top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Winterberg, Duitsland

Duitsland
top 10 bezienswaardigheden:

Duitsland

Plaatsen in Duitsland:
Aken
Berlijn
Bocholt
Bonn
Bremen
Cochem
Dresden
Düsseldorf
Frankfurt
Hamburg
Heidelberg
Keulen
Kleef
Koblenz
Leipzig
München
Münster
Neurenberg
Oberhausen
Osnabrück
Potsdam
Trier
Winterberg

Routes & streken in Duitsland:
Bodensee
Eifel
Romantische Strasse
Zwarte Woud

Deelstaten in Duitsland:
Beieren
Hessen

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Winterberg
reisadvies reisadvies Duitsland

... meer handige websites

 

De gemeente Winterberg ligt in het district Hoogsauerland. Winterberg is vooral bekend als wintersportplaats, waar hoofdzakelijk Nederlanders en Duitsers gedurende het wintersportseizoen hopen op de latten te kunnen staan. Omdat Winterberg op slechts 668 meter boven de zeespiegel ligt bestaat er altijd de kans dat de natuur Winterberg een beetje in de steek laat en sneeuwkanonnen moeten zorgen voor witte pistes.
Buiten het skiseizoen is Winterberg populair onder actieve vakantiegangers die hier naartoe komen om te wandelen of fietsen. Nederlanders kiezen vooral voor Hotel Der Brabander, Landal Winterberg en Centerparcs Hochsauerland als accommodaties voor hun verblijf in of rondom Winterberg
.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Winterberg

bezienswaardigheid nummer 1 Skiën
Winterberg heeft vele gebieden met bergen waar je vanaf kunt skiën. De meest bekende zijn Ruhrquelle, Shnehang, Kappe, Snowworld Züschen, Postwiese Neuastenberg, Langewiese en Skiliftkarussell Winterberg. Vaak zijn er skischolen aan de pistes zelf.
www.steden.net/duitsland/winterberg/wintersport-in-winterberg/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Mountainbiken
Het bergachtige gebied van Winterberg en omgeving leent zich uitstekend om te fietsen. Er zijn verschillende tochten met diverse trajecten op een totale lengte van 1140 km kan je hier helemaal ‘los’ gaan. Zowel voor de ervaren en gemotiveerde sporter, als voor recreant vind je hier alle mogelijkheden. De Bike Arena Winterberg is een prachtig park dat erg bekend is onder mountainbikers.
www.bike-arena.de
   
bezienswaardigheid nummer 3 Kletterwald
Heb je zin om te balanceren tussen hemel en aarde? In het Kletterwald Winterberg kun je op een hoogte van één tot maar liefst elf meter een prachtig klim en klauterparcours afleggen.
www.kletterwald-winterberg.de
   
bezienswaardigheid nummer 4 Springschans van St. Georg
Gedurende het hele jaar kun je op de schans van St. George getalenteerde schansspringers hun kunsten oefenen. Met regelmaat worden hier ook kampioenschappen gehouden.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Zoutgrotten
Wie denkt dat zout vrijwel alleen gebruikt wordt in eten en als bestrijdingsmiddel tegen gladheid die moet eens een kijkje gaan nemen in de zoutgrotten van Winterberg. Leer en ervaar hoe zout kan bijdragen aan een gezond leven.
www.salzgrotte-winterberg.de
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Panoramabrug
De Panorama Erlebnis Brücke biedt een combinatie van activiteiten (klimmen en wandelen) gecombineerd met een fraai panoramisch uitzicht over Winterberg. In de zomermaanden zie je groene bergen, in de wintermaanden kun je op het laatste stukje van de brug de skiërs en snowboarders onder je de zwarte piste af zien gaan. Het bijbehorende Panorama Restaurant is overigens ook de moeite van het bezoeken waard.
www.steden.net/duitsland/winterberg/panoramabrucke/
www.panorama-bruecke.de
   
bezienswaardigheid nummer 7 Attractiepark Fortfun
Het familiepretpark Fort Fun Abenteuerland ligt op zo’n twintig kilometer van het hartje van Winterberg. Het park is vanaf medio april tot begin november geopend. Achtbanen, waterbanen, prachtige uitzichten, indrukwekkende shows en nog meer attracties zorgen ervoor dat jong en oud zich hier prima een hele dag kunnen vermaken.
www.fortfun.de
   
bezienswaardigheid nummer 8 Astentoren
Op de berg “Kahler Asten” is zo mogelijk een nog fraaier panorama te aanschouwen. Vanaf het platform op de Astentoren kun je zeer ver kijken, zeker bij mooi helder weer is dit echt de moeite waard om te proberen. Populair is om op de Astenturm te trouwen. De onvergetelijke dag levert op die manier ook een uniek fotoalbum op.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Zomerrodelbaan
Wie denkt dat rodelen een wintersport bij uitstek is die moet in Winterberg de zomerrodelbaan eens bezoeken. Via bochten en sprongen leg je in no-time de zevenhonderd meter lange afdaling op deze onbesneeuwde rodelbaan af.
www.sommerrodelbahn-winterberg.de
   
bezienswaardigheid nummer 10 Wintersportmuseum
In het Westdeutches Wintersport Museum kun je de geschiedenis en ontwikkeling van de skisport in de regio Hochsauerland bekijken. Leerzaam is om te zien hoe ski’s gemaakt worden en met wat voor materiaal men vroeger de besneeuwde pistes bedwong.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Winterberg. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Winterberg. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Bungalows in Winterberg

Erg populair in Winterberg zijn de bungalowparken van CenterParcs en Landal. CenterParcs Hochsauerland ligt op enkele kilometers van de stadskern van Winterberg en is de absolute nummer één accommodatie onder Nederlandse en Belgische toeristen. Onze persoonlijk favoriet is Landal Winterberg.

Meer informatie over Winterberg:

beste reistijd voor Winterberg
Winterberg informatie
Winterberg informatie
Winterberg startpagina
Winterberg voor beginners

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies