top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Cyprus

Cyprus
top 10 bezienswaardigheden:

Cyprus

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Cyprus
reisadvies reisadvies Cyprus

... meer handige websites

 

Top 10 bezienswaardigheden CyprusDe Republiek Cyprus is een land dat op het gelijknamige eiland ligt. Het noordelijke deel van het eiland is betwist gebied: Cyprus ziet het als bezet gebied en de Turks Cyprioten hebben dit deel uitgeroepen tot het enkel door Turkije erkende Turkse Republiek Noord-Cyprus. De bezienswaardigheden op deze pagina hebben betrekking tot de Republiek Cyprus, ook wel aangeduid als Grieks Cyprus of Zuid-Cyprus. Dit land wordt jaarlijks door een toenemend aantal toeristen bezocht, die vooral afkomstig zijn uit het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft het eiland vooral te danken aan het feit dat Cyprus vroeger een Britse kroonkolonie is geweest. De belangrijkste reden om Cyprus te bezoeken is het warme klimaat. Cyprus behoort tot de meest zonzekere en warmste vakantiebestemmingen binnen Europa.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Cyprus

bezienswaardigheid nummer 1 Choirokoitia
De archeologische site Choirokoitia (ook gespeld als Khirokitia) staat sinds het jaar 1998 op de Unesco Werelderfgoedlijst. Deze historische plek stamt uit zo’n zevenduizend jaar voor Christus en is één van de oudste steden ter wereld. Opvallend zijn de ronde vormen die binnen de stadsmuren gebouwd zijn. Bezoekers zullen vooral de reconstructie van de voormalige nederzetting te zien krijgen, die naast de oorspronkelijke archeologische site gebouwd is.
www.bijzondereplaatsen.nl/cyprus/choirokoitia.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Troodosgebergte
Wandelen, fietsen, van de natuur genieten, historische dorpjes bezoeken, skiën, de warmte in de zomer ontvluchten... dit is slechts een korte opsomming van wat het Troödos gebergte te bieden heeft. Tijdens de meeste winters kun je hier aan wintersport doen op Olympus, de hoogste berg van Cyprus. Tijdens alle zomers is het berggebied een plek waar je dankzij de vele bomen en de hoogte kunt genieten van een temperatuur die gemiddeld vijf tot meer dan tien graden lager ligt dan aan de warme kust. Het hierboven vermeldde Kykkos-klooster staat in de Troödos, net als het tevens fraaie Troöditissa-klooster.
www.in12uur.nl/een-dag-in-het-troodosgebergte/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Archeologische site van Paphos
De gehele stad Paphos staat vanwege de grote archeologische waarde op de werelderfgoedlijst van Unesco. De plek die voor toeristen interessant is, is de archeologische site in Kato Paphos. Op een enorme oppervlakte kun je indrukwekkende mozaïek vloeren zien van villa’s uit de oudheid, oude monumenten en allerlei archeologische vondsten. vanaf het archeologische park heb je een fraai uitzicht over het hedendaagse Paphos.
www.bijzondereplaatsen.nl/cyprus/kato-pafos.htm
   
bezienswaardigheid nummer 4 Rots van Aphrodite
Ongeveer 25 kilometer ten oosten van de populaire badplaats Paphos ligt in de zee een rots waar volgens de legende Aphrodite, de godin van de liefde, geboren zou zijn. Wat betreft vormgeving stelt de rots weinig bijzonders voor, maar voor wie interesse heeft voor de geschiedenis van Aphrodite en Cyprus die zal zeker de moeite willen nemen om dit stukje gesteente te bekijken.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Haven van Paphos
Kato Paphos, het toeristische deel van het stadje Paphos (Pafos), heeft iets wat je in andere populaire vakantieplaatsen zoals Agia Napa, Limassol en Larnaca niet direct aan zul treffen en dat is een zeer sfeervol haventje waar je zowel overdag als ‘s avonds heerlijk aan het water kunt eten, drinken en flaneren. Deze oude haven van Paphos mag dan ook niet ontbreken in de top tien van bezienswaardigheden op Cyprus.
www.allesovercyprus.nl/paphos.htm
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Pano Lefkara
Het oude dorpje Lefkara staat bekend om het fameuze Lefkara-kant en het zilverwerk dat hier vervaardigd wordt. In de winkels kun je beide producten volop kopen. Als je geluk hebt en door de sfeervolle steegjes loopt zie je de dames van Lefkara werken aan kanten producten. In het folklore museum kun je zien hoe men vroeger leefde en werkte op Cyprus.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Kykkos klooster
Op 1140 meter hoogte staat het beroemdste klooster van Cyprus: het Kykkos-klooster. Het oorspronkelijke klooster dat opgedragen is aan de Maagd Maria is inmiddels bijna duizend jaar oud. Het klooster is echter meerdere keren hersteld of herbouwd vanwege catastrofale branden, de laatste in 1853. Het belangrijkste object binnen het museum is het Maria-icoon. Het Kykkos-klooster heeft is de Cyprioten een nationale bedevaartplaats.
www.bijzondereplaatsen.nl/cyprus/kykkos.htm
   
bezienswaardigheid nummer 8 Verdeelde stad Nicosia
De stad Nicosia is geen schilderachtige plaats waarbij je weggeblazen wordt door de schoonheid van de straten. Het is vooral een plek waar men woont en werkt. Wat echter wel bijzonder aan Nicosia is, is dat het een van de weinige overgebleven verdeelde steden ter wereld is. De fysieke scheidslijn door de stad met daarachter een soort van spookgedeelte wat je vanuit sommige plekken kunt zien vormen een een bezienswaardigheid op Cyprus die men liever niet zou hebben. Als je toch in Nicosia bent dan kun je meteen het Cyprus-museum, het Aartsbisschoppelijk paleis en het Iconen-museum bezoeken.
www.steden.net/cyprus/nicosia/
   
bezienswaardigheid nummer 9 Kourion
Ten westen van Limassol ligt een plateau met daarop een belangrijke archeologische site: Curium ofwel Kourion. De bouwwerken van de voormalige stad zijn redelijk goed bewaard gebleven. De uitgestrekte ruïnes bevatten een aantal zeer goed bewaarde mozaieken, publieke baden, het Huis van Achilles en een necropool. Verder staat er een Apollo Hylates tempel en een mooi Grieks-Romeins amfitheater.
www.bijzondereplaatsen.nl/cyprus/kourion.htm
   
bezienswaardigheid nummer 10 Uitgaansleven in Ayia Napa
Schaal je jezelf in bij de categorie ‘jong, snel en wild’? Dan moet je naar Ayia Napa gaan om te feesten. Door het massatoerisme is Ayia Napa niet de meest bijzondere plaats van Cyprus, uitgaan kun je hier echter wel uitstekend tot in de late uurtjes. Lange tijd is Ayia Napa zelfs ‘het nieuwe Ibiza’ genoemd waar alle beroemde dj’s graag draaiden. Inmiddels is de hype rondom Ayia Napa afgenomen. Het uitgaansleven is er echter nog steeds bovengemiddeld goed (juni t/m september).
www.allesovercyprus.nl/uitgaan.htm
   
 

Vakantie naar Cyprus

Wil je een vakantie naar Cyprus boeken? Boek deze dan bij een betrouwbare reisorganisatie die de zekerheid van SGR-garantie biedt. Met een pakketreis naar Cyprus is je vlucht, je accommodatie en het vervoer op Cyprus tussen accommodatie en vliegveld geregeld!
Bekijk de Cyprus vakanties van Sunweb.nl
Bekijk de Cyprus vakanties van TUI.nl

Meer informatie over Cyprus:

alles over Cyprus
beste maanden voor zonvakantie naar Cyprus
beste reistijd voor Cyprus
bijzondere plaatsen in Cyprus
Cyprus in één dag
Cyprus informatie
Cyprus informatie
Cyprus voor beginners
mooiste dorpjes in Cyprus
steden in Cyprus
winterzon vakantie op Cyprus

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies