top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

top10bezienswaardigheden.nl/blog

Op deze site:
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden overzicht bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials
bezienswaardigheden blog

18 APRIL 2022 - NEDERLAND

Ouderwetse paasdrukte is terug

De paasdrukte die we gewend waren is terug. Dat is een feit die we mogen stellen nu het paasweekeinde bijna op z'n einde is. Sterker nog: deze dagen zijn er waarschijnlijk tal van bezoekersrecords verbroken. Op het strand, in het museum, in de dierentuin, in de pretparken en op het terras: overal was het deze dagen topdrukte. De grote aanjager was natuurlijk het zonovergoten en warme lenteweer waar Nederland tijdens Pasen 2022 mee te maken heeft gekregen. Tijdens beide paasdagen liepen de temperaturen op richting de 20 graden. Op sommige plekken in het zuiden werd de grens van twintig graden zelfs overschreden. Het gevolg was dat men er massaal op uit trok. En het waren niet alleen de Nederlanders. Ook de Duitse en Belgische toeristen wisten Nederland deze Pasen weer volop te vinden.

De drukte was dit keer geen punt van ergernis. Nee, men was blij om weer in de file te mogen staan, wachtrijen te moeten trotseren of soms wel tot een uur moeten wachten tot er een plekje was op het terras. Na twee jaar vol coronaregels en beperkingen kon er eindelijk weer eens ouderwets op uit getrokken worden.

Het strand

Op sommige plekken werd het erg druk. Zo waren de tickets voor een aantal populaire attracties zoals de Keukenhof zelfs uitverkocht helemaal uitverkocht. Voor de populaire badplaats Scheveningen kwam eerste paasdag de oproep om vooral niet meer met de auto te komen. Er was geen enkele parkeerplaats meer te vinden en de wegen richting het strand van Scheveningen stonden vast. In Zeeland was het nog te doen qua drukte. Het was er gezellig, maar niet onhoudbaar druk. Op beide paasdagen was er tot het begin van de middag volop parkeerplek langs de Zeeuwse stranden. Wat later op de middag moest je wat meer zoeken naar een plaatsje. Opvallend in Zeeland is de mix aan kentekenplaten die je dit lange weekeinde zag: er leek soms een vrijwel gelijkwaardige verdeling te zijn tussen Nederlandse, Belgische en Duitse kentekens, zoals in Zoutelande.

Hard nodig

Voor de horeca, musea, bezienswaardigheden en attractieparken was deze drukte hard nodig. Deze sectoren hebben de afgelopen twee jaar flink aan omzet ingeboet. Beperkende maatregelen om COVID-19 in te dammen hebben voor sommige sectoren een desastreus effect gehad. Dit weekeinde zijn er in veel branches flinke omzetten gehaald. De enige remmende factor was dit keer het tekort aan personeel. Want met name in de horeca heeft men met minder mensen gelopen dan men had gewild.

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies links