top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Ottawa, Canada

Canada
top 10 bezienswaardigheden:

Alberta
British Columbia
Calgary
Canada
Edmonton
Halifax
Montréal
Ottawa
Quebec
Toronto
Vancouver

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Ottawa
reisadvies reisadvies Canada

... meer handige websites

 

De grootste charme van Canada en ook de hoofdstad Ottawa is voor velen toch de bijzondere mix van cultuur, de Aboriginal geschiedenis, bezienswaardigheden en de prachtige natuur. Het land en ook het gebied rondom Ottawa leent zich uitstekend voor raft avonturen, wandeltochten of zelfs bungee jumpen. Liefhebbers van grootse evenementen komen in Ottawa niets te kort. De kosmopolitische stad staat namelijk bekend om goed bezochte festivals als TD Ottawa Jazz Festival, RBC Royal Bank Bluesfest, Winter Brewfest, Winterlude, Tulip Festival en Ottawa International Animation Festival. De stad lijk hierdoor alsmaar in beweging te zijn en is daarmee alles behalve saai te noemen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Ottawa

bezienswaardigheid nummer 1 Parliament Hill
Op ‘the Hill’ in de Canadese hoofdstad Ottawa is het huis van het parlement gelegen. Vanaf hier wordt het land bestuurd. Doordat de parlementaire gebouwen een lange geschiedenis hebben, is deze plek ook wel bekend als national historische site. De ‘Parliament Hill’ wordt dan ook steevast door duizenden bezoekers per jaar bezocht. Je kunt er onder andere de ‘Library of Parliament’ bezoeken, het ‘Government Conference Centre’ en de negentiende eeuwse parlements gebouwen.
   
bezienswaardigheid nummer 2 National Gallery of Canada
In Ottawa kun je één van Canada’s grootste kunstgaleries bezoeken. De ‘National Gallery of Canada’ heeft meer dan voldoende in huis om zelfs de ietwat verwende kunstliefhebber te bekoren. Sinds de oprichting in 1880 kun je er genieten van uiteenlopende werken van grootheden als Andy Warhol, Louis-Philippe, Escher, Louise Bourgeois, Piet Mondriaan en Pablo Picasso. Regelmatig worden er allerlei activiteiten georganiseerd waarbij je op een vernieuwende manier naar kunst kunt (leren) kijken.
www.gallery.ca/en/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Rideau Canal
Onder het beheer van Parks Canada is het mogelijk om een tocht te maken met de Rideau Waterway. De kanalen werden aangelegd tijdens de oorlog in 1812 om daarmee Amerikaanse aanvallen te kunnen weren. Het 202 kilometer tellende kanaal wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor pleziervaarten. Je passeert hierbij een van de vele sluizen die er zijn aangelegd vanaf het jaar 1832. Tijdens de wintermaanden worden er juist weer delen van de Rideau Canal gebruikt als ijsbaan. Tevens een leuke publiekstrekker tijdens de Winterlude festivals.
www.canada.pch.gc.ca/eng/1416239267950
www.rideau-info.com/canal/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Canada Science and Technology Museum
Het interactieve museum ‘Canada Science and Technology Museum’ is een leuk uitstapje voor jong en oud. Verschillende onderwerpen als bosbouw, technologie, transport, ruimte en natuurwetenschappen komen hier in verschillende gedaantes aan bod. Daarnaast zijn er diverse artefacten verzameld die middels een tentoonstelling gepresenteerd worden. En verschillende educatieve programma’s zorgen voor een leuke uitdaging en leerzame momenten.
http://cstmuseum.techno-science.ca/en/index.php
   
bezienswaardigheid nummer 5 Canadian War Museum
De militaire geschiedenis van Canada wordt op bijzondere wijze weergegeven in dit CWM museum wat in de wijk LeBreton Flats is gelegen. Het opmerkelijke bouwwerk opende omstreeks 2005 haar deuren en sindsdien kan men er alles te weten komen over onder andere de Amerikaanse Revolutie, de Eerste Wereldoorlog, de Koude Oorlog en gevechten tegen de allerlei dictaturen. In de LeBreton Gallery zijn allerlei voertuigen, wapens en andere voorwerpen tentoongesteld. Naast de vaste tentoonstellingen zijn er ook regelmatig wisselende tentoonstellingen te bewonderen. Kijk voor meer details op de website.
www.warmuseum.ca
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Château Laurier
Het majestueuze bouwwerk aan de Rideau Street van Ottawa doet je vermoeden dat het een koninklijk paleis betreft. Wie echter wat diep in de buidel tast, kan er gewoon enkele nachten logeren in één van de 429 kamers. Château Laurier is namelijk een prestigieus rookvrij hotel. In de directe omgeving van Parliament Hill, midden in het centrum van de stad, werd aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd in opdracht van Grand Trunk Railway. Sinds 1981 is het geplaatst in de lijst van historische sites van Canada. Als gast is het mogelijk om een ipad of app te lenen waarmee je een historische route door het hotel kunt afleggen.
www.fairmont.com/laurier-ottawa/
   
bezienswaardigheid nummer 7 Hooggerechtshof van Canada
In de directe omgeving van Parliament Hill is het hooggerechtshof van Canada gelegen. Rechters buigen zich hier over allerlei uiteenlopende zaken. De huisvesting van het huidige hooggerechtshof te Canada werd omstreeks 1939 gebouwd. Liefhebbers kunnen de binnenkant bewonderen wanneer zij deelnemen aan een rondleiding. Via zo’n rondleiding kom je in de grote hal, de rechtszaal, de bibliotheek en de conference ruimte van de rechters. De rondleiding duurt ongeveer een half uur.
www.scc-csc.gc.ca/vis/tour-visite/index-eng.aspx
   
bezienswaardigheid nummer 8 Canadian Museum of Nature
Het natuurhistorische museum in Ottawa laat je op bijzondere wijze kennismaken met alles wat leeft, bloeit of uit de aardbol is ontstaan. Maar liefst vier verdiepingen zijn gevuld met verzameld materiaal. Met een indrukwekkende collectie fossielen, mineralen, skeletten en planten zorgt dit museum dat al je vragen worden beantwoord. De mix van interactie, exposities en informatie zorgt voor een leuke ervaring in een leerzame omgeving.
http://nature.ca/en/home
   
bezienswaardigheid nummer 9 Rideau Hall
Aan de Sussex Drive te Ottawa is de koninklijke residentie van Canada gelegen. Het bouwwerk beslaat zo’n 9.500 m² met daarover verdeeld 175 kamers. Op het grondgebied zijn vervolgens nog eens 24 bijgebouwen geplaatst en is er in de winter een ijsbaan te vinden.
Als één van de eerste ijsbanen van Canada heeft de Rideau Hall geschiedenis geschreven. Al in 1889 werden hier de eerste baantjes getrokken. Sindsdien worden er tijdens de wintermaanden allerlei ijshockey-, curling- en kunstschaatswedstrijden gehouden. Maar je kunt er natuurlijk ook zelf een pirouette draaien. Check de onderstaande link voor de mogelijkheden.
In Rideau Hall kun je middels een rondleiding verschillende ruimtes bewonderen waar prachtige Canadese kunst en authentieke meubelstukken te bewonderen zijn.
www.gg.ca/document.aspx?id=94&lan=eng
   
bezienswaardigheid nummer 10 Chinatown
In het centrum van Ottawa nabij Somerset Street, kun je een bijzonder deel van de stad bezoeken. Het Chinatown van de Canadese stad Ottawa is namelijk bijzonder fraai ingericht met allerlei Chinese en andere Aziatische details. In 2010 heeft dit stadsdeel zelfs een eigen toegangspoort ontvangen. Regelmatig worden er feestelijke activiteiten georganiseerd, zoals de Lion Dance Parade en de Chinatown Lunar New Year Parade. Maar een wandeling door de multiculturele wijk leert al snel dat er altijd wel iets gebeurd.
http://ottawachinatown.ca/
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Ottawa. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Ottawa. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Ottawa:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies