top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van München, Duitsland

Duitsland
top 10 bezienswaardigheden:

Duitsland

Plaatsen in Duitsland:
Aken
Berlijn
Bocholt
Bonn
Bremen
Cochem
Dresden
Düsseldorf
Frankfurt
Hamburg
Heidelberg
Keulen
Kleef
Koblenz
Leipzig
München
Münster
Neurenberg
Oberhausen
Osnabrück
Potsdam
Trier
Winterberg

Routes & streken in Duitsland:
Bodensee
Eifel
Romantische Strasse
Zwarte Woud

Deelstaten in Duitsland:
Beieren
Hessen

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo München
reisadvies reisadvies Duitsland

... meer handige websites

 

Neues Rathaus in MünchenMünchen is de hoofdstad van de deelstaat Beieren (Bayern) in het zuiden van Duitsland. München staat vooral bekend als verkeersknooppunt onderweg naar de wintersport in de Alpen en vanwege het Oktoberfest. Dit jaarlijks terugkerend evenement is het grootste bierfestival ter wereld. Inmiddels vind dit fenomeen veel navolging op andere plekken over de hele wereld waar dan ook de term Oktoberfest aan gegeven wordt. Officieel wordt dit volksfeest gehouden in München. Hoewel de naam je doet vermoeden dat het feest in oktober plaatsvindt, begint het feest al op de eerste zaterdag na 15 september en duurt het tot de eerste zondag van oktober. Soms wordt het Oktoberfest verlengd vanwege een aansluitende Dag van de Duitse eenheid. Wie wil weten wat er de andere 11,5 maand in München te doen is bieden we een overzichtelijke top tien van bezienswaardigheden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
München

bezienswaardigheid nummer 1 München Residenz
Dit enorme paleis van München is te vinden in het centrum van de stad. Dit voormalige koninklijke paleis heeft maar liefst tien binnenplaatsen en 130 kamers. Verder is er nog een theater en een concertzaal in de vleugel van Festsaalbau. De Antiquarium in Renaissance stijl ademt één en al rijkdom uit. De echte schatten zijn te vinden in de Schatzkammer die uit tien kamers bestaat. Hier liggen onder andere het gebedenboek van Karel de Kale, de kroon van keizerin Cunigunde en juwelen en ceremoniële zwaarden van koningin Therese. Aan dit paleis ligt het prachtige park Hofgarten.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Frauenkirche
Met zijn forse afmetingen van 109 meter aan lengte, 40 meter breedte en 99 meter hoogte is de Frauenkirche met recht de grootste kerk van München te noemen. Opvallend is dat de kerk grotendeels uit rode baksteen is opgetrokken. Na ongeveer twintig jaar bouwen is de kerk ingewijd in 1494. De koepels zijn er later op geplaatst. Vooral de prachtige glas-in-lood ramen, de bijzondere kunst uit de 14e tot de 18e eeuw en een afdruk van een voetstap van de duivel (Teufelstritt) maken een bezoek aan deze kerk interessant.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Marienplatz
Het meest centrale plein van het centrum en tevens voetgangers gebied is de Marienplatz. Het plein wordt gedomineerd door het indrukwekkende en prachtig gedecoreerde Neue Rathaus. De kerstmarkt van München is altijd op dit mooie Marienplatz plein te vinden. Op het plein is een fraai gouden beeld van de Heilige Maagd Maria te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Peterskirche
Voor een spectaculair uitzicht over de stad München, heeft het de aanbeveling om de toren van de St. Peter’s kerk te beklimmen. De kerk op zich is al de moeite waard voor een bezoek. Hij werd gebouwd aan het eind van de 12e eeuw en heeft door de eeuwen heen nogal wat aanpassingen gehad. Helaas is veel vernietigd na bombardementen van de Tweede Wereldoorlog. Gelukkig is de kerk gereconstrueerd en sinds 2000 volledig voltooid.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Neues Rathaus
Aan het indrukwekkende Mariaplatz ligt het nieuwe stadhuis ‘Neues Rathaus’. Waarschijnlijk zal de druk maar schitterend gedecoreerde gevel direct je aandacht trekken. Elke dag luiden de 43 klokken van dit stadhuis een mooi hoorspel. Wat heel bijzonder is, is dat er tijdens dat klokkenspel er doormiddel van koperen poppen een voorstelling wordt uitgevoerd.
informatie over het Neues Rathaus
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Kunstareal München
In het centrum van München ligt een heuse museumwijk. Deze deel van de stad wordt de Kunstareal München genoemd. De musea die zich in dit gebied bevinden zijn het Alte Pinakothek, Neue Pinakothek, Pinakothek der Moderne, Städtische Galerie im Lenbachhaus, Museum Bradhorst, Türkentor, Glyptothek München, Staatliche Antikensammlungen, Haus der Kulturinstitute, Staatliches Museum Ägyptischer Kunst. De musea liggen allen op loopafstand van elkaar verwijderd.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Schloss Nymphenburg
Het echtpaar Ferdinand Maria en Henriette Adelaide van Savoye gaven in 1664 de Italiaanse architect Agostino Barelli de opdracht om een paleis te bouwen. Dit prachtige paleis heeft in de loop van de jaren wat uitbreidingen gekregen en er werden wat paviljoens aan toegevoegd. De diverse bouwstijlen en verschillende invloeden zijn nu terug te zien in dit majestueuze gebouw. Delen van het paleis zijn toegankelijk voor publiek alsmede ook de stallen waar diverse rijtuigen te bewonderen zijn. Het 200 hectare tellende park is een lust voor het oog. De verschillende paviljoens en vijvers met fonteinen zijn werkelijk schitterend.
www.steden.net/duitsland/munchen/schloss-nymphenburg/
   
bezienswaardigheid nummer 8 Englischen Garten
Eén van ‘s werelds grootste en uitgebreide stadsparken ligt hier in München. Dit is de Englischen Garten (Engelse tuin). Vele beelden, bossen, bomen en waterpartijen geven dit park een bijzonder rustgevende uitstraling. Een opvallend gebouw is de 25 meter hoge Chinese Toren. Verder is er in het park een amfitheater, ontmoetingsruimte, Japans theehuis en het Rumford House te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Deutsches Museum
Wie zich graag wil verdiepen in technologie en wetenschap, moet zeer zeker een bezoek brengen aan ‘s werelds grootste museum hierover. Dit Deutsches Museum heeft ongeveer 28.000 tentoongestelde objecten die over deze onderwerpen gaan. De officiële benaming is dan ook ‘Deutsches Museum von Meisterwerken der Naturwissenschaft und Technik’. Het museum bevindt zich in een prachtig pand wat ligt op een eiland in het centrum van de stad.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Zum Augustiner
Volgens de ervaren Münchenbezoekers mag een bezoekje aan Zum Ausgustiner niet overgeslagen worden als je in München bent. In dit restaurants annex bierhuis wordt uiteraard het beroemde Ausgustiner bier geschonken dat afkomstig is uit de oudste brouwerij van München. De typisch Beierse keuken in combinatie met een prachtige authentieke ambiance zorgt ervoor dat een plekje in deze top tien onvermijdelijk is.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals München. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago München. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over München:

beste reistijd voor München
München tips
München informatie
München budgettips
waar overnachten in München

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies