top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

top10bezienswaardigheden.nl/blog

Op deze site:
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden overzicht bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials
bezienswaardigheden blog

5 JUNI 2021 - NEDERLAND

We kunnen weer naar het museum!

Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen die vandaag ingaan, kunnen we vanaf vandaag weer naar het museum. Sinds enkele weken waren een aantal openluchtmusea en tuinen al geopend. Nu kunnen alle musea in Nederland hun deuren weer openen voor het publiek. Museumliefhebbers en -eigenaren zijn dolblij met deze versoepeling. Voor de museumeigenaren betekent dit dat hun collecties en exposities weer gezien zullen worden. Daarnaast brengt de heropening natuurlijk ook weer het hoognodige geld in het laatje. Als museumbezoeker ben je blij dat je weer kunt genieten van al het moois, bijzondere en interessante dat de museum te bieden hebben. Vooral voor de jeugd, die al zo getroffen is door de coronaregels, betekent een uitje aan een museum een stukje educatie. Want je kunt in een kunstboek prima een plaatje van De Nachtwacht laten zien, je ziet pas hoe bijzonder dit schilderwerk is zodra je hem in het Rijksmuseum met eigen ogen aanschouwt.

Deze regels blijven

Voor musea geldt dat er 1 bezoeker per 10 vierkante meter aanwezig mag zijn. Daarnaast blijft de mondkapjesplicht voor binnen van kracht en dien je 1,5 meter afstand te houden. Wie een museum wil bezoeken, die zal een reservering moeten maken. Die is gekoppeld aan een datum en een tijdslot. Op deze manier kan het bezoek gereguleerd worden. Je kunt reserveren voor maximaal vier personen. Er geldt een uitzondering voor kinderen tot en met twaalf jaar en personen van hetzelfde huishouden.

Het verplicht reserveren geldt ook voor houders van een Museumkaart. De entree van veel Nederlandse musea is gratis voor wie een Museumkaart heeft, maar vanwege de coronaregels moeten houders van zo'n kaart wel een datum en tijdslot vastleggen voor ieder bezoek.

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies links