top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

top10bezienswaardigheden.nl/blog

Op deze site:
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden overzicht bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials
bezienswaardigheden blog

17 JANUARI - ITALIE

Ontdek het andere VenetiŽ

VenetiŽ behoort tot de populairste stedentripbestemmingen van ItaliŽ. De ligging in een lagune, de vele kanalen en de romantische gondels hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op toeristen. Wat jammer is, is dat de meesten van hen zich beperken tot een bezoek aan de stad VenetiŽ zelf. Dat er nog meer eilanden tot de gemeente VenetiŽ behoren die de moeite waard zijn, is bij het grote publiek helaas amper bekend. Dankzij excursie- en ticketaanbieder Tiqets heb je de kans om nu op ontspannen wijze kennis te maken met de andere kant van VenetiŽ. Tijdens een bootexcursie bezoek je drie bijzondere eilanden van VenetiŽ: Murano, Burano en Torcello. Zo maak je kennis met het minder toeristische deel van deze boeiende bestemming.

Murano

Murano staat bekend als het eiland van de glasblazers. Al eeuwenlang wordt hier de glasblaaskunst tot een hoger niveau getild. Het glaswerk van Murano staat bekend om zijn hoge kwaliteit. De fraaie vormgeving spreekt veel mensen aan. Daar staat helaas wel tegenover dat het ambachtelijk geproduceerde glas van Murano vrij prijzig is. Als onderdeel van de excursie bezoek je op Murano een glasblazerij, zodat je met eigen ogen kunt aanschouwen hoe deze oude kunstnijverheid hier bedreven wordt.

Burano en Torcello

De tweede bestemming van de boottocht is Burano. Dit eiland staat bekend om het kantwerk dat hier gemaakt wordt. Laat je hier tijdens een wandeling betoveren door de sfeervolle felle vissershuisjes die hier staan te schitteren in de zon. De derde en laatste stop is op Torcello. Hier is VenetiŽ ooit ontstaan. Het is een vrij klein eiland, waar een aantal van de oudste gebouwen van de stad te vinden zijn: de Basilica di Santa Maria Assunt, het baptisterium en het bijbehorende museum. Toeristen komen vooral vanwege deze historische bouwwerken naar Torcello.

Online te boeken

De boottocht naar Murano, Burano en Torcello vertrekt vanaf Riva degli Schiavoni 4142, dat op ongeveer acht minuten lopen van het centraal gelegen San Marcoplein ligt. Tickets zijn online te reserveren vanaf Ä 25,- per persoon. Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar geldt een kortingstarief van 15 euro. Onder de 3 jaar mag je gratis mee.

Bekijk de beschikbare plekken en reserveer direct online

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies links