top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

top10bezienswaardigheden.nl/blog

Op deze site:
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden overzicht bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials
bezienswaardigheden blog

7 DECEMBER 2022 - ARGENTINIE

Meet Vincent van Gogh Experience naar ArgentiniŽ

Na de succesvolle editie van de Meet Vincent van Gogh Experience in Santiago de Chili, reist de enige officiŽle Experience van het Van Gogh Museum door naar Buenos Aires. Vanaf 24 februari 2023 kunnen bezoekers zich in de hoofdstad van ArgentiniŽ onderdompelen in het levensverhaal en de iconische werken van Vincent van Gogh door middel van interactieve installaties en levensechte decors.

Het is de missie van het Van Gogh Museum om een divers publiek te inspireren met het werk en leven van Van Gogh en zijn tijdgenoten, in het museum in Amsterdam en daarbuiten. De Meet Vincent van Gogh Experience is een rondreis door Vincents leven in zes hoofdstukken, gebaseerd op de kennis en expertise van de conservatoren en de educatieve afdeling van het Van Gogh Museum. Na Barcelona, Londen, Lissabon, Madrid en Santiago de Chili, zal de Experience in februari 2023 zijn deuren openen in Buenos Aires. Rob Groot, zakelijk directeur van het Van Gogh Museum: ĎHet is geweldig dat onze Experience, na succesvolle Europese edities in 2021 en een vliegende start in Zuid-Amerika in 2022, nu ook in ArgentiniŽ te zien zal zijn. We kijken er naar uit om jong en oud in Buenos Aires te kunnen inspireren met de wereld van Vincent van Gogh.

Meer dan projecties

Bezoekers van de Meet Vincent van Gogh Experience maken een reis door het indrukwekkende leven van Vincent van Gogh, door middel van levensgrote projecties van werken, fotoís en filmfragmenten, in detail uitgevoerde reproducties, multimediale interactives en toepassingen, theatrale decorstukken, audiovisuele scenes en citaten uit meer dan 800 brieven.
In Meet Vincent van Gogh gaat het vooral om zťlf ervaren, ontdekken en uitproberen. Doen zoals Van Gogh deed, om zo dichter bij het levensverhaal en de wereld van deze wereldberoemde kunstenaar te komen. Meet Vincent van Gogh is de enige officiŽle Van Gogh-Experience gemaakt door het Van Gogh Museum. In vergelijking met andere reizende presentaties over Van Gogh gaat Meet Vincent van Gogh een stap verder. De Experience is een complete beleving, waarin educatie en entertainment hand in hand gaan.

Deze editie van de Meet Vincent van Gogh Experience komt tot stand in samenwerking met PROACTIV Entertainment, lokale promotor Foggia en de Nederlandse ambassade in ArgentiniŽ. De Experience in Buenos Aires, ArgentiniŽ is vanaf vrijdag 24 februari 2023 te bezoeken op de locatie Campo Argentino del Polo.

Meer informatie:
meetvincent.com/argentina, voor tickets: ticketflash.com.ar

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies links