top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Verviers

België
top 10 bezienswaardigheden:

Antwerpen
Ardennen
België
Bergen
Brugge
Brussel
Dinant
Doornik
Durbuy
Genk
Gent
Hasselt
Ieper
Kortrijk
La-Roche-en-Ardenne
Leuven
Lier
Luik
Mechelen
Namen
Oostende
Spa
Verviers
Vlaamse kust
Vlaanderen
Wallonië

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Ardennen
reisadvies reisadvies België

... meer handige websites

 

VerviersVerviers is een oude industriestad in de Belgische Ardennen. De stad dankt zijn vroeger vergaarde rijkdom voornamelijk aan de Vesder. Deze rivier zorgde voor genoeg schoon water waardoor de textielindustrie in de stad in de negentiende eeuw floreerde. Als je door de stad heenloopt is er nog veel zichtbaar van de oude rijkdom van de stad. Je moet dan echter wel goed kijken aangezien op veel plaatsen deze prachtige panden verscholen gaan achter een dikke laag stof of achter reclameborden. Verviers is de laatste decennia met een grote opknapbeurt bezig en steeds meer prachtige gebouwen komen te voorschijn. Als de stad op deze manier blijft ontwikkelen kan het zo maar eens een van de populairste steden in de Belgische Ardennen worden. Het zal nog wel enkele jaren duren voordat het zover is.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Verviers

bezienswaardigheid nummer 1 Toeristisch centrum van de Wol
Het Centre Touristique de la Laine et de la Mode of Toeristisch centrum van de Wol kom je alles te weten wat de stad Verviers groot heeft gemaakt. Dit is namelijk de wolindustrie. Als de eerste stad op het Europese vaste land werden hier de eerste grote fabriek gebouwd. Hiermee werd het startsein gegeven van de industriële revolutie in België. In het museum kom je meer te weten over mode het maken van kleding en de geschiedenis van Verviers. In het museum is gevestigd in een voormalige textielfabriek. Vanuit het museum start er een wandelroute door Verviers. Tijdens deze wandelroute kom je allerlei machines tegen die gebruikt werden in de wol- en textielindustrie.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Stadhuis van Verviers
Het stadhuis van Verviers is een prachtig pand op de markt van de stad. Het stadhuis is gebouwd in de Lodewijk de Veertiende stijl. Op de gevel van het stadhuis prijkt de slogan van de stad " Publicité, sauvegarde du peuple". Deze slogan werd op het stadhuis aangebracht nadat België zich onafhankelijk van Nederland had verklaard. Het stadhuis heeft een klein torentje met daarin een beiaard die ieder kwartier slaat. Had stadhuis van Verviers is niet geopend voor het publiek maar kan enkele malen per jaar onder begeleiding van een gids bezocht worden.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Huis van het water
Het Huis van het Water of Maison de l'eau is een voormalig fabriekspand waar behalve het office du tourisme ook een tentoonstelling over water zien is. Dit natuurlijk omdat de stad Verviers een lang verleden heeft met het water. Tijdens de visuele tentoonstelling leg je verschillende parcours af die je allemaal meer vertellen over water. Er wordt tevens uitgelegd waarom het water zo belangrijk is en was voor Verviers maar ook voor de rest van de Ardennen. In het museum wordt op verschillende leuke en unieke manieren duidelijk gemaakt waarom Verviers de "Waalse hoofdstad van het Water" is.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Limbourg
Op slechts zeven kilometer van Verviers ligt het dorpje Limbourg. Dit dorp behoort tot Les Plus Beaux Villages van Wallonië. Het dorp ligt verstopt tussen de heuvels van Eupen, Malmedy en Verviers niet ver van het stuwmeer van La Gillepe. Het dorp was eens de hoofdstad van het Hertogdom Limburg maar is tegenwoordig een prachtig rustig dorpje. Het dorp bestaat uit twee delen een Boven-Limbourg en een Beneden-Limbourg. Het Boven-Limbourg is het mooiste van de twee. Het dorpje heeft door de eeuwen heen zijn eigen karakter weten te behouden en ademt tegenwoordig de sfeer uit van lang vervlogen tijden.
www.mooistedorpjes.nl/belgie/ardennen/limbourg/
   
bezienswaardigheid nummer 5 Notre Dame des Récollets
De Notre Dame des Récollets is gebouwd in de tweede helft van de zeventiende eeuw. De kerk is lange tijd onderdeel geweest van de klooster dat de Minderbroeders Franciscanen. Dit verklaard de vreemde indeling van de kerk. In het voorportaal van de kerk staat een zwarte Madonna met kind. Dit beeld is dankzij het mirakel van de Zwarte maagd een populaire bedevaartsplaats geworden. Het beeld. Volgens de legende veranderde de positie van maagd en het kind tijdens een aardbeving. Veel inwoners van Verviers hebben dit gezien omdat ze in de kerk aan het schuilen waren.
www.steden.net/belgie/verviers/notre-dame-des-recollets/
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Banneux
Op slechts dertien kilometer van Verviers ligt één van de drukst bezochte bedevaartsoorden van België. Ieder jaar trekken ongeveer 700.000 bedevaartgangers naar het plaatsje toe om de plek te bezoeken waar "Maria van de Armen" zich aan een klein meisje toonde. Op de plek waar de verschijning is geweest is in 1948 basiliek gebouwd. In deze basiliek worden dagelijks een mis gehouden voor de vele bedevaartgangers. In 1985 bracht Paus Johannes II een bezoek aan Banneux.
www.banneux-nd.be
   
bezienswaardigheid nummer 7 Barrage de La Gileppe
Barrage de La Gileppe of de Gileppestuwdam is de oudste drinkwaterstuwdam van België. Tegenwoordig wordt de dam ook gebruikt als waterkrachtcentrale. Nog steeds verziet de Barrage de La Gileppe een groot van België van vers drinkwater. Mede hierdoor is er geen recreatie mogelijk op het stuwmeer. Om het stuwmeer is echter wel genoeg te beleven. Zo lopen er meerder wandel- en fietsroutes rond het stuwmeer. Op de dam is een 77 meter hoge uitkijktoren gebouwd vanwaar je een prachtig uitzicht over het meer en een deel van de Ardennen heb. De dam wordt bewaakt door een enorme stenen leeuw.
www.allesoverdeardennen.nl/stuwmeren.htm
   
bezienswaardigheid nummer 8 De fonteinen van Verviers
Al vele jaren worden er in de stad Verviers schitterende fonteinen gebouwd. De oudste stammen uit het begin van de achttiende eeuw en de jongste zijn slechts een paar jaar oud. De oudste fontein is te vinden voor het stadhuis van Verviers. Dit is namelijk de perroen van de stad. Deze perroen staat hier omdat Verviers vroeger één van de goede steden was. Een andere prachtige oude fontein is de fontein Ortmans. Deze fontein werd gebouwd ter ere van de burgenmeester van de stad. Vanaf het Huis van het Water begint een wandeling die meeneemt langs de verschillende fonteinen en waterornamenten van de stad.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Musée des Beaux-Arts et de la Céramique
In het voormalige ziekenhuis van Verviers is tegenwoordig het Musée des Beaux-Arts et de la Céramique gevestigd. In het museum is één van de grootste en mooiste keramiekcollecties van België te vinden. Er is bijvoorbeeld een uitgebreide collectie Chinees, Japans en Saxe-Meissen-porselein. Daarnaast zijn er verschillende porseleinen voorwerpen uit Delft en Brussel te vinden. Behalve porselein is er in het museum ook aandacht voor de Belgische schilderkust uit bijna alle stijlperiodes.
www.steden.net/belgie/verviers/musee-des-beaux-arts-et-de-la-ceramique/
   
bezienswaardigheid nummer 10 Grand Poste
In het historische centrum van Verviers staat de Grand Post. Dit gebouw is de verpersoonlijking van de vroegere rijkdom van Verviers. Het gebouw is in het begin van de vorige eeuw gebouwd en ontworpen door de architect Alphonse van Houtte Gentse. Het gebouw straalt de oude grandeur van de stad uit. Met zijn twee grote torens is de Grand Poste een belangrijk onderdeel van de skyline van Verviers. De grote toren is tachtig meter hoog en de kleine vijftig meter. Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht over de stad. Jammer genoeg is het gebouw niet vaak geopend voor het publiek.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel, appartement of B&B

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Verviers. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Verviers. Daar kun je per hotel, B&B of appartement meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Verviers:

Verviers informatie en tips
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies