top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Luik

België
top 10 bezienswaardigheden:

Antwerpen
Ardennen
België
Bergen
Brugge
Brussel
Dinant
Doornik
Durbuy
Genk
Gent
Hasselt
Ieper
Kortrijk
La-Roche-en-Ardenne
Leuven
Lier
Luik
Mechelen
Namen
Oostende
Spa
Verviers
Vlaamse kust
Vlaanderen
Wallonië

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Luik
reisadvies reisadvies België

... meer handige websites

 

Luik is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in  België. Luik ligt op slechts dertig kilometer van Maastricht in het deelgebied Wallonië. De hoofdtaal in Luik is dan ook het op Frans gelijkende Waals, hoewel vooral in de toeristische sector ook veelvuldig Vlaams/Nederlands gesproken wordt. Luik is altijd al populair geweest onder Limburgers voor een dagtrip, echter weten ook andere Nederlanders hun weg naar Luik als stedentripbestemming steeds meer te vinden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Luik

bezienswaardigheid nummer 1 Gaufre de Liège
De stad kan niet worden verlaten zonder de Luikse wafel te hebben geproefd. Deze wafel kenmerkt zich door zwaarder te zijn dan alle andere wafels. Dit komt door de suikerkristallen die er in verwerkt worden. Ook de ovale vorm kenmerkt de Luikse wafel. Het zal u ook niet verwonderen deze overal in de stad te kunnen vinden. Er wordt ook wel gezegd dat iedere bomma (oma/grootmoeder) in Luik haar eigen wafel-recept heeft.
   
bezienswaardigheid nummer 2 De Grand Curtis
Dit museum in het historische hart van de Vurige Stede in Luik biedt kunst en geschiedenis van zo’n 7000 jaar geleden. Dit in maart 2009 geopende museum heeft ook een indrukwekkende tuinen met daarin de cafetaria. Verschillende thema’s komen aan bod voor een reis in de geschiedenis. Zo zijn er archeologische collecties, collectie van het Glasmuseum, collectie wapens en de XIXe eeuw in Luik.
www.grandcurtiusliege.be
   
bezienswaardigheid nummer 3 Bueren trap
Wie een mooi en bijzonder uitzicht wil hebben over de stad Luik moet even klimmen. Als je bovenaan de Bueren trap staat, na 373 treden, krijg je het mooie uitzicht kado. Gelukkig zijn er tijdens deze klim zo nu en dan bankjes te vinden om op krachten te komen. Deze trap is te vinden aan de rand van het centrum.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Sint-Pauluskathedraal
Dit is de hoofdkerk van het bisdom Luik en dat is terug te zien aan zijn omvang. Het herbergt ook een bijzondere schatkamer met beroemde relieken van de Heilige Lambertus en Karel de Stoute.
www.tresordeliege.be
   
bezienswaardigheid nummer 5 Place Saint Lambert
Dit kloppend hart van Luik heeft belangrijke archeologische vondsten. Dit Archeoforum heeft delen van een oude kathedraal en o.a. muren van een Romeins huis en ook veel voorwerpen en botten die grotendeels in tact zijn gebleven. In totaal heeft deze archeoforum een totale afmeting van 3725 m2. De gehele geschiedenis van Luik is hier dan ook terug te vinden en is zeker een bezoekje waard
www.archeoforumdeliege.be
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Zondagsmarkt La Batte
Wil je het echte Luik proeven, dan moet je een bezoek brengen aan deze markt. Hij is elke zondag van ‘s morgens acht uur tot ‘s middags een uurtje of twee aan de kades van de Maas. Werkelijk alles komt aan bod op deze indrukwekkende en gezellige markt met zo’n 500 kraampjes. Zo vind je er exotische vissen, kleding, fantasiejuwelen, wijn, kaas, boeken, platen en ontdekkingen van kleine uitvinders. Natuurlijk ontbreken de gezellige terrasjes ook hier niet.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Boottochten
De Maas is onlosmakelijk verbonden aan de stad Luik. Was het vroeger voornamelijk een belangrijke transportroute, nu is het belangrijk voor de toeristen. Met een tocht aan boord van de Sarcelle IV bezoekt u o.a. het historische hart, de Kathedraal en omliggende wijk, Outremeuse-Simenon en Le Sentier des Coteaux. (adres: Quai van Beneden).
   
bezienswaardigheid nummer 8 Heuvels van Citadel
In dit groene hart van Luik komen mens en natuur dichter tot elkaar. Dit ware paradijs is een lust voor het oog, maar bovenal een heerlijk rustpunt in deze grote studentenstad.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Wandelen
Deze stad vol kronkelstraatjes en steegjes is prima te noemen als wandelstad. Veel oude gebouwen zijn er te zien, parken te bezoeken en nostalgische huisjes te bewonderen. Voor een leuke impressie en tips verwijs ik je graag naar een website gevuld door inwoners van de stad Luik. Wie beter weten wat je vooral moet zien en doen...
   
bezienswaardigheid nummer 10 Place du Marché
Nachtelijk vertier en (warme) terrassen zijn te vinden op dit marktplein. Het bruist van gezelligheid. De markt is omringt met statige barokke huizen uit de 16de eeuw. Aan Rue Saint-Gillis is dé biertempel van Luik te vinden Café Le Vaudrée II. Op de kaart staat o.a. meloenbier. Hier op dit plein is in de winter de bekende Luikse kerstmarkt.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Luik. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Luik. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Luik:

Luik informatie
Luik informatie
Luik informatie
Luik voor beginners
waar overnachten in Luik

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies