top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Beijing

China
top 10 bezienswaardigheden:

Beijing
China
Hong Kong
Shanghai

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Beijing
reisadvies reisadvies China

... meer handige websites

 

Deze hoofdstad van Volksrepubliek China ligt in het noorden van het land. De dichtbevolkte stad Beijing behoort tot één van de vier oude hoofdsteden van China. Het staat bekend om zijn weelderige paleizen, tempels, muren en poorten. Met name de Verboden Stad, Chinese Muur en de Tempel van de Hemel trekken jaarlijks miljoenen toeristen aan. De modernisering is goed terug te zien aan gebouwen zoals het Olympisch Stadion, Nationaal Centrum voor uitvoerende kunsten en het Central Business District wat vol hoge moderne gebouwen staat. De stad heeft daarnaast zeer veel musea te bieden waarin veel over de geschiedenis en de cultuur van het land te vinden is. Toch is de stad in zeker één opzicht ook wel te vergelijken met ons landje. Die overeenkomst zit hem dan vooral in de hoeveelheid fietsen die je er ziet. Doordat het er vrij vlak is, is dit een prima vervoersmiddel in de chaos die er soms heerst.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Beijing

bezienswaardigheid nummer 1 Purperen Verboden Stad
Nog niet zo heel lang is dit voormalige keizerlijke verblijf van ongeveer 24 keizers opengesteld voor publiek. Voor China geldt dit als het meest voorname en belangrijkste monument van het land. Het complex is rond 1410 gebouwd in opdracht van keizer Yongle. Het geheel bestaat uit een binnenhof met daarin de paleizen Qian Qing Gong en Kun Ning Gong en wat kleinere paleizen en paviljoens. Het buitenhof bestaat voornamelijk uit de paviljoenen Bao He, Tai He en Zhong He. De toegang tot het belangrijkste complex, de Opperste Harmonie, is doormiddel van een lange trap. Echter het middelste gedeelte wat versierd is mocht alleen door de keizer worden betreden. Sinds 1925 werd het Paleismuseum geopend. Sinds 1949 is alles volledig opengesteld voor publiek. De diverse paviljoens worden gebruikt om tentoonstellingen te presenteren. Om een idee te geven hoe groot het geheel is: 750 bij 960 meter wat is gevuld met 980 grote en kleine gebouwen.
www.dpm.org.cn/index1024768.html
   
bezienswaardigheid nummer 2 Chinese Muur
Wie naar Beijing afreist kan er eigenlijk niet omheen. Een bezoek aan dit eeuwenoude bouwwerk mag beslist niet ontbreken. De duizenden kilometers tellende muur behoort immers tot één van de acht wereldwonderen. Ongeveer tweehonderd jaar voor Christus werd er begonnen aan de bouw van deze muur, die voornamelijk moest dienen als verdediging tegen aanvallen van buiten. Toen bestond de muur voornamelijk uit leem en klei. Een paar eeuwen later, tijdens de Ming Dynastie werd het gebouwd en aangevuld zoals we het nu kennen. De vele torens bieden een exceptioneel uitzicht over China. Het meest populaire deel van de muur is te vinden bij Dadaling en Mutianyu.

Excursie naar de Chinese Muur

Via Ticketbar Beijing kun je een dagexcursie naar de Chinese Muur boeken. Je wordt 's morgens bij je hotel in Beijing opgepikt en bezoekt vervolgens onder begeleiding van een ervaren gids de Keizerlijke graven uit de Ming en de Qing dynastie, De Grote Muur van China en je gaat op traditionele wijze Chinese thee drinken.
Je kunt deze interessante dagexcursie hier reserveren.

   
bezienswaardigheid nummer 3 Beihai Park
Net zoals de Verboden Stad is dit naast gelegen park ook opengesteld voor publiek sinds 1925. Het begin van de aanleg van deze keizerlijke tuin dateert uit de 10de eeuw. Allerlei bijzondere en schilderachtige plekjes uit heel China hebben dit park geïnspireerd en is er getracht deze hier weer te geven. Niet voor niets wordt er gesproken over meesterwerken in de tuinkunst. 
   
bezienswaardigheid nummer 4 Wangfujing Street
Het beste winkel en markt gebied van de stad is in deze straat en zijn zijstraten te vinden. Het is tevens de drukste straat. Veel grote warenhuizen en kleine boetieks leveren hier de meest gewilde producten. De markten en dan met name de avondmarkt hebben veel lokale lekkernijen en andere streekproducten te bieden. In het grote winkelcentrum Sun Dongan Plaza kun je lekker overdekt shoppen. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij de fraaie St.Jozefkerk die aan de Wangfujingstraat ligt.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Tian’an Menplein
Over dit plein van de Hemelse Vrede wordt gezegd dat het het grootste ter wereld is. Het heeft een oppervlakte van 440.000 m². Centraal gelegen bevindt zich het mausoleum van Mao Zedong, het gezicht van Volksrepubliek China. Verder is er nog een monument voor volkshelden, het oude stadion, het parlementsgebouw en een museum voor Chinese geschiedenis en revolutie te vinden.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Tempel van de Hemel
Vlak na de bouw van de Verboden Stad werd er begonnen aan dit grootste tempelcomplex van China. Het telt ongeveer 273 hectare. Pas tijdens de 16de eeuw werd het aangepast en omgedoopt tot Tempel van de Hemel. Tijdens deze Ming en Qing dynastie kwam de keizer hier offers brengen voor het bespoedigen van een goede oogst. Destijds was het beslist niet toegankelijk voor het gewone volk. Er wordt gezegd dat de ronde vorm zeer geschikt is om een fluistering zonder moeite naar de andere kant te brengen. De decoratie aan de binnenkant is uitmuntend.
en.tiantanpark.com
   
bezienswaardigheid nummer 7 Het Zomerpaleis
Aan het zeer grote Kunming meer ligt nog een bijzonder paleiselijk terrein. Dit complex werd gebouwd in opdracht van keizer Qianlong die er van 1736 tot 1795 regeerde. Het werd zijn zomerverblijf. Later werd het uitgebreid en aangepast door keizerin Cixi die bekend stond als één van de machtigste vrouwen van China. Het uitgestrekte terrein staat vol met bijzondere gebouwen, tempels en een boot. De meest bijzonder liggen gelukkig op loopafstand van elkaar verwijderd. Dit is bijvoorbeeld de Zaal van Liefdadigheid en Lang Leven, Tempel van de Zee der Wijsheid, Het Bronzen Paviljoen, Zaal van de Scheidende Wolken en Toren van de Zoete Geur van Boeddha.
www.summerpalace-china.com
   
bezienswaardigheid nummer 8 Natuurhistorisch Museum Beijing
In dit museum tref je een zeer uitgebreide collectie bestaande uit zoölogie, paleontologie en plantkunde. In de Paleontologiezaal is een bijzondere selectie van dinosauriërs en andere prehistorische dieren te vinden. Sommige zijn zelfs een miljoen jaar oud. Verder wordt de menselijke evolutie behandeld en zijn er in de kelder zeer aparte exposities te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 9 National Stadium
Dit zeer fraaie en wat futuristische gebouw heet in de volksmond ‘vogelnest’. Het stadion werd ontworpen door door het Zwitserse Architectenbureau Herzog & de Meuron en geholpen door de zeer gerespecteerde Chinese kunstenaar Ai Weiwei. Het is ontworpen en geplaatst voor de Olympische Spelen van 2008. 
   
bezienswaardigheid nummer 10 Zhoukoudian
Veel archeologische vondsten zijn gevonden in een grottenstelsel van Zhoudoudian. Dit dorpje ligt op ongeveer vijftig kilometer van Beijing. Zo werd hier Peking Man, een mensachtig soort van bijna twee miljoen jaar geleden gevonden. Ook werden er dierlijke resten en gereedschappen gevonden van zo’n 750.000 jaar oud. Dit is allemaal terug te zien in de Peking Man Site. Er is ook nog een expositieruimte en zijn er verschillende ruimte waar fossielen en andere bevinden zijn tentoongesteld.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Beijing. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Beijing. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Beijing:

Beijing informatie
Beijing voor beginners

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies