top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Cartagena

Colombia
top 10 bezienswaardigheden:

Cartagena
Colombia

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Cartagena
reisadvies reisadvies Colombia

... meer handige websites

 

In het noordwesten van Colombia ligt de stad Cartagena. Deze havenstad heeft dezelfde naam als het Spaanse Cartagena in het zuidoosten van het Iberisch schiereiland. Dat is geen toeval, want de Colombiaanse versie is genoemd naar het Spaanse Cartagena. Het wordt dan ook wel ‘Cartagena de Indias’ genoemd. De stad telt meer dan 1 miljoen inwoners en is door zijn ligging uitgegroeid tot een belangrijk economisch centrum. Deze belangrijke economische functie heeft ertoe bijgedragen dat Cartagena ook vanuit een toeristisch oogpunt veel te bieden heeft, zoals een binnenstad die sinds 1980 op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Cartagena

bezienswaardigheid nummer 1 Plaza de los Coches
Wanneer je het ommuurde gedeelte van de oude stad via de poort van de klokkentoren van Cartagena wilt bezoeken, is dit het eerste plein waar je op te terecht komt. Plaza de los Coches is het plein waar vroeger de slaven uit Afrika verder werden verhandeld. Tegenwoordig is het vooral een belangrijke centrale plek van het historisch centrum van Cartagena. Van hieruit vertrekken onder andere de paardekarren voor hun rondtochten door het centrum. Het ruime plein wordt geflankeerd door een aantal prachtige oude gebouwen en middenin het plein waakt het standbeeld van Pedro de Heridia over de menigte. Hij was de stichter van deze stad.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Torre del Reloj
De ‘Torre del Reloj’ is de hoofdingang tot het oude stadsgedeelte van Catargena. Deze klokkentoren is geplaatst boven de toegangspoort van de stad die nog geheel wordt afgefloten door de oude stadsmuren en vestingwerken. Deze fraaie klokkentoren heeft een enorme aantrekkingskracht door zijn uitstraling. Op deze manier worden bezoekers van de stad al meteen in de goedde richting gestuurd. Opmerkelijk is ook de Toscaanse stijl van de portiek, evenals de kenmerkende goudgele kleur waarmee de buitenzijde van de klokkentoren is opgesierd. De toren is oorspronkelijk meer dan vijfhonderd jaar oud en heeft het op momenten zwaar te verduren gehad. Regelmatig moesten er reparatiewerkzaamheden uitgevoerd worden. Zo dateert de huidige klok in de toren uit de tweede helft van de negentiende eeuw.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Getsemaní
De leukste wijk van Cartagena is ongetwijfeld Getsemaní. Hoewel het oude centrum de reden is waarom vele mensen Cartagena bezoeken, heeft deze wijk iets levendigs en gezelligs. Kenmerkend zijn al de vele gebouwen in verschillende vrolijke kleuren. Ook vind je hier veel lekkere en goede restaurantjes, prachtige muurschilderingen en ook kun je hier prima overnachten. Zeker als je vroeg uit de veren bent is het leuk om door deze wijk te struinen wanneer ze ontwaakt. Het is dan nog lekker rustig en je ziet hoe de kinderen naar school gaan en hoe Getsemaní weer tot leven komt. Centrale plaats in de wijk is het plein ‘Plaza de Trinidat’. Zeker in de avonduren wordt het hier erg gezellig.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Iglesia de San Pedro Claver
Door de voormalige Spaanse overheersers kent Colombia, dus ook Cartagena, een diepgewortelde katholieke traditie en cultuur. Dit resulteert in een aantal kerken, waarvan Iglesia de San Pedro Claver zeker niet gemist mag worden. De kerk is gewijd aan ‘San Pedro Claver’, wiens botten ook zijn bijgezet in het kerkgebouw. De kerk werd gebouwd tussen 1580 en 1654. Oorspronkelijk was het een kerk ter ere van San Juan de Dios. Daarna werd het nog de kerk van San Ignacio de Loyola om tegenwoordig gewijd te worden aan San Pedro Claver. Deze kerk heeft een enorme architectonische en culturele waarde en is dan ook een nationaal monument in Colombia. In het aangrenzende museum van San Pedro Claver kom je meer te weten over huidige naamgever en tevens patroonheilige van de mensenrechten.
   
bezienswaardigheid nummer 5 De oude stadsmuren
Een van de redenen waarom Cartagena wordt beschouwd als de mooiste stad van Colombia zijn de oude stadmuren van de stad. Las Murallas, zoals de stadsmuren ook wel worden genoemd, werden vooral gemaakt om piraten buiten de deur te houden. Lange tijd was Cartagena een belangrijke havenstad waar dus wel wat te halen viel. Nog altijd zijn de stadmuren goed geconserveerd en zeer de moeite van het bewonderen waard. Zeker tezamen met andere fortificaties zijn de stadsmuren een indrukwekkend geheel die ervoor zorgen dat het oude centrum tot op de dag van vandaag zeer authentiek aandoet.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Castillo San Felipe de Barajas
De belangrijkste fortificatie van Cartagena is Castillo San Felipe de Barajas. Het fort is prominent aanwezig door de ligging op een heuvel. Het waren de Spanjaarden die begonnen aan de bouw van het fort in 1536. In 1657 werd de fortificatie nog eens uitgebreid. Castillo San Felipe de Barajas moet je zeker bezoeken wanneer je in Cartagena bent. Bovendien biedt het kasteel ook prachtige uitzichten over de landerijen en de Oceaan. Lange tijd moet het fort onneembare vesting geweest als je ziet hoe robuust het geheel oogt. Naast dat de buitenzijde van Castillo San Felipe de Barajas erg mooi is, is ook de binnenzijde een aparte belevenis om doorheen te wandelen. Zeker de donkere gangen van het kasteel waar het daglicht zo nu en dan naar binnen priemt bieden een aparte belevenis.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Plaza de la Aduana
Het langste en oudste plein van het historische centrum van Cartagena is Plaza de la Aduana. Vroeger werden hier parades gehouden en was het ook de belangrijkste pek van de stad door de veel overheidsdiensten die in gebouwen rond het plein waren ondergebracht. Nog altijd is het een belangrijk plein. Zo staat hier het stadhuis dat residentie heeft gevonden in het oude koninklijke douanegebouw. Centraal op het plein komen we een oude bekende tegen. Christopher Columbus wordt hier namelijk geëerd met een fraai uit marmer onttrokken standbeeld. Het plein wordt geflankeerd met tal van mooie en kleurrijke gebouwen. De palmbomen zorgen ervoor dat het plein erg mooi en levendig overkomt.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Museo del Oro Zenú
Een museum hoeft niet altijd groot te zijn om toch indrukwekkend over te komen. Museo del Oro Zenú is hier een goed voorbeeld. Het goudmuseum is relatief klein, maar herbergt een bijzonder collectie. Je krijgt hier namelijk tal van objecten gepresenteerd die dateren uit de pre-Colombiaanse cultuur. Dit goudmuseum heeft een aantal prachtige objecten die dateren uit de tijd lang voordat de Spanjaarden hier voet aan wal hadden gezet. De toegang van het museum is gratis, dus dat is al een extra pluspunt! Ook de aanwezig van airconditioning in de verschillende ruimtes waar de artefacten worden tentoongesteld kan zeer aangenaam zijn op een warme dag.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Las Bóvedas
Tussen de forten van Santa Clara en Santa Catalina vind je Las Bóvedas. Deze lange corridor is aan één zijde gebouwd tegen de stadsmuur en andere zijde is een overdekking die wordt gemarkeerd door een bogenkolom. Oorspronkelijk hadden de kleine ruimtes een functie als cel en kerker. Tegenwoordig is een goede plek om wat leuke souvenirs van Cartagena op de kop te tikken. Het bouwwerk is erg lang en daardoor een mooi geheel. Vanaf de bovenzijde heb je een mooi uitzicht op de Caraïbische Zee. In totaal herbergt deze corridor 47 portieken waaruit tegenwoordig handelaars hun waar verkopen. Het bouwwerk zelf werd in 1795 voltooid.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Bocagrande
Als je verblijft in Cartagena is de kans groot dat je hotel in de wijk Bocagrande is gesitueerd. Waar Cartagena vooral bekend staat om zijn authenticiteit, is dit bij Bocagrande net weer even anders. Natuurlijk zijn er wel oude gebouwen, maar vooral de luxe en comfort in deze vaak residentiële gebieden zijn kenmerkend voor deze wijk. De wijk ligt zeer gunstig voor een aantal toeristische trekpleisters en heeft een aantal leuke uitgaansgelegenheden. Het is niet de goedkoopste plek van de stad, maar als toerist kun je hier vast een verblijf vinden waar je heerlijk kunt genieten van luxe en comfort. Een kamer in één van de wolkenkrabbers kan je bovendien trakteren op een spectaculair uitzicht over bijvoorbeeld de oude stadskern.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Cartagena. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Cartagena. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Cartagena:

Cartagena in één dag
Cartagena in 24 foto's
Cartagena voor beginners

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies