top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Frankfurt, Duitsland

Duitsland
top 10 bezienswaardigheden:

Duitsland

Plaatsen in Duitsland:
Aken
Berlijn
Bocholt
Bonn
Bremen
Cochem
Dresden
Düsseldorf
Frankfurt
Hamburg
Heidelberg
Keulen
Kleef
Koblenz
Leipzig
München
Münster
Neurenberg
Oberhausen
Osnabrück
Potsdam
Trier
Winterberg

Routes & streken in Duitsland:
Bodensee
Eifel
Romantische Strasse
Zwarte Woud

Deelstaten in Duitsland:
Beieren
Hessen

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Frankfurt

... meer handige websites

 

Frankfurt

Frankfurt am Main is een moderne stad gelegen in het westen van Duitsland. De aanwezigheid van de Europese Centrale Bank, hoofdkantoren van diverse Duitse banken en de Duitse aandelenbeurs maken van Frankfurt een belangrijk financieel centrum binnen Duitsland en Europa. Frankfurt is de Tweede Wereldoorlog zwaar gehavend uitgekomen, waarna er een vrijwel compleet nieuwe binnenstad gekomen is met veel plek voor groen, prachtige stukjes architectuur en reconstructies van historische gebouwen. De rol als financieel hart van Europa heeft ertoe geleid dat er relatief veel banken in Frankfurt gevestigd zijn. De wolkenkrabbers waarin zij gevestigd zitten heeft Frankfurt de toepasselijke bijnaam Mainhattan bezorgd. Maar Frankfurt is meer dan een zakenstad. De op vier na grootste stad van Duitsland heeft op cultureel gebied ook aardig wat te bieden. Verder is Frankfurt een leuke stad om te winkelen. Behalve de bekende grote merken is er hier nog volop plek voor leuke boetieks waar je voor de laatste mode terecht kunt.

Wij laten je zien wat er allemaal te zien en te doen is in Frankfurt. De top 10 bezienswaardigheden van Frankfurt is gevarieerd en uitdagend. Vergeet niet om de voordelige Frankfurt Card aan te schaffen voor je stedentrip naar Frankfurt. Met deze stadspas kun je gratis reizen met het openbaar vervoer en krijg je 50% korting op de toegang tot musea in Frankfurt.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Frankfurt

bezienswaardigheid nummer 1 Uitzicht vanaf Main Tower
Deze op één na hoogste wolkenkrabber van Frankfurt heeft een tegen betaling bezoekbaar panoramaterras op het dak. Het uitzicht vanaf het dak van Main Tower strekt tot ver buiten de stadsgrenzen van Frankfurt.
www.maintower.de
   
bezienswaardigheid nummer 2 Main
De Main is de grootste rivier die door Frankfurt loopt. Om verwarring met de plaats Frankfurt gelegen aan de Oder te voorkomen wordt “am Main” (Nederlands: aan de Main) toegevoegd aan de plaatsnaam Frankfurt. Langs de Main heb je mooie stukjes recreatiegebied, over de Main liggen maar liefst 19 bruggen. Vanaf sommige bruggen zoals voetgangersbrug Eisener Steg heb je een fraai uitzicht op de stad.
www.steden.net/duitsland/frankfurt/main/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Zeil
Autovrije winkelstraat Zeil is dé plek waar liefhebbers van winkelen terecht kunnen in Frankfurt. Wie niet zozeer voor het winkelen komt die kan de bijzondere architectuur van overdekt winkelcentrum My Zeil bewonderen of op één van de vele bankjes onder de bomen genieten van de levendigheid die bij deze drukke stad hoort.
www.steden.net/duitsland/frankfurt/zeil/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Römerberg
In de oude binnenstad van Frankfurt (Altstadt) ligt Römerberg. Het plein met vakwerkhuizen, stadhuis Römer en de Alte Nikolaikirche is deels een reconstructie van hoe het van oorsprong Middeleeuwse plein er voor de Tweede Wereldoorlog uitzag. Onderdeel van dit historische hart zijn ook de Dom van Frankfurt en de Sint-Paulskerk.
www.steden.net/duitsland/frankfurt/romerberg/
   
bezienswaardigheid nummer 5 Alte Oper
Het voormalige operagebouw Alte Oper is één van de weinige klassieke gebouwen in het door wolkenkrabbers en kantoren gedomineerde Frankfurt. Tegenwoordig worden in dit indrukwekkende bouwwerk concerten en toneelspelen gegeven.
www.alteoper.de
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Hauptwache
De Hauptwache is in barokke stijl gebouwd in 1729-1730 en vormt een markant punt in het verder vooral door moderne bouwwerken gedomineerde hart van Frankfurt. Het wachthuis is een reconstructie van het tijdens WO II vernietigde bouwwerk. Tegenwoordig heeft het gebouw een horecafunctie (Café Hauptwache). Het plein waaraan het gebouw ligt en het ondergrondse metrostation zijn naar de Hauptwache vernoemd.
web.cafe-hauptwache.de/index.php
   
bezienswaardigheid nummer 7 Stationswijk
Het Bahnhofviertel bestaat uit het centrale treinstation van Frankfurt, de Hauptbahnhof Frankfurt, en de omringende straten. In dit stuk staan de meeste toeristische hotels van Frankfurt. Ook de rosse buurt van Frankfurt valt binnen de stationswijk. De straten bieden voor liefhebbers van de buitenlandse keuken een grote variëteit aan internationale eethuisjes en restaurants. Het station zelf is een fraai bouwwerk vol levendigheid, waar je prima terecht kunt voor een snelle lunch of ontbijt.
www.steden.net/duitsland/frankfurt/stationsbuurt/
   
bezienswaardigheid nummer 8 Palmengarten
Botanische tuin Palmengarten Frankfurt is één van de twee botanische tuinen in de stad. Met een oppervlakte van maar liefst 29 hectare (waarvan 9 hectare broeikassen) is het de grootste botanische tuin van Duitsland.
www.palmengarten.de
   
bezienswaardigheid nummer 9 Museumsufer
De Museumoever (‘Museumsufer’) is een museumgebied dat langs de oevers van de Main loopt. Het gebied bestaat uit maar liefst 15 musea, waaronder een aantal van de beste musea van Frankfurt zoals het Ikonenmuseum, het Duitse Filmmuseum en het Duitse Architectuurmuseum. Tijdens het laatste weekeinde van augustus wordt ieder jaar het Museumsuferfest gehouden. Tijdens dit evenement kun je voor een belachelijk laag bedrag alle deelnemende musea vrij bezoeken. Met ruim 3 miljoen bezoekers binnen drie dagen is dit een van de grootste culturele evenementen van Duitsland.
www.museumsuferfest.de
   
bezienswaardigheid nummer 10 Archeologische tuin
In 1953 zijn er in het centrum van Frankfurt, vlak bij de Römerberg, overblijfselen uit het Romeinse tijdperk blootgelegd tijdens opgravingen. Deze archeologische vondsten vormen samen de archeologische tuin, die gratis te bewonderen is.
   
 

TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Frankfurt. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Frankfurt. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Frankfurt:

beste reistijd voor Frankfurt
Frankfurt voor beginners
Frankfurt informatie
Frankfurt informatie
Frankfurt budgettips

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies