top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

top10bezienswaardigheden.nl/blog

Op deze site:
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden overzicht bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials
bezienswaardigheden blog

31 MEI 2022 - DUITSLAND

Vakantiehuis geliefd als uitvalsbasis voor uitstapjes in Duitsland

Het toerisme in Duitsland is zeer divers. Stedentrips naar Duitse steden zijn vrij populair, maar het vakantie-aanbod gaat veel verder dan alleen korte trips naar steden. Duitsland leent zich prima voor bijvoorbeeld rondreizen, actieve vakanties of relaxvakanties. Als je wilt dan kun je je gemakkelijk wekenlang vermaken in dat grote land dat ten oosten van ons ligt. Juist vanwege die enorme diversiteit, kiezen steeds meer Nederlanders voor een goede uitvalsbasis. De populariteit van hotels en appartementen in Duitsland stagneert. Steeds meer Nederlandse toeristen kiezen voor een vakantiehuis in Duitsland. Het biedt ze alle vrijheid die ze nodig hebben, parkeren is gratis en je kunt helemaal zelfvoorzienend op vakantie. Dat is wel zo prettig nu de horecaprijzen in Duitsland niet aan de toenemende inflatie kunnen ontsnappen.

Het grootste voordeel van een vakantiewoning is misschien wel dat het een ideale uitvalsbasis om een groter gebied van Duitsland te ontdekken. Je zit niet vast aan ťťn stad, waardoor je wat gemakkelijker meer diversiteit aanbrengt in de bezienswaardigheden en activiteiten die je tijdens je vakantie op het programma zet. De P+R mogelijkheden die de grote steden steeds vaker bieden, maken het gemakkelijk om lekker even een dagje naar en stad te gaan en aan het einde van de dag de aangename rust van de vakantiewoning weer op te zoeken. Een ander groot voordeel is dat vakantiehuizen ideaal zijn voor als je met meer dan twee personen op vakantie gaat. Denk aan een gezin met kinderen, een vriendengroep, twee of meerdere stelletjes bij elkaar of een familievakantie waarbij je met drie of misschien wel vier generaties samen vakantie viert.

Noordrijn-Westfalen

Een goed voorbeeld is de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Deze deelstaat ligt direct over de grens met Duitsland en kent een enorme lijst met interessante dorpen, steden en bezienswaardigheden. Vakantiehuizen zijn populair in deze vakantiebestemming. Bijvoorbeeld in de regio Sauerland, waar wintersport- en wandelbestemmingen zoals Winterberg en Willingen liggen. Ook het noordelijke deel van de populaire regio Eifel ligt binnen de deelstaat Noordrijn-Westfalen. In dit gebied zijn vakantiewoningen enorm in trek. Wie een vakantiehuis in Noordrijn-Westfalen wil huren, die doet dat het beste ruim van tevoren.

Beieren

Het in het zuiden van Duitsland gelegen Beieren is een ander mooi voorbeeld van een plek waar veel vraag is naar vakantiehuizen. Veel van de vakantiewoningen in Beieren liggen in de natuurrijke gebieden. Denk aan het gebied dat ten zuidwesten van MŁnchen ligt en de heerlijke heuvelachtige delen van Beieren die aan de grens met Oostenrijk en TsjechiŽ grenzen. Van daaruit kun je lange wandeltochten maken of steden zoals Passau en Regensburg gaan ontdekken. Zeker in Beieren geldt dat de mogelijkheden voor leuke uitstapjes legio zijn.

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies links