top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Shanghai

China
top 10 bezienswaardigheden:

Beijing
China
Hong Kong
Shanghai

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Shanghai
reisadvies reisadvies China

... meer handige websites

 

In de veelzijdige metropool Shanghai zijn ontelbaar veel bezienswaardigheden te vinden. In de ommuurde Oude Stad vindt je vooral veel historische bezienswaardigheden zoals oude tempels en pittoreske straten en plaatsjes. Een wandeling over de Bund zal u versteld doen staan. De oude statige panden geven de boulevard een bijzonder uiterlijk. Vooral doordat het aan het water ligt geeft dit het geheel extra allure. Een heel andere kant van de stad is het deel met zijn enorme wolkenkrabbers zoals de beroemde Oriental Pearl Tower, het Shanghai World Financial Centre en de Jin Mao Tower. Juist deze veelzijdigheid zorgen er voor dat jaarlijks miljoenen bezoekers de stad verkennen en beleven.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Shanghai

bezienswaardigheid nummer 1 De Bund (Zhongshan Lu)
Shanghai en de Bund zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Deze boulevard ligt aan de rivier Huangpu. De meest oude en koloniale panden liggen in dit deel van de stad. Met een wandeling over de brede promenade kom je langs prachtige gebouwen zoals die van het Douanekantoor, de Shanghaibank, North China Daily News en diverse luxe hotels. Met name ‘s avonds als de lichtjes aan gaan is het een betoverend gezicht.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Jaden Boeddha Tempel
Deze zeer belangrijke tempel in Shanghai is een boeddhistische tempel die ook wel bekend staat als Jufo Si. Hij werd in 1882 opgericht en had toen twee zittende Boeddha beelden uit Birma. Na een verwoestende brand werd de tempel op een andere plaats weer opgebouwd. Deze staat nu in het noordwesten van de stad. Er zijn verschillende zalen en kamers zoals de Kamer van de Vier Hemelse Koningen, Grote Zaal van Weelde en de Zaal van de Jaden Boeddha.
www.yufotemple.org
   
bezienswaardigheid nummer 3 Nanjing Road
Deze invloedrijke straat van Shanghai behoort tot de drukste winkelstraten van de wereld. De straat die ook wel bekend staat als Nanjing Lu bestaat voornamelijk uit voetgangersgebied, zodat je er heerlijk zonder gevaar kunt rondlopen. Hier vind je zo’n zes kilometer winkelplezier. Grote en kleine merken worden hier aangeboden. Natuurlijk zijn het merendeel van de ‘ketens’ hier vertegenwoordigd. In het oostelijke deel is een openlucht markt te vinden met voornamelijk gadgets en andere elektronische en digitale apparatuur.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Yu Yuan-tuinen
Deze imposante oude Chinese tuin ligt in het noordoosten van de Oude Stad. De tuin stamt uit de Ming-dynastie. Het werd ontworpen door Pan Yunduan die het creëerde voor zijn vader Pan En. Daarna is het in verschillende handen terecht gekomen en hebben er aanpassingen en uitbreidingen plaatsgevonden. Pas rond 1780 werden de tuinen opengesteld voor publiek. Tegenwoordig is het deels een grote bazaar waar van alles te koop wordt aangeboden. Naast de City God Temple, het Theehuis Huxingting en de Drakenmuur zijn er altijd verschillende straatartiesten te vinden. De grote rotspartijen in het oosten zijn imposant.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Het Shanghai Museum
In het Volkspark ligt het zeer bijzondere Shanghai Museum. Ooit werd de locatie gebruikt voor paardenraces, maar in 1959 werd dit museum er gevestigd. In 1993 werd het nieuw gebouwde museum geopend met een oppervlakte van ongeveer 39.000 m². Er is onder andere een collectie te bewonderen van meer dan 120.000 Chinese historische voorwerpen. Of wat te denken van bronzen wijnvaten uit de 18e eeuw v. Chr. Of breng een bezoek aan de museum bibliotheek met zijn uitmuntende collectie van zo’n 20.000 kunst- en geschiedenisboeken. De collecties zijn zo uiteenlopend dat je hier gerust een dag voor uit kunt trekken.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Grootste haven ter wereld
De haven van Shanghai is een druk handelsgebied, met name voor containers. Doordat het aan de Yangtze rivier ligt is de haven een belangrijke toegangspoort voor buitenlandse handel. Jaarlijks gaat er hier voor 650 miljoen ton aan goederen doorheen op weg naar diverse bestemmingen. Bij de haven ligt tevens een zeer lange zeebrug. Dit is de Donghai-brug die Shanghai verbindt met Yangshan Container Terminal. De brug is 31 kilometer lang.
www.portshanghai.com.cn/en/
   
bezienswaardigheid nummer 7 Oriental Pearl Tower
Aan de Huanpu rivier in het Lujiazui district staat een bijzonder bouwwerk. De toren met zijn elf grote en kleine bollen heeft met zijn 457 meter hoogte verschillende toeristische attracties te bieden. In de Oriental Pearl Science Fantasy World zijn verschillende spannende attracties te vinden op entertainment gebied. Zo is er bijvoorbeeld een tocht op de zuidpool te ervaren. Verder vindt je er het Shanghai Municipal Museum in de sokkel van de toren. Hier wordt de geschiedenis van Shanghai middels documenten, audio-visuele apparaten en andere manieren tentoongesteld.
   
bezienswaardigheid nummer 8 St. Ignatiuskathedraal
Het meest bijzondere aan deze kathedraal is zijn ligging. Op de achtergrond rijzen namelijk de hoge strakke gebouwen die het tegenovergestelde uitstralen dan de neogotisch gebouwde kathedraal uit het begin van 1900. De kathedraal die ook wel Xujiahui Kathedraal wordt genoemd, ligt aan Puxi Road in Xujiahui. Elke zondag wordt hij druk bezocht.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Xintiandi
Dit district van Shanghai staat bekend als entertainment district. Hier zijn veel theaters te vinden, bars, discotheken en goede restaurants. Het wordt zelfs door sommige aangeduid als het eerste luxe en recreatieve, commercieel winkelgebied van China. Door de vele oude historische gevels en smalle straten die gevuld zijn met kleine boetieks en kunstgalerijen zijn er veel smaakvolle plekjes te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Shanghai Oceaanaquarium
De meest bijzondere en uiteenlopende onderwaterdieren uit alle uithoeken van de wereld zijn hier te bewonderen. Het aquarium wordt niet voor niets het beste van de wereld genoemd. Via een 150 meter lange tunnel loop je als het ware in de zee. Alle delen van de wereld waaronder Antarctica, Afrika, Australië, Zuid-Amerika en natuurlijk China worden er tot in de kleinste details weergegeven. Er zijn verschillende voedertijden waar je bij aanwezig kunt zijn.
www.sh-aquarium.com/en/
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Shanghai. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Shanghai. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Shanghai:

bezoek Shanghai
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies