top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Cochem, Duitsland

Duitsland
top 10 bezienswaardigheden:

Duitsland

Plaatsen in Duitsland:
Aken
Berlijn
Bocholt
Bonn
Bremen
Cochem
Dresden
Düsseldorf
Frankfurt
Hamburg
Heidelberg
Keulen
Kleef
Koblenz
Leipzig
München
Münster
Neurenberg
Oberhausen
Osnabrück
Potsdam
Trier
Winterberg

Routes & streken in Duitsland:
Bodensee
Eifel
Romantische Strasse
Zwarte Woud

Deelstaten in Duitsland:
Beieren
Hessen

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Cochem
reisadvies reisadvies Duitsland

... meer handige websites

 

De binnenstad van CochemCochem is een klein stadje in het centraal westelijke deel van Duitsland. Cochem ligt aan de Moezel en is van de populairste toeristische bestemmingen in de deelstaat Rijnland-Palts. Het eerste wat je op valt als je Cochem binnenrijdt is de Reichsburg van Cochem. Deze prachtig gerestaureerde burcht waakt al meer dan duizend jaar van bovenop een heuvel over de stad. Cochem heeft een prachtig historisch centrum met prachtige barokke huizen en vakwerkhuisjes. In de gezellige smalle straatjes die de verschillende pleintjes in het centrum met elkaar verbinden kun je leuk winkelen. Veel van de aanwezige winkels zijn gericht op het toerisme in Cochem. Vanuit Cochem kun je prachtige rondvaarten maken op de Moezel en één van de andere prachtige stadjes en dorpjes in de buurt van Cochem bezoeken.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Cochem

bezienswaardigheid nummer 1 Reichsburg van Cochem
Als je een bezoek brengt aan Cochem kun je niet om de Reichsburg van Cochem heen. De statige burcht is gebouwd op een rots op ongeveer honderd meter hoogte boven de stad. Algemeen wordt aangenomen dat de burcht rond het jaar 1000 is gebouwd. De burcht is in de eeuwen hierna in het bezit geweest van verschillede Paltsgraven totdat de burcht in de zeventiende door de troepen van de Zonnekoning grotendeels verwoest werd. In de negentiende eeuw werd de ruïne gekocht door een koopman die de burcht in ere herstelde. Sinds 1978 is de burcht in het bezit van de stad Cochem. Er worden door het kasteel meerdere begidste rondleidingen gegeven in verschillende talen. Naast de gewone rondleidingen kunnen er op reservering ook speciale kinderrondleidingen gevolgd worden.
www.burg-cochem.de/nederlands/openingstijden.htm
www.steden.net/duitsland/cochem/de-reichsburcht/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Historisch marktplein
Het prachtige historische marktplein van Cochem doet je verlangen naar lang vervlogen tijden. Het mooiste gebouw aan dit plein is het barokke stadhuis. Voor het stadhuis staat de Martinsbrunnen. Deze prachtige fontein vormt al vele jaren het centrum van de historische markt van Cochem. De meeste gebouwen aan het marktplein zijn vakwerkhuizen met op de begane grond winkels. Vanaf het marktplein kun je via de smalle kleine straatjes de rest van het historische centrum van Cochem verkennen.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Moezelwijnen
Het gebied rondom Cochem staat bekend om zijn uitstekende Moezelwijn. Het Moezelland is het oudste wijngebied van Duitsland. Langs de moezel zijn ongeveer honderdvijfentwintig steden en dorpen te vinden waar de Moezelwijn verbouwd wordt. Wat de Moezelwijn uniek maakt zijn de omstandigheden hoe de wijnranken verbouwd worden. De wijnranken worden hier verbouwd op zeer steile heuvels waardoor het vaak onmogelijk is om de druiven machinaal te plukken. Het overgrote deel van de druiven in het Moezelland worden dan ook handmatig geplukt. Er worden hier voornamelijk rieslingdruiven verbouwd. Deze druifsoort staat bekend om zijn fruitige maar intense smaak. In Cochem zijn meerdere proeflokalen te vinden waar je deze heerlijke wijn kan proberen.
www.steden.net/duitsland/cochem/wijnproeven/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Oude Mosterdmolen
De oude mosterdmolen van Cochem bevind zich op de rechteroever van de Moezel iets ten noorden van de Skagerak-Brücke aan de stationsstraat. De oude mosterdmolen of Senf Muehle zoals ze hem hier noemen is van oorsprong een Nederlandse molen die aan het einde van de vorige eeuw gekocht werd door een Duitser die de molen in zijn geheel restaureerde. Sinds 2001 is de mosterdmolen weer in bedrijf genomen en wordt er weer mosterd gemalen. Deze overheerlijke mosterd is hier te koop en wordt zonder conserveermiddelen gemaakt. De mosterd wordt volgens oude historische recepten gemaakt. Het is tevens mogelijk om een rondleiding door de molen te maken.
   
bezienswaardigheid nummer 5 De Sesselbahn
De Sesselbahn of stoeltjeslift van Cochem neemt je mee naar de Pinner Kreuz het mooiste uitzichtpunt in de buurt van Cochem. Het bergstation bovenaan de stoeltjeslift bevind zich op ongeveer honderdvijfenvijftig meter boven de stad . Eenmaal bovenop de Pinner Kreuz heb je een prachtig uitzicht over Cochem en het Moezeldal. Bij slecht weer is het tevens mogelijk om met een gesloten cabine naar het bergstation te reizen. Vanaf het bergstation is het ongeveer twintig minuten lopen naar het wild en recreatiepark Klotten.
www.cochemer-sesselbahn.de/nl/
www.steden.net/duitsland/cochem/sesselbahn-en-wildpark/
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Peterskapelle
De Peterskapelle ook wel bekend als de Pestkapelle van St.Rochus is gebouwd in de periode dat de pest door het land trok en Cochem aandeed. De kapel werd gebouwd in opdracht van de Aartsbisschop die de stad verlaten om te vluchten voor de pest. Het oude kapelletje werd tijdens de tweede pestperiode herbouwd en is nog steeds op zijn originele plek te vinden. Je komt de kapel tegen als je naar de Reichsburg van Cochem loopt via het smalle steile pad dat langs de linkerzijde van de berg loopt.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Moezel
De Moezel is een rivier die in de Vogezen in Frankrijk ontspringt. Naast Frankrijk stroomt deze rivier door Luxemburg en Duitsland heen voordat hij uiteindelijk bij de stad Koblenz in de Rijn uitmond. De oevers van de Moezel zijn bedekt met wijnranken. Hier vandaan komen de heerlijkste Moezelwijnen. De Moezel is voor Cochem één van de belangrijkste toeristische trekpleisters. Vanuit Cochem vertrekken er verschillende rondvaartboten naar de verschillende bezienswaardigheden in de buurt. Tijdens deze rondvaart kun je rustig genieten van al het mooie wat de streek te bieden heeft. Cochem is tevens een populaire aanlegplaats voor een zogenaamde Moezelcruise.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Wandelen
In de buurt van Cochem kun je fantastisch mooie wandelingen maken. Het heuvelachtige landschap van de stad leent zich uitstekend voor lange en korte wandelingen door de schitterende natuur. Het is leuk om tijdens je wandeling één van de naburige dorpjes aan te doen. Bij het plaatselijke bureau de toerisme is het mogelijk om informatie in te winnen over de verschillende routes die in de buurt van Cochem gelopen kunnen worden. Het is tevens mogelijk om een wandeling te combineren met een ritje in de Sesselbahn. Wie in het bezit is van een GPS apparaat kun meerdere routes in de omgeving van Cochem downloaden.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Wild en Freizeitpark Klotten/Cochem
Het wild en recreatiepark Klotten is een leuke mix tussen een dierentuin en een attractiepark. In het dierenpark wonen ongeveer honderdtwintig verschillende diersoorten. De meeste diersoorten die in de diertuin te vinden zijn komen oorspronkelijk in dit gebied voor. Aangevuld met enkele wilde katsoorten, neusberen, struisvogels en andere exotische diersoorten. In het kleine maar leuke recreatiepark van Cochem zijn enkele wildwaterbanen te vinden, een achtbaan en andere leuke attracties te vinden. Het recreatiepark richt voornamelijk op de wat jongere kinderen. Bij het park is tevens een poppentheater te vinden en er worden verschillende valkeniershow gegeven. Het wild en recreatiepark Klotten is in de zomerperiode dagelijks geopend en gesloten in de wintermaanden.
www.klotti.de
   
bezienswaardigheid nummer 10 Sint-Martinuskerk
De Sint-Martinuskerk in Cochem is een Rooms-katholieke kerk die behoort tot het bisdom Trier. De kerk staat aan de Moselpromonade op de linkeroever van de Moezel. De oudste delen van de kerk zijn gebouwd in de tweede helft van de vijftiende eeuw. In de jaren dertig van de vorige eeuw vond er een grote renovatie plaats aan de kerk. Tijdens de tweede wereld oorlog is een groot deel van de kerk vernield tijdens een bombardement. Pas in de jaren vijftig van de vorige eeuw werd de kerk herbouwd. Het opvallendste aan de Sint-Martinuskerk is de peervormige torenspits.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Cochum. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Cochem. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Cochem:

beste reistijd voor Cochem
Cochem informatie
Cochem informatie
Cochem informatie en tips
waar overnachten in Cochem

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies