top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

top10bezienswaardigheden.nl/blog

Op deze site:
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden overzicht bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials
bezienswaardigheden blog

26 MEI 2021 - FRANKRIJK

Eiffeltoren weer open op 16 juli

Bezoekers zijn vanaf 16 juli 2021 weer welkom op de Eiffeltoren. Na maandenlang dicht geweest te zijn kun je dit iconische bouwwerk in Parijs weer bezoeken. Vanwege de coronapandemie gelden er wel een afstandregels. Hierdoor blijft de dagelijkse capaciteit voorlopig beperkt tot maximaal 10.000 bezoekers. Dat lijkt veel, maar weet wel dat dit minder dan de helft is van het aantal mensen dat voor het uitbreken van de cororapandemie op een gemiddelde dag de Eiffeltoren op gingen.

Voor zoals het er nu naar uitziet zullen alle verdiepingen voor het publiek opengesteld worden. Sommige stukken zullen minder toegankelijk zijn, wat te maken heeft met de werkzaamheden die aan de Eiffeltoren plaatsvinden. De toren krijgt een renovatie die ervoor moet zorgen dat het symbool van Parijs er tijdens de Olympische Spelen van 2024 helemaal strak bij staat.

Reserveer je tickets

Vanwege het beperkte aantal bezoekers is het vooraf reserveren van de entreetickets aanbevolen. Door het gebruik van datum- en tijdslotgebonden tickets kan de organisatie van de Eiffeltoren de bezoekershoeveelheden goed reguleren.

Code geel?

Op dit moment geldt er voor heel Frankrijk nog een negatief reisadvies voor niet-essentiŽle reizen zoals vakanties. Dit geldt dus ook voor Parijs. Naar verwachting zal op 9 juni 2021 'code geel' in werking treden. Dat is de datum waarop Frankrijk weer toeristen wil gaan ontvangen.

Eiffeltoren gratis bewonderen

De beste bik op de Eiffeltoren heb je natuurlijk als je niet op de toren zelf staat. Er zijn tal van plekken in Parijs vanwaar je de Eiffeltoren prima kunt bewonderen. Onze lievelingsplek is vanaf de Place du Trocadťro, waarbij je voldoende afstand hebt om de Eiffeltoren in zijn geheel mooi op de foto te kunnen zetten. Het veld ten zuidoosten van de Eiffeltoren is ook een prima spot, zeker als je wat dichter bij de Ecole Militaire gaat staan.

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies links