top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

top10bezienswaardigheden.nl/blog

Op deze site:
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden overzicht bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials
bezienswaardigheden blog

24 FEBRUARI 2023 - BUITENLAND

Mooie plaatjes delen vanuit lastige landen

Stel je voor: je bent in China en hebt net een geweldige foto gemaakt op het moment dat je op de Chinese Muur staat. Je wilt deze natuurlijk delen op je Facebookpagina of via je Instagram Stories. Dankzij de buitenland databundel die je bij je provider afgesloten hebt, probeer je verbinding te maken met Facebook. Dat lukt niet. Na een paar mislukte pogingen open je je Instagram app. Hetzelfde verhaal. Met geen mogelijkheid kun je inloggen bij Instagram. Enigszins gefrustreerd wil je het bijna opgeven. Hoe krijg je jouw gave foto waarbij je op de langste bezienswaardigheid ter wereld staat, gedeeld met jouw volgers? Dan probeer je het maar via Whatsapp. Maar je raadt het al: de app van Whatsapp wil ook niet opstarten. 

Grote Firewall van China

De reden dat het je niet lukt om Facebook, Instagram of Whatsapp in China te gebruiken is het feit dat de Chinese overheid censuur toepast. De overheid blokkeert tal van websites en apps die als gevaarlijk gezien worden. Deze vorm van censuur wordt ook wel de Grote Firewall van China genoemd.  Tot de bekende apps en sites die wereldwijd veel gebruikt worden en in China geblokkeerd worden, behoren Google, YouTube, Whatsapp, Instagram, Spotify, Pinterest en Facebook. Dit beperkt je mogelijkheden al een flink stuk. Ook al Google's services zoals Gmail en Google Maps zijn in China niet beschikbaar. 

China is een voorbeeld van de 'lastige landen' waar censuur je internettoegang beperkt. Internetcensuur komt niet alleen in China voor, maar ook in andere landen. Denk aan Noord-Korea, Vietnam, Cuba en Egypte. Die laatste drie zijn populaire vakantielanden.

De blokkades omzeilen

De vraag is of je de blokkades voor lief neemt of dat je ze gaat omzeilen. Want er zijn zeker mogelijkheden om geblokkeerde sites en apps te gebruiken. Het magische middel om dat te doen heet VPN. VPN staat voor "virtual private network" - een service waarmee je online privé kunt blijven. Een VPN brengt een veilige, versleutelde verbinding tot stand tussen jouw computer of ander device en internet. Het biedt een privétunnel voor uw gegevens en communicatie terwijl je openbare netwerken gebruikt. Een VPN kent veel voordelen en toepassingen. Op reis kan een VPN dus gebruikt worden om geblokkeerde apps wél te gebruiken. Zodat je je avonturen in China toch kunt delen met familie, vrienden en anderen. Dat kun je de prachtige bezienswaardigheden van China toch aan de rest van de wereld tonen.

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies links