top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Sunny Beach, Bulgarije

Bulgarije
top 10 bezienswaardigheden:

Sofia
Sunny Beach

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Sunny Beach
reisadvies reisadvies Bulgarije

... meer handige websites

 

In het oosten van Bulgarije direct aan de Zwarte Zee ligt de badplaats Sunny Beach. Tijdens de wintermaanden is het dorpje stil en verlaten, maar wanneer de zon zich regelmatig laat zien begint de stad te bruisen. Het internationale publiek komt af op de mooie stranden, de gezellige horecagelegenheden en de betaalbare hotels. Cultuur wordt opgezocht in het zuidelijke deel bij Nessebar, waar je tevens uitstekend kunt duiken. En winkels zijn op elke hoek van de straat te vinden. Voor velen genoeg ingrediënten voor een geslaagde vakantie.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Sunny Beach

bezienswaardigheid nummer 1 Nessebar
Het voormalige Bulgaarse vissersdorp Nessebar staat sinds 1983 op de lijst van Unesco Werelderfgoederen. Nessebar ligt ten zuiden van Sunny Beach direct aan de Zwarte Zee. De geschiedenis van het dorp gaat meer dan drieduizend jaar terug. Daarom zijn er verschillende bezienswaardigheden die afkomstig zijn uit de Hellenistische periode. Je kunt er onder andere de Stara Mitropolia Basiliek bewonderen en een tempel van Apollo. Het historisch erfgoed van Nessebar is een bijzondere aanvulling op het altijd bruisende Sunny Beach.
http://whc.unesco.org/en/list/217/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Strand
De meeste bezoekers van Sunny Beach komen om te feesten en vervolgens te luieren op het strand. De stranden zijn dan ook goed berekend op veel publiek. De breed uitgemeten kuststrook van ongeveer acht kilometer heeft zeer veel goedlopende strandtenten, verhuurbedrijven en leuke waterattracties te bieden. Het ondiepe water loopt zeer langzaam op naar diepere delen van de zee. Tegen een vergoeding zijn er strandbedden en parasols te huur. En aan het eind van de dag kun je gebruik maken van de douches op het strand.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Flower Street
Onbetwist staat Flower Street op nummer 1 qua uitgaansgelegenheden. Wanneer de dag op zijn eind loopt, komt het uitgaansleven hier snel op gang. Flower Street loopt eigenlijk over in de boulevard die eindigt op het strand. Aan deze straat zijn ook leuke winkels, goede hotels en natuurlijk restaurants te vinden. Sommige bars zijn hier zelfs vierentwintig uur geopend.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Boulevard
De kleurrijke boulevard van Sunny Beach is zowel overdag als ‘s avonds een ware belevenis. Behalve de bontgekleurde goederen ken de boulevard ook een bontgekleurd publiek. Het is een komen en gaan van uiteenlopende persoonlijkheden. Op één van de vele terrassen is het dan ook goed vertoeven onder het genot van een heerlijk verkoelend drankje. De boulevard sluit aan op de bekende Flowerstreet en loopt helemaal door tot op het strand. Regelmatig zijn er allerlei attracties te vinden die de adrenaline goed opvoert.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Action Aquapark
De zinderende hitte tijdens de zomermaanden kunnen je doen snakken naar verkoeling. In het Action Aquapark in Sunny Beach weten ze daar wel raad mee. Verschillende glijbanen leiden je de weg naar het verkoelende water. Namen als kamikadze, turbolence en extreem worden afgewisseld met rustigere wateren als de lazy river en de wave pool. Jong en oud kan zich hier prima vermaken.
www.aquapark.bg/en/
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 International Folklorefestival “Sunny Beach”
Elk jaar in augustus vindt er een driedaags folklore festival plaats in Sunny Beach. Er wordt een podium opgesteld in het centrum waar verschillende groepen hun danskwaliteiten en bijpassende kleding showen. Vaak is er dan live muziek en wordt er ook een winnaar gekozen.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Paradise Waterpark
Iets ten zuiden van Sunny Beach bij Nessebar is een ander en iets groter aqua park te vinden. Glijbanen zijn hier soms langer dan honderd meter en de snelheden zijn bijna bizar te noemen. De laatste nieuwe telt zelfs honderdzesenveertig meter. Maar ook hier zijn er rustigere plekjes te vinden waar je heerlijk achterover hangend in je bandje door het park gedreven wordt.
http://aquaparadise-bg.com/
   
bezienswaardigheid nummer 8 Safari
Wil je graag de drukte van de badplaats achter je laten, dan is het een aanbeveling waard om eens een jeep- of quad safari te boeken. De tochten, waarvan enkele richting het Balkangebergte voeren, zijn vaak gecombineerd met een lunch en/of een duik in het water. Op deze manier krijg je meteen meer te zien van het land en de directe omgeving van Sunny Beach.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Excursie naar Istanbul
Vanuit Sunny Beach in Bulgarije ben je in no-time een dagje in het Turkse Istanbul. Je kunt het feestgedruis achter je laten en een stukje cultuur of shop plezier beleven in deze grote stad. Met de meest moderne winkelcentra als Akmerkez en Astoria of kleurrijke bazaars als Arasta kun je prima een dagje uit de hitte verblijven. Zoek je liever wat meer inhoud, dan kun je uitstekend een aantal bezienswaardigheden bezoeken zoals Basilica Cisterne, de Blauwe Moskee of het Topkapipaleis.
https://www.top10bezienswaardigheden.nl/turkije/istanbul.htm
   
bezienswaardigheid nummer 10 Flying Dutchman
Hollandse gezelligheid is ook in Bulgarije te vinden. Het feestcafe Flying Dutchman is gelegen in het populaire uitgaansgebied van Sunny Beach. Zowel overdag als ‘s avonds kun je hier genieten van Hollandse snacks als bitterballen en frikadel. Soms treden er ook Nederlandse artiesten op, wat de gezelligheid nog meer ten goede komt.
http://feestcafeflyingdutchman.nl/
   
 

Vakantie naar Sunny Beach

Wil je een vakantie naar Sunny Beach boeken? Boek deze dan bij een betrouwbare reisorganisatie die de zekerheid van SGR-garantie biedt. Met een pakketreis naar Sunny Beach is je vlucht, je accommodatie en het vervoer in Sunny Beach tussen de accommodatie en het vliegveld geregeld!
Bekijk de Sunny Beach vakanties van Sunweb.nl
Bekijk de Sunny Beach vakanties van TUI.nl

Meer informatie over Sunny Beach:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies