top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

top10bezienswaardigheden.nl/blog

Op deze site:
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden overzicht bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials
bezienswaardigheden blog

Mooie dorpjes rond het Gardameer

15 DECEMBER 2022 - ITALIE

Mooie dorpjes rond het Gardameer

Het Gardameer behoeft weinig introductie. Dit meer is een van de bekendste en drukstbezochte vakantiebestemmingen in ItaliŽ. Vooral onder Nederlanders is het Gardameer enorm populair. De reisafstand is met een kleine duizend kilometer prima af te leggen met de auto, camper of motor. Met het vliegtuig kan het nog wat sneller: in ongeveer anderhalf uur tijd vlieg je vanuit Nederland naar het internationale vliegveld van Verona, dat vlak bij het Gardameer ligt. Voor velen belichaamt het Gardameer alles wat ze zoeken in een vakantie ItaliŽ. Je kunt er heerlijk eten, het klimaat is er een stuk zachter dan in Nederland en het Gardameer is enigszins betaalbaar.

Je reist natuurlijk niet alleen naar het Gardameer om daar de hele tijd op de camping, in het hotel of in de buurt van de bed&breakfast te blijven. Het Gardameer schreeuwt om aandacht. Het is zo'n bestemming die zich prima leent om leuke uitstapjes te maken. Het meer zelf is de nummer ťťn attractie, maar er omheen liggen tal van boeiende bezienswaardigheden die het ontdekken meer dan waard zijn. Vooral de vele mooie stadjes en dorpjes rond het Gardameer zorgen voor een onvergetelijke indruk. Plaatsjes zoals Sirmione, Bardolino en SalÚ voldoen helemaal aan het romantische beeld dat je van Italiaanse plaatsen hebt. Ieder moment van de dag laten deze plaatsen hun schoonheid zien.

Het beste moment

Het einde van de dag is het allermooiste moment om de mooie dropjes rond het Gardameer te bezoeken. De meeste dagjesmensen zijn alweer vertrokken, aan de terrasjes worden de aperitivo's gedronken en de zon schijnt zijn goudkleurige licht op de pastelkleurige gevels. Veel mooier dan dit wordt het niet, denk je. Totdat de dag verdwijnt en de avond verschijnt. Het gouden uurtje maakt plaats voor het blauwe uurtje. De Italiaanse keuken begint zijn lokroep. Wordt het een eenpansgerecht op een van de campings Gardameer of laat je het bereiden van het avondmaal over aan een van de vele Italiaanse koks die de finesse van het koken tot in de fijnste kneepjes beheersen? Wij zouden het wel weten.

De mooiste dorpen

Als je wilt weten wat de mooiste dorpjes rond het Gardameer zijn, dan onthouden wij ons daarin van advies. In onze top 10 bezienswaardigheden van het Gardameer hebben wij drie dorpen en stadjes opgenomen: Sirmione, SalÚ en Riva del Garda. Maar daarmee doen we eigenlijk de andere dorpen tekort. Want het ooit als kuuroord bekend geworden Gardone Riviera is een plaatje om te zien, het populaire Lazise is een van de charmantste toeristenplaatsen die wij ooit bezocht hebben en het schilderachtige Tůrbole is alleen al door zijn ligging in het smallere noordelijke deel van het Gardameer het bezoeken meer dan waard.

Vanaf het water

De auto is een handig vervoermiddel om de dorpen rond het Gardameer te verkennen. Als we je een tip mogen geven: stap zeker een keer op een veerboot. Je hebt veerboten die van dorp tot dorp varen en je hebt veerboten die het Gardameer oversteken (en waar auto's op meegenomen kunnen worden). In beide gevallen heb je het grote voordeel dat je de dorpen vanaf het water kunt bekijken. Neem van ons aan dat alleen dat al de moeite van de boottrip waard is!

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies links