top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

top10bezienswaardigheden.nl/blog

Op deze site:
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden overzicht bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials
bezienswaardigheden blog

Malaga in 2 dagen

24 JUNI 2022 - SPANJE

Malaga in twee dagen

Heb je te weinig vrije dagen om een stedentrip te maken waarbij je een snipperdag op moet nemen? Veel bestemmingen lenen zich prima voor een tweedaagse vakantie, zonder dat je daarbij het gevoel hebt dat je tijd tekort komt. De vliegschema's van de luchtvaartmaatschappijen moeten dan wel een beetje meewerken. De combinatie van vroege vluchten naar Malaga en een late terugvlucht leent zich prima voor een bliksembezoek aan Malaga, waar je alles uit kunt halen. Als je bijvoorbeeld op zaterdag 10 september met Transavia om 5:45 uur naar Malaga vliegt, dan land je rond kwart voor negen op het vliegveld van Malaga. Je kunt zondag 11 september een terugvlucht pakken om 20:10 uur, zodat je ruim voor middernacht weer in Nederland bent. Dit is een voorbeeld dat we zo snel even opgezocht hebben.

Twee dagen is ruim voldoende om bijna de complete top 10 bezienswaardigheden van Malaga te ontdekken. Tussentijds kun je winkelen en genieten van de gastronomie van Malaga. Met behulp van onze blauwdruk loodsen wij je in twee dagen langs de hoogtepunten van Malaga.

Dag 1

De eerste dag is er eentje waarbij je vroeg opgestaan bent. Dat betekent dat je het deze dag een beetje 'tranquilo' houdt. Na aankomst op het vliegveld ga je naar je accommodatie om in te checken. Is dat niet mogelijk, dan is het in ieder geval handig om je bagage te droppen.

Je begint in Malaga met een bezoek aan het terras. Even lekker bijkomen van de reis. Dat doe je in het Centro Histórico. Hierbij sla je twee vliegen in één klap. Het historische centrum is de absolute must-see van Malaga. In het centrum kun je meteen het Teatro Romano, het Museu Picasso en de kathedraal van Malaga meepakken. Vergeet niet om ook tickets voor het dakterras van de kathedraal te kopen. Vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht over Malaga.

Tegen het einde van de middag ga je naar de accommodatie om op te frissen en om te kleden.

De avond wordt gestart met een taxirit naar het Castillo de Gibralfaro Málaga. Reis je tussen 1 april en 31 oktober? Dan is dit oude kasteel tot 20:00 uur open. Voor een paar euro kun je toegang krijgen tot het Castillo de Gibralfaro Málaga en van een fantastisch uitzicht genieten. De iets lager gelegen Mirador de Gibralfaro is een gratis en goed alternatief voor het uitzicht. Probeer het zo te plannen dat je de zonsondergang mee kunt pakken.

De avond sluit je af in het oude centrum van Malaga. Vooral tijdens de warmere avonden barst het hier van de sfeer. Ga eten, ga drinken en bezoek eventueel een flamenco-show.

Dag 2

Onze tip is om het ontbijt aan het strand van Malagueta te nuttigen. Zit je ontbijt inbegrepen in je hotel, dan pak je hem gewoon daar mee. De ochtend is (mits het weer het toelaat) ideaal om lekker te gaan zonnebaden en zwemmen bij Playa de la Malagueta. Mocht het te fris zijn, dan kun je voor een heerlijke wandeling langs de boulevard kiezen. Als je het strand aan de zuidelijke kant verlaat (bij de vuurtoren), dan kun je meteen Muelle Uno meepakken. Dit is een heerlijke wandelpromenade langs de haven van Malaga. Als je er tijd voor hebt, dan kun je hier nog even een drankje doen.

Na een douche- en omkleedbeurt kun je uitchecken in je hotel. De middag start je met een heerlijke lunch. Daar zijn in Malaga tal van goede plekken voor te vinden.

De middag gebruik je om nog een aantal bezienswaardigheden in het centrum van Malaga te bezoeken: het Alcazaba, de volkswijk Lagunillas en eventueel nog een museum. Kijk wat je leuk vindt. Het Museo de Málaga is echt de moeite waard. Verder houd je ongetwijfeld nog wat tijd over om te shoppen in de Calle Marqués de Larios en de omringende straten.

Rond een uur of vijf is het tijd om de bagage op te halen, naar het vliegveld te reizen en met een tas vol leuke ervaringen weer naar Nederland te vliegen!

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies links