top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Costa Rica

Costa Rica
top 10 bezienswaardigheden:

Costa Rica

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Costa Rica
reisadvies reisadvies Costa Rica

... meer handige websites

 

Costa Rica bezienswaardigheden top 10Dit prachtige groene land ligt in Midden-Amerika tussen de landen Nicaragua en Panama. Veel ecotoeristen en backpackers weten al jaren hun weg wel te vinden naar dit eco vriendelijke land. Verschillende reisorganisaties bieden allerlei rondreizen aan, maar het behoort zeker tot de mogelijkheden om dit op eigen houtje te doen. Ook qua overnachtingen zijn er volop mogelijkheden. Slapen in een boomhut, luxe hotel, lodge of kampeerplaats, noem het maar op. Costa Rica is tevens een bestemming voor de avontuurlijke reiziger. Slingeren aan een touw door de jungle, raften door woeste wateren of het beklimmen van een vulkaan kan hier allemaal verwezenlijkt worden. Costa Rica is van alle markten thuis. De bijbehorende indrukwekkende flora en fauna heeft een ware aantrekkingskracht op de zelfs iet wat verwende toerist.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Costa Rica

bezienswaardigheid nummer 1 Reserva Biologiva Bosque Nuboso Monteverde
Aan de Codillera de Tilarán bergketen is dit prachtige natuurgebied van Costa Rica te vinden. De dichtst nabij gelegen stad Monteverde is een prima plek voor natuurliefhebbers en ecotoeristen. Het Monteverde Cloud Forest Biological Reserve is een natuurpark waarin zes ecologische zones te vinden zijn met daarin een zeer hoge biodiversiteit. Door het grotendeels dicht beboste regenwoud zijn paden en hangbruggen aangelegd, die het mogelijk maken om een deel van dit indrukwekkende park te kunnen bezoeken.
www.reservamonteverde.com
   
bezienswaardigheid nummer 2 Puerto Viejo de Sarapiqui
Het gebied rondom Puerto Viejo de Sarapiqui staat centraal voor avontuur, activiteiten en een prachtige natuur. Vele rafting- en kajaktochten beginnen hier aan de Sarapiqui rivier. Voor iets minder (in)spanning zijn er ook tochten over de rivier te maken met een watertaxi. Onderweg kom je kaaimannen, apen en zelfs krokodillen tegen.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Tortuguero National Park
In het noordoosten aan de kust van Costa Rica ligt het Tortuguero National Park. Het park is alleen per boot of vliegtuig bereikbaar. Op het strand worden regelmatig schildpadden geboren. De uittocht van deze pas geboren schildpadden richting de zee is een zeer bijzondere ervaring om mee te maken. Helaas gebeurt dit vaak ‘s nachts. Om het park te bewandelen is het aan te bevelen om de gemarkeerde route te volgen. Vanuit de uitkijktoren heb je een fraai zicht over het gebied.
www.bijzondereplaatsen.nl/costa-rica/nationaal-park-tortuguero.htm
   
bezienswaardigheid nummer 4 Parque Nacional Volcán Arenal
Samen met de wat oudere vulkaan ‘Chato’ vormt de Arenal dit ruim 120 vierkante kilometer tellende nationale park. Het park ligt ten noordwesten van de hoofdstad San José. Naast een bezoekers centrum is er nog een museum en een souvenirwinkel te vinden. Op diverse plekken in het park zijn bijzondere uitzichtpunten gemarkeerd. De Arenal vulkaan wordt gezien als de meest actieve vulkaan ter wereld. Met name de uitbarstingen in de avonduren zijn spectaculair.
www.bijzondereplaatsen.nl/costa-rica/nationaal-park-volcano-arenal.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 La Paz Waterfall Gardens
Binnen dit park is er genoeg te doen, te zien en te beleven. Naast de meest beroemde watervallen zijn er ook allerlei wilde dieren te bewonderen. Het park is aangevuld met een vlinder observatiecentrum en een Costa Ricaanse boerderij waarbij je een blik in de geschiedenis kunt werpen. Het culturele leven op het platteland staat hier centraal.
www.waterfallgardens.com
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Venado Grotten
De Venado grotten bij Arenal leiden je naar de mysterieuze wereld die zich ver onder de grond van Costa Rica bevindt. Er wordt verteld dat de grotten zich miljoenen jaren geleden zijn beginnen te vormen. Tijdens een tour wordt je meegenomen langs hele stammen vleermuizen, kalkstenen rotsformaties zoals de “papaya’ en andere bijzondere uiterlijkheden die deze grotten typeren. Een gemiddelde tour duurt ongeveer twee uur.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Rincón de la Vieja National Park
Het ecosysteem van dit enorme nationale park is meer dan 600 jaar oud. Er zijn naast de voornamelijk groene gebieden een aantal vulkanen, watervallen, warmwaterbronnen en bijbehorende fauna te bewonderen. Vooral de diversiteit van vogels zijn er subliem te noemen. Voor een wat meer uitdaging is de Rincón de la Vieja op meerdere manieren te beklimmen, waaronder per paard. Mits het niet mistig is wordt je bovenaan beloond met een waanzinnig uitzicht.
www.bijzondereplaatsen.nl/costa-rica/nationaal-park-rincon-de-la-vieja.htm
   
bezienswaardigheid nummer 8 Stranden
Naast de vele groene natuurgebieden heeft Costa Rica ook zeer mooie stranden te bieden. Zo is er het strand van Playa Tamarindo, wat zeer populair is onder surfers. Playa Flamingo met zijn toepasselijke roze strand en leuke en gezellige cafe’s en restaurants op loopafstand. Wie op zoek is naar rust en bezinning doet er goed aan om het Samara Strand of Playa Carillo te bezoeken. Naast wat palmbomen en hier en daar een vissersbootje is hier vooral rust te vinden. Voor iets meer vertier moet je zijn bij Manuel Antonio bij het stadje Quepos. Hier is een boulevard en zijn er massages op het strand te verkrijgen. Naast de vele grote stranden heeft Costa Rica ook veel kleine baaitjes en verlaten stranden die gereed liggen om ontdekt te worden.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Bribri Indianen
In de provincie Limón bij Talamanca leven nog een aantal inheemse Bribri stammen. De meerderheid leeft nog altijd vrij primitief van hun eigen landbouw en het stromende water uit het gebied. Cacao is van groot belang voor de Bribri cultuur. Zo wordt een cacaoboom als heilig gezien. Tegenwoordig voorzien zij van eigen inkomsten door het vervaardigen van biologische chocola die met de hand wordt gemaakt. Het is aan te bevelen zo’n dorp in het bijzijn van een gids te bezoeken.
   
bezienswaardigheid nummer 10 San Jose
Hoewel de hoofdstad van Costa Rica niet heel mooi is, zijn er wel een aantal leuke bezienswaardigheden te ontdekken. Zo wordt het Nationale Theater ‘Teatro Nacional’ gezien als meest authentieke gebouw uit de ‘gouden tijd’ met de handel in koffie. Ook de overvloedige inrichting is fenomenaal te noemen. Een andere toeristentrekker is het Goudmuseum ‘Museo del Oro’. De meer dan 300 jaar oude collectie stukken geven je een goed beeld hoe het destijds geweest moet zijn.
www.steden.net/costa-rica/san-jose
   
 

Rondreis Costa Rica

Wil je zoveel mogelijk zien van Costa Rica en de indrukwekkende natuur? Dan is een rondreis door Costa Rica een ideale manier om dit prachtige land te ontdekken. De meeste rondreizen brengen je langs de belangrijkste bezienswaardigheden, waardoor jouw Costa Rica vakantie een onvergetelijke belevenis wordt.

Meer informatie over Costa Rica:

beste maanden voor een zonvakantie in Costa Rica
Costa Rica in 24 foto's
Costa Rica informatie
Costa Rica informatie
Costa Rica voor beginners
bijzondere plaatsen in Costa Rica
mooiste dorpjes in Costa Rica
winterzon vakantie in Costa Rica

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies