top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Namen

België
top 10 bezienswaardigheden:

Antwerpen
Ardennen
België
Bergen
Brugge
Brussel
Dinant
Doornik
Durbuy
Genk
Gent
Hasselt
Ieper
Kortrijk
La-Roche-en-Ardenne
Leuven
Lier
Luik
Mechelen
Namen
Oostende
Spa
Verviers
Vlaamse kust
Vlaanderen
Wallonië

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Ardennen
reisadvies reisadvies België

... meer handige websites

 

Namen is de hoofdstad van Wallonië en van de provincie Namen. In de stad zetelt aan de voet van de citadel aan de oever van de Samber en de Maas het Waals parlement. De stad staat bekend als een studentenstad. De Université de Namur heeft meerdere faculteiten in de stad. Dit gegeven zorgt ervoor dat de oude binnenstad van Namen bruist. Overal in de buurt van de historisch gebouwen van de stad kom je groepen studenten tegen. Die zorgen er op hun beurt weer voor dat er allemaal kleine leuke hippe eettentjes en barretjes in de stad te vinden zijn. Zo gauw de zon maar schijnt verschijnen hier op vele kleine pleintjes terrasjes. Als je tijdens een bezoek aan Namen door het oude centrum loopt zal het je opvallen dat veel oude gebouwen in het het oude centrum nog in uitstekende staat zijn. Veel van deze gebouwen zijn zwaar getroffen in de Eerste en Tweede Wereldoorlog maar naderhand gerestaureerd.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Namen

bezienswaardigheid nummer 1 Citadel van Namen
Deze uit de middeleeuwen stammende citadel torent hoog boven de stad Namen uit. De citadel is gebouwd op de plaats waar de Maas en de Samber samenkomen. Dit om een optimale verdediging van de stad en de brug over de maas te garanderen. Grote delen van de citadel zijn tegenwoordig gerestaureerd en de andere restauratie werkzaamheden zijn nog in volle gang. Bovenop de citadel kan men onder andere een parfumerie, een restaurant en een speeltuin vinden. Men kan door de citadel meerdere wandelingen maken die langs de vele poorten, trappen en doorkijkjes van de citadel sturen. Vanaf de citadel heb je een prachtig uitzicht over de stad Namen.
informatie over de Citadel van Namen
   
bezienswaardigheid nummer 2 Tour Saint-Jacques of Belfort van Namen
Het Belfort van Namen staat net als alle andere belforten in België en Frankrijk op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze toren is oorspronkelijk een onderdeel van de oude vestingmuren van Namen maar heeft de functie van belfort gekregen nadat het oorspronkelijk belfort was afgebrand. De toren vormt een belangrijk onderdeel van de skyline van Namen maar is jammer genoeg niet te bezoeken. Nu vraag ik me af of dit spectaculair zou zijn omdat er zo goed als geen ramen in het belfort zitten. In het begin van de 20ste eeuw is de Bourse de Commerce aan de toren vast gebouwd.
www.steden.net/belgie/namen/belfort-van-namen-of-tour-saint-jacques/
   
bezienswaardigheid nummer 3 De stadswandeling door het oude centrum
Een leuke manier om alle highlights van de stad te bezichtigen is de stadwandeling van Namen te lopen. De route wordt beschreven in een boekje dat tegen een kleine vergoeding te verkrijgen is bij de plaatselijke VVV. Je kunt de route ook gratis downloaden via de app IziTravel. Bij deze wandeling kan men op internet een mp3 tour downloaden die je in je eigen taal uitlegt geeft over de vele historische gebouwen in Namen. Tijdens deze wandeling kom je bronzen schelpen op de grond tegen. Het is niet verstandig om deze onvoorbereid te volgen aangezien deze je naar Santiago de Compostella leiden.
www.namurtourisme.be
   
bezienswaardigheid nummer 4 Halle al'Chair
Aan de rivier de Samber niet ver bij de samenvloeiing met de Maas vandaan staat de Halle al’Chair. Dit gildehuis stamt uit het einde van de 16de eeuw en werd in opdracht van Filips II van Spanje gebouwd voor de slagers van de stad. Het was in deze periode nog verboden om thuis te slachten. Toen dit in het begin van de 19de eeuw wel werd toegestaan verloor het gebouw zijn originele functie en sindsdien doet het gebouw dienst als museum. Het Musée Archéologique de Namur is sinds 1855 in dit pand op de hoek van de Rue de Pont en de Rue de Bouchers gevestigd.
www.steden.net/belgie/namen/halle-alchair/
   
bezienswaardigheid nummer 5 Théâtre Royal de Namur
Dit prachtig gerestaureerde theater staat in het hart van het oude centrum van Namen. Nadat het vorige theater halverwege de 19de eeuw afbrandde is dit prachtige theater gebouwd in de Italiaanse stijl. Het is geheel uit zandsteen gemaakt waardoor het veel lichter oogt dan de andere historische gebouwen in het centrum van Namen. In 1998 is er een grote renovatie geweest waarbij het theater is voorzien van de nieuwste theater technieken. Tijdens deze renovatie heeft de Franse schilder Garouste een gigantisch fresco op het plafond geschilderd.
www.theatredenamur.be
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Sint-Aubankathedraal
Deze uit de 18de eeuw stammende kathedraal is gebouwd op de resten van kerk die hier al in de 13de eeuw stond. Bijzonder is dat één van de torens van de originele kerk nog steeds aan de kathedraal vaststaat. De Sint-Aubankathedraal is één van de meest in het oogspringende bouwwerken van Namen. Zeker als men vanaf de citadel een blik op de stad werpt dan valt je oog gelijk op de groenige koepel van de kathedraal. Op het plein voor de kathedraal, het Place Saint-Aubain worden ieder jaar tijdens het Feest van het Waalse gewest, schijngevechten gehouden tussen steltlopers.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Feest van het Waalse gewest
Het feest van het Waalse gewest wordt traditie getrouw gevierd op de derde zondag van september in Wallonië. In Namen doen ze hier een schepje bovenop en maken ze er een vijfdaags feest van. Het feest start hier op de donderdag en eindigt op de maandag na de derde zondag van september. Traditie getrouw worden er gevechten gehouden tussen de steltlopers die op het Place Saint-Aubain zo lang mogelijk op hun stelten proberen te staan. Door de hele stad zijn er eet en drinktentjes te vinden en er staan meerdere kermisattracties. Een van de hoogtepunten is de Waalse mis in de Saint Nicolas kerk, die een iets wat komische ondertoon heeft.
www.steden.net/belgie/namen/feest-van-het-waalse-gewest/
   
bezienswaardigheid nummer 8 Parfumerie-atelier Guy Delforge
In de oude officiersmess van de citadel van Namen is de jaren ’70 van de vorige eeuw Parfumerie-atelier Guy Delforge gevestigd. Deze parfumerie heeft al meerdere prijzen gewonnen en is open voor het publiek. Er worden hier regelmatig rondleidingen gegeven die waarbij je een inzicht krijgt in de kunst van het ruiken. Tijdens deze rondleidingen kom je ook iets meer te weten over de geschiedenis van de citadel. In de kelders van de citadel worden de verschillende extracten bewaard die nog zijn om een parfum te vervaardigen. In totaal liggen hier meer dan 250 extracten opgeslagen.
www.delforge.com
www.steden.net/belgie/namen/parfumerie-atelier-guy-delforge/
   
bezienswaardigheid nummer 9 Het Felicien Rops Museum
De kunstenaar Felicien Rops werd in 1833 geboren in Namen en bracht het grootste deel van zijn leven in Wallonië door. Hij staat vooral bekend om zijn satirische prenten maar het museum belicht alle delen van zijn oeuvre. Het museum is gevestigd in een voormalig herenhuis in het centrum van Namen en is ieder dag geopend, behalve op maandag. Naast de vaste collectie over Felicien Rops zijn er met regelmaat andere tentoonstellingen te vinden in het museum.
www.museerops.be
   
bezienswaardigheid nummer 10 Rondvaart op de Maas
Er zijn in Namen meerdere manieren om de stad beter te leren kennen maar over het water is hier waarschijnlijk de mooiste manier van. Je kunt hier bijvoorbeeld met een rondvaartboot de prachtige skyline van de stad bewonderen of zelf een bootje huren en op pad gaan.
www.bateaux-meuse.be
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel, appartement of B&B

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Namen (Namur). Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Namen. Daar kun je per hotel, B&B of appartement meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Namen:

Namen in één dag
Namen informatie
Namen informatie en tips
waar overnachten in Namen
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies