top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Santiago, Chili

Chili
top 10 bezienswaardigheden:

Chili
Paaseiland
Santiago

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Santiago

... meer handige websites

 

Santiago de Chile wordt ook wel aangemerkt als de meest trendy stad van Zuid-Amerika. Het is de hoofdstad van Chili en ligt op ruim 500 meter hoogte vlakbij de Andes. Santiago de Chile is een stad die veel culturen kent. De inwoners zijn voornamelijk Colombianen, Amerikanen, Peruanen en Haïtianen. Ook op economisch gebied is de stad belangrijk voor Chili. Santiago is een bruisende stad welke zowel in de zomer als de winter veel toerisme aantrekt. Daarnaast kent het een aantal leuke bezienswaardigheden, een afwisselend landschap en veel cultuur historische gebouwen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Santiago

bezienswaardigheid nummer 1 Plaza de Armas

Plaza de Armas vormt het middelpunt van de stad. Dit omvangrijke plein bestaat al sinds 1541, net zolang als de stad zelf. Rondom het plein kun je een aantal indrukwekkende gebouwen bekijken. Voorbeelden daarvan zijn Metropolitana de Santiago. Een oude kathedraal die uit het jaar 1748 stamt. Ook het Nationale museum van Chili is gevestigd aan Plaza de Armas. Het betreft een gemoedelijk plein waar ook veel lokale bevolking komt genieten van de rust.

   
bezienswaardigheid nummer 2 Cerro San Cristobal

Cerro San Cristobal is een 300 meter hoge berg die fier boven het centrum van de stad uitsteekt. Je vindt Cerro San Cristobal in het noordelijke deel van Santiago de Chile, vlakbij Parque Metropolitano. Je kunt de berg op verschillende manieren beklimmen. Dit kun je natuurlijk lopend doen, maar je kunt ook gebruik maken van de Funicular. Dit is een kabeltrein die je op originele wijze van beneden naar boven brengt. Als je liever niet met het nostalgische treintje uit 1925 naar boven gaat, kun je ook gebruik maken van de gewone kabelbaan. Op de top van de Cerro San Cristobal kijk je uit over de stad. Halverwege de berg vind je tevens een zwembad en een dierentuin die een bezoekje meer dan waard is. Op en rondom de berg kun je tevens prima mountainbiken op de speciaal aangelegde routes.

   
bezienswaardigheid nummer 3 Bellavista

Bellavista is misschien wel de meest opvallende en bruisende wijk van Santiago de Chile. Je kunt er prima eten in één van de vele restaurants. Ook een drankje drinken en genieten van de locals en toeristen is hier een aanrader. Je kunt er genieten van gezellige muziek onder het genot van een kop koffie, een smakelijke lunch of diner. Ook in de avonduren is Bellavista een aanrader. De hoofdstraat Pio Nono verandert dan in een lokale markt waar je veel leuke en vaak ambachtelijke spulletjes kunt kopen. Deze wijk kenmerkt zich door de aanwezigheid van veel streetart en huizen in vrolijke kleuren. Je vindt de wijk Bellavista onderaan de voet van de welbekende Cerro San Cristobal.

   
bezienswaardigheid nummer 4 Palacio de la Moneda

Het presidentiële paleis van Santiago de Chile heet Palacio de la Moneda. Dit gebouw staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is als vanzelfsprekend een monument. Het paleis kreeg naamsbekendheid in 1973. Toen werd er een Chileense staatsgreep gepleegd die leidde tot de zelfmoord van President Allende. Nadat Palacio de la Moneda door bombardementen werd verwoest, is het in dezelfde stijl gerenoveerd. Nu kun je er gebruik maken van diverse rondleidingen en ben je getuige van de wisseling van de wacht. Deze vindt dagelijks in de ochtend plaats. In de kelder kun je tevens een modern cultureel centrum bezoeken met diverse kunstwinkeltjes. Ook kun je tentoonstellingen bijwonen over het leven in de zee en aan de Chileense kust. Als je het paleis wilt bezoeken, dan is het verstandig om ruim van te voren te reserveren. Deze bezienswaardigheid staat namelijk bovenaan het verlanglijstje van heel veel toeristen.

   
bezienswaardigheid nummer 5 Mercado Central

Mercado Central is in de 19e eeuw gebouwd om dienst te kunnen doen als expositieruimte voor kunst. Het contrast is echter groot, want Mercado Central is nu één van de grootste vers- en vismarkten van Santiago de Chile. Je kunt hier dus een lekkere verse vangst kopen, maar je ook laten verrassen door een maaltijd die geserveerd wordt in één van de vele restaurants. Deze eetgelegenheden vind je in het midden van de Mercado Central. Mercado Central ligt dichtbij de Plaza de Armas.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Cerro Santa Lucia

Midden in het centrum van Santiago de Chile vind je Cerro Santa Lucia. Dit is een enorme rots die je ook kunt beklimmen. Dit kan via een looppad, maar ook via een goed begaanbare trap. Bovenop de rots is een uitkijkpunt die je een vergezicht over het centrum van de stad biedt. Eenmaal boven is het rustig en kun je de drukte van de stad prima ontvluchten. Ook als je niet naar boven wilt kun je genieten van de mooie omgeving. Aan de voet van de Cerro Santa Lucia staan namelijk voldoende bankjes om even op adem te kunnen komen.

   
bezienswaardigheid nummer 7 Museo Chileno de Arte de Precolombino

Als je een liefhebber bent van de Chileense cultuur, dan mag je een bezoek aan Museo Chileno de Arte de Precolombino echt niet overslaan. In dit museum wordt je meegenomen naar een Chili tot ver voor Christus. Je komt alles te weten over de Inca’s, de leefwijze van andere bevolkingsgroepen en de attributen en voorwerpen die zijn gebruikten. In het museum kun je ook genieten van diverse thematische tentoonstellingen over kunst en cultuur. Onder andere over Área Intermedia, Mesoamérica en Andes del Sur. De onderste verdieping van het museum is gereserveerd voor de meest bijzondere beelden en kunstvoorwerpen. Zeker de moeite van het bekijken waard.

   
bezienswaardigheid nummer 8 Sky Costanera

Sky Costanera is de hoogste uitkijktoren van Latijns Amerika. De toren kent maar liefst 6 etages. Op de bovenste verdieping heb je een mooi overzicht over de stad Santiago de Chile. Als je toch liever wat dichter bij de grond blijft, dan kun je ook winkelen in één van de vele shops en boetieks op de onderste verdieping. De Sky Costanera is een hypermodern gebouw welke natuurlijk voorzien is van een snelle lift. De toren is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00. Je kunt de Sky Costanera vinden in het district Metropolitana.

   
bezienswaardigheid nummer 9 Museo Nacional de Bellas Artes

Het Museo Nacional de Bellas Artes is hét pronkstuk onder de musea die Santiago de Chile rijk is. Alleen de architectuur van het museum is al de moeite van een bezichtiging waard. In het museum kun je moderne Chileense kunststukken bekijken. Veel van deze kunstwerken zijn afkomstig van grote namen en mogen zich de beste werken van het land noemen. Een verblijf in Santiago de Chile is dan ook eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan het Museo Nacional de Bellas Artes. Eventueel kun je ook het naastgelegen Contemporaneo museum bezoeken. Dit is een onderdeel van het museum voor schone kunsten. Je moet hier wel een apart entreekaartje voor reserveren.

   
bezienswaardigheid nummer 10 Teleférico de Santiago

Als je Santiago de Chile vanaf een heel ander punt wilt bekijken, dan kun je gebruik maken van de kabelbaan die over het centrum van de stad loopt. De Teleférico de Santiago start en eindigt in het stadspark Parque Metropolitano. Vanaf boven kun je goed zien hoe Santiago de Chile is opgedeeld in verschillende delen. Van deze kabelbaan kun je tevens gebruik maken als je een bezoek wilt brengen aan de Cerro San Cristobal.

   
  Meer informatie over Santiago:

5x zien & doen in Santiago de Chile
Santiago de Chile in één dag
Santiago de Chile tips

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies