top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Kopenhagen, Denemarken

Denemarken
top 10 bezienswaardigheden:

Denemarken
Kopenhagen

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Kopenhagen
reisadvies reisadvies Denemarken

... meer handige websites

 

Top 10 bezienswaardigheden KopenhagenKopenhagen is de hoofdstad van Denemarken. Met ruim een half miljoen inwoners is het de grootste stad van het land. Als je vanuit Nederland per auto naar het op het eiland Seeland gelegen Kopenhagen wilt reizen dan zul je altijd moeten betalen om de stad te bereiken. Dat kan door middel van tol of door de veerboot te nemen vanaf het Duitse Puttgarden. Kopenhagen is een moderne en welvarende stad waar oude gebouwen afgewisseld worden door moderne architectuur. Sfeer proeven doe je vooral op de terrasjes van Nyhavn, de haven van Kopenhagen die veel op foto's staat afgebeeld. Wie zich af laat schrikken door de verhalen dat Kopenhagen duur zou zijn die hoeft niet al te hard te vrezen voor zijn of haar portemonnee. Hoewel Kopenhagen nooit een echte budgetbestemming zal worden is het niet zo duur als dat sommige mensen zeggen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Kopenhagen

bezienswaardigheid nummer 1 Nyhavn
De gezellige knusse haven van Kopenhagen kenmerkt zich met vele mooi gekleurde voorgevels van oude panden aan de kade. Op warme dagen zijn de veelvuldige terrassen aan dit stukje water compleet gevuld met mensen die genieten van een hapje en een drankje. Er zijn huizen van wel zeker 300 jaar oud. Ooit had de haven een slechte reputatie van luidruchtige bars en zeelieden, tegenwoordig is het er zien en gezien worden. De beroemde schrijver Hans Christian Andersen is onlosmakelijk verbonden aan Kopenhagen. Hij heeft namelijk in verschillende huizen aan deze Nyhavn gewoond, waar hij onder andere het verhaal van de kleine zeemeermin heeft geschreven.
www.steden.net/denemarken/kopenhagen/nyhavn/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Tivoli Pretpark
Het fraai aangelegde pretpark Tivoli ligt midden in het centrum van Kopenhagen. Het park is open sinds 1843 waar het door Georg Carstensen werd opgericht. Het park telt zo’n 25 attracties, waarvan 5 achtbanen. ‘s Avonds wordt het park mooi verlicht met ongeveer 115.000 lampen.
www.tivoli.dk/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Rosenborg Slot
Het paleis Rosenborg staat in het centrum van Kopenhagen. Deze ooit koninklijke residentie is inmiddels opengesteld voor publiek. Je vindt er de kroonjuwelen van koningshuis, schilderkunst en andere objecten uit de geschiedenis. Regelmatig worden er verschillende tentoonstellingen gehouden. In de prachtige tuin rondom dit kasteel vindt je een heerlijk rustpunt in deze grote stad.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Kleine Zeemeermin
Het beeld van de ‘Kleine Zeemeermin’ is niet heel groot, maar wel de grootste attractie van Kopenhagen. Het wereldberoemde sprookje van Hans Christian Andersen is hiervoor verantwoordelijk. Het beeld is gemaakt door Edward Eriksen en staat sinds 1913 in de haven van Kopenhagen. Het beeld is meerdere malen besmeurd met verf of zelfs deels kapot gemaakt door vandalen en/of kunstenaars.
www.steden.net/denemarken/kopenhagen/kleine-zeemeermin/
   
bezienswaardigheid nummer 5 Carlsberg brouwerij
Het bekendste bier in Denemarken is Carlsberg. Dit merk is voor de Denen wat Heineken voor Nederland is. De hoofdbrouwerij staat in Kopenhagen en is te bezoeken. Tijdens de Carlsberg Beer Experience leer je alles over dit uit 1847 stammende biermerk en de manier waarop ze door overnames de afgelopen decennia een enorme expansie hebben weten te realiseren. Natuurlijk leer je ook alles over het proces van bierbrouwen en mag je na afloop van de tour bier proeven (mits je tenminste 18 jaar oud bent).
Kaarten voor de brouwerijtour reserveer je hier
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Strøget
Het voetgangersgebied ‘Strøget’ in Kopenhagen is het bekendste en belangrijkste winkelgebied van de stad. Het omvat vele straten en bekende pleinen als Gammel Torv, Nygade, Amagertorv en Frederiksberggade in het gezellige centrum. Je vindt er grote winkelketens maar ook kleinere boetieks. De echt fashionata weet allang dat Kopenhagen behoort tot één van de vooraanstaande mode steden van de wereld.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Nationalmuseet
Het schitterende Nationaal Museum van Kopenhagen is het ‘Nationalmuseet’. Dit museum ligt vlakbij het voetgangersgebied Strøget in het centrum. Nationalmuseet is het grootste museum van Denemarken. Hier kun je kennis maken met de culturele geschiedenis van het land. Er is een souvenierswinkel en restaurant voor een kleine pauze tussendoor. Naast de vaste collectie van het museum, zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen te bewonderen.
www.nationalmuseet.dk
   
bezienswaardigheid nummer 8 Rundetårn
Door zijn bijzondere uiterlijk is de ‘Rundetårn’, ronde toren van Kopenhagen heel bekend in de stad. In de toren huisvest zich de oudste sterrenwacht van Europa, die nog altijd in gebruik is. De toren komt regelmatig voor in de sprookjes van de schrijver Hans Christian Andersen, die jaren in Kopenhagen heeft gewoond. Voorbeelden hiervan zijn ‘de Tondeldoos’ en ‘Holger de Deen’.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Dyrehavsbakken
Het hoogstwaarschijnlijk oudste pretpark van de wereld staat aan de rand van Kopenhagen. Dit is het Dyrehavsbakken, wat eigenlijk hertenpark betekent. Het park is gratis toegankelijk, maar iedere attractie kost geld. Je vindt er onder andere achtbanen, waaronder een houten exemplaar uit 1932, een spookhuis en een reuzenrad.
www.bakken.dk
   
bezienswaardigheid nummer 10 Carlsberg Brouwerij
De Deense brouwerij ‘Carlsberg’ is gevestigd in Kopenhagen. Sinds 1847 behoort het tot de grootste brouwerijen ter wereld. Het stukje berg in de naam komt van de ligging van de brouwerij. Het ligt namelijk op de heuvel van Valby Bakke. Al snel werd er een laboratorium opgericht om de chemie van het biergist verder te onderzoeken. Tijdens een rondleiding zijn alle processen van dichtbij te zien, te ontdekken en vooral te proeven in deze grote brouwerij.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Kopenhagen. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Kopenhagen. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Kopenhagen:

Kopenhagen informatie
waar overnachten in Kopenhagen

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies