staat als CŰte du Parc a Gibier ligt het wildpark van La Roche. Het is een leuk klein wildpark waar wat inheemse en ander Europese diersoorten te vinden zijn. je kan door het park een wandeling van iets meer dan een kilometer lopen waarbij je langs de verschillende diersoorten loopt. In het park wonen enkele wolven tegen betaling is het mogelijk om het voederen van de Wolven bij te wonen. Bij het park bevindt zich een restaurant waar in de zomermaanden een groot terras buitenstaat. Er is tevens een grote speeltuin te vinden. Het park is van Pasen tot begin november dagelijks geopend, de rest van het jaar in de weekenden en schoolvakanties.
www.parcagibierlaroche.be/indexnl.php
   
bezienswaardigheid nummer 4 Parc Chlorophylle
Op enkele kilometers afstand van de La Roche en Ardenne in de buurt van het dorpje Dochamps ligt het Parc Chlorophylle. De prachtige grote park heeft een educatieve functie. Tijdens een wandeling door het park kom je alles te weten over het leven in het bos. De verschillende diersoorten die er wonen en welke bomen en planten er in de Ardense bossen te vinden Zijn. Tussen de verschillende educatieve stukken door zijn er voor de kinderen verschillende speeltoestellen en andere klim en klauter apparaten te vinden. Tijdens de wandeling kan je via een houten brug een wandeling tussen de toppen van de bomen maken.
www.allesoverdeardennen.nl/dierenparken-en-pretparken/parc-chlorophylle.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Mountainbiken
Er kunnen vanuit La Roche en Ardenne meerdere mountainbiketochten gereden worden in verschillende lengtes en verschillende moeilijkheidsniveaus. De verschillende mtb-routes worden aangegeven met het internationale mtb-teken een driehoek met daaronder twee cirkels. De verschillende routes hebben allemaal hun eigen kleur. Bij de plaatselijke office du tourisme is er een kaart te verkrijgen waar de verschillende routes en de zwaarte van de route op te vinden zijn. Voor wie niet in het bezit is van een eigen mountainbike kan bij ťťn van de bedrijven in de buurt van La Roche of in de omliggende dorpen een mtb huren. Het is echter wel verstandig om deze van te voren te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Bij sommige verhuurbedrijven kan je een mountainbiketocht combineren met een afvaart van de Ourthe.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Purnalet
De Purnalet is een drankje dat al sinds de tijd van de Romeinen in La Roche en Ardennen gemaakt en gedronken wordt. Het recept van de Purnalet wordt al generaties mondeling doorgegeven. Het belangrijkste ingrediŽnt van de Purnalet is de sleedoorn. De vruchten van de sleedoorn worden na een periode van vorst geplukt waarna ze in potten samen met honing en jenever worden geweekt. Na ongeveer drie maanden trekken is de Purnalet klaar. Waarna hij ijskoud gedronken kan worden.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Toeristentreintje
Zoals in veel populaire toeristische steden in het binnen en buitenland is er ook in La Roche en Ardenne een toeristentreintje te vinden. Dit treintje dat hier bekend staat als P'tit Train neemt je mee langs de verschillende hoogtepunten in La Roche en de directe omgeving. Een ritje met de P'tit Train zal ongeveer vijfendertig minuten in beslag nemen. Tijdens de rit kom je langs de route de Chaleten, de Place du Bronze en Romprť straat. Tijdens de rondrit kom je alles te weten over La Roche en Ardenne en de verschillende bezienswaardigheden in en rond de stad.
www.petit-train.be/indexnl.php
   
bezienswaardigheid nummer 8 Wandelen
Er vertrekken vanuit La Roche en Ardenne meerdere wandelingen door de prachtige bossen in de Ardennen. De verschilleden wandelingen verschillen erg qua zwaarte en lengte. Er zijn bij de plaatselijke office du tourisme meerdere kaarten te verkrijgen met daarop de verschillende routes in de buurt van de stad of de dorpen in de buurt. Sommige van deze routes zijn geschikt om met kleine kinderen te lopen. Andere routes zijn geheel verhard en zijn daarom geschikt om met een wandelwagen te lopen. Voor de doorgewinterde wandelaar starten er vanuit La Roche en Ardenne ook meerdaagse wandelingen.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Ourthe
De Ourthe ontstaat nadat de Oostelijke Ourthe en Westelijke Ourthe samenvloeien in de Ourthe. De Westelijke Ourthe ontspringt bij het Belgische plaatsje Libramont en de oostelijke bij het plaatsje Ourthe. La Roche en Ardenne ligt aan de zogeheten Basse-Ourthe soms ook wel beneden-Ourthe genoemd. De Ourthe maakt een lus langs La Roche en Ardenne waardoor het lijkt alsof het stadje omringt is door de rivier. De Ourthe is een belangrijke inkomstenbron voor La Roche, zo zijn er in de buurt van de stad meerdere kano en kajakverhuurbedrijven te vinden. Als het waterpeil hoog genoeg stat kun je ook raften in de buurt van La Roche en Ardenne.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Het Maalderij Museum
In een molen uit de achttiende eeuw niet ver buiten het centrum van La Roche en Ardenne is het Maalderijmuseum gevestigd. Deze oude molen wordt niet meer voor zijn originele functie gebruikt. Tijdens een bezoek aan het Maalderij museum kom je alles te weten over molen en het malen van graan. De Petite Strument zoals de officiŽle naam van de molen luidt is voor het laatst in werking geweest in de jaren zestig van de vorige eeuw. Het museum is in de zomerperiode dagelijks geopend en in de rest van het jaar tijdens de weekenden en vakantieperiodes. Bij de molen is een hotel met restaurant gevestigd.
www.strument.com
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel, appartement of B&B

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals La-Roche-en-Ardenne. Wil je in ťťn keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago La-Roche-en-Ardenne. Daar kun je per hotel, B&B of appartement meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over La-Roche-en-Ardenne:

La-Roche-en-Ardenne informatie
La-Roche-en-Ardenne informatie
La-Roche-en-Ardenne informatie
La-Roche-en-Ardenne informatie en tips
La-Roche-en-Ardenne officiŽle site
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies