top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek
top 10 bezienswaardigheden:

Dominicaanse Republiek

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Dom. Rep.
reisadvies reisadvies Dom. Rep.

... meer handige websites

 

Top 10 bezienswaardigheden Dominicaanse RepubliekDe Dominicaanse Republiek is een land in het Caribisch gebied, gelegen op de oostelijke helft van het eiland Hispaniola. De Dominicaanse Republiek is dankzij het tropische klimaat en de prachtige stranden een populaire toeristische bestemming. Het toerisme is dan ook een belangrijke pijler voor de economie binnen het land dat verder veel sporen van armoede vertoont. De meeste toeristen krijgen van de armoede weinig mee, omdat zij vooral verblijven in luxe hotels die aan de mooie stranden te vinden zijn. Deze resorts bieden meestal een uitgebreide all-inclusive formule waardoor het merendeel van de gasten het hotelcomplex amper of niet verlaat. Een gemiste kans, want de Dominicaanse Republiek biedt voldoende bezienswaardigheden om tijdens de vakantie een aantal interessante excursies te kunnen maken. De tussenliggende dagen kun je je prima vermaken op de paradijselijke stranden: hagelwit zand, felblauwe zee en groene palmbomen zorgen voor een plaatje dat helemaal af is. Toeristen verblijven onder andere in Punta Cana, Puerto Plata.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Dominicaanse Republiek

bezienswaardigheid nummer 1 Punta Cana
Wie wil genieten van tropische palmstranden waar wit zand en een diepblauwe zee een fraai samenspel vormen die komt al snel in Punta Cana terecht. Deze toeristische streek is uitgegroeid tot dé trekpleister van de Dominicaanse Republiek. Hoewel er in het land enkele stranden te vinden zijn die nóg mooier zijn, staat Punta Cana symbool voor de stranden van de Dominicaanse Republiek. Wie wil die kan hier wandelingen van meer dan tien kilometer over het strand maken. De vrijwel altijd aanwezige bries zorgt ervoor dat het op de stranden prima uit te houden is als de temperaturen oplopen boven de dertig graden Celsius.
www.puntacanavoorbeginners.nl
   
bezienswaardigheid nummer 2 Santo Domingo
Hoofdstad Santa Domingo is een grote stad met meer dan drie miljoen inwoners. Grote delen van de stad zijn voor toeristen niet interessant en ‘s avonds ook redelijk onveilig. Voor toeristen is Santa Domingo echter zeker de moeite waard. Allereerst vanwege de historische binnenstad waar je een verzameling aan bezienswaardige gebouwen, pleinen en straten aantreft zoals het Parque Colón, het Fortaleza Ozama en de oudste kerk van Amerika, de Cathedral Santa Maria la Menor. De Calle Conde is een fraaie autovrije wandelboulevard, waar het erg druk kan zijn. Binnen de stadsgrenzen, op zo’n vijf kilometer van het centrum, ligt Los Tres Ojos, een viertal meren die voortgekomen zijn door het ineenstorten van grottensystemen.
www.in12uur.nl/historisch-santo-domingo
   
bezienswaardigheid nummer 3 De oude stad van Puerto Plata
Het historische centrum van Puerto Plata is een mooie verzameling van kleurrijke huizen, die de afgelopen jaren steeds vaker gerenoveerd zijn waardoor het centrum zijn grandeur van weleer terugkrijgt. De ruim drie kilometer lange boulevard, de Malecón, is na de renovatie van enkele jaren geleden mooier, maar ook sterieler. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn het ambermuseum, het San Felipefort en de fraaie straat Calle El Bosco. Met de kabelbaan kun je naar de top van de Pico Isabel de Torres gaan, van daar af heb je een mooi uitzicht over de stad.
   
bezienswaardigheid nummer 4 De watervallen van Damajagua
Maar liefst 27 watervallen telt dit indrukwekkende stukje natuur, waar een aaneenschakeling van kloven, waterbekkens en watervallen zorgen voor een van de mooiste attracties van de Dominicaanse Republiek.
www.27charcos.com
   
bezienswaardigheid nummer 5 Nationale parken
De Dominicaanse Republiek telt meer dan dertig nationale parken en natuurreservaten. Bijna ieder park is de moeite van het bezoeken waard. Het populairste nationale park is Jaragua, een biosfeerreservaat waar je vogelsoorten zoals flamingo’s en pelikanen aantreft. Onze favoriet is Parque Nacional Los Haitises aan de noordkust, waar mangrovebossen en indrukwekkende grotten een fraai samenspel vormen.
   
   
 
bezienswaardigheid nummer 6 Las Galeras
Het kleine vissersdorp Las Galeras ligt op het oostelijke puntje van het schiereiland Samaná. De weergaloze stranden die je hier aantreft geven je het gevoel in een paradijs beland te zijn. Het kleine dorp is heerlijk rustig, de geleidelijk aflopende stranden zijn de belangrijkste attractie. Aanrader is om in een van de restaurantjes hier van verse vis te genieten. Tijdens het paringsseizoen kun je genieten van de vele bultruggen die vanuit de Atlantische Oceaan hier tussen half januari en half maart komen om te paren.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Het Cibaodal
De Valle del Cibao is een vruchtbaar gebied waar de Tourist Highway je langs plantages en authentieke dorpjes voert. Hier worden producten als graan, koffie, mango en koffie verbouwd. De wereldwijd veel geconsumeerde sigaren uit de Dominicaanse Republiek vinden hier voor een groot deel hun oorsprong. In het dal wordt de tabak verbouwd en de regionale hoofdplaats Santiago de los Caballeros vormt het hart van de sigarenindustrie.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Cueva de las Maravillas
De druipsteengrotten van Maravillas liggen vlak bij La Romana. Het samenspel van stalagmieten, stalactieten en licht zorgen voor een indrukwekkende wereld onder de grond.
   
bezienswaardigheid nummer 9 La Isabela
Het Parque Nacional Histórica La Isabela is de plek waar de ruïnes te vinden zijn van de allereerste Europese stad in Amerika. De fundamenten zijn voor het publiek te zien nadat deze door archeologen zijn blootgelegd. De vondsten van het door Columbus gestichte Isabela zijn in het bijbehorende museum te bekijken.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Cascada de Limón
Op het schiereiland Samaná vind je een 52 meter hoge cascade die via twee verschillende routes te bereiken is. Het water stroomt en klettert via verschillende vertakkingen naar beneden.
   
 

Vakantie Dominicaanse Republiek

Wil je een vakantie naar de Dominicaanse Republiek boeken? Kijk bij de TUI.nl voor alle  aanbiedingen naar dit heerlijke paradijs op aarde!

Meer informatie over Dominicaanse Republiek:

beste maanden voor zonvakantie naar Dominicaanse Republiek
Dominicaanse Republiek foto's
Dominicaanse Republiek informatie
Dominicaanse Republiek informatie
Dominicaanse Republiek voor beginners
winterzon vakantie in Dominicaanse Republiek

  ...meer handige websites
   


 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies