top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Bath, Engeland

Engeland
top 10 bezienswaardigheden:

Bath
Birmingham
Bristol
Canterbury
Engeland
Kent
Liverpool
Londen
Manchester
Plymouth

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Bath

... meer handige websites

 

Bath is een van de mooiste steden van Engeland en na Londen de drukstbezochte van het land. Sinds 1987 is een groot deel van het centrum van de stad terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. In 2009 en 2021 werd deze inschrijving nog verder uitgebreid. De stad is in de eerste eeuw na Christus gesticht door de Romeinen, nadat ze er warmwaterbronnen hadden ontdekt. De thermale baden van Bath vormden eeuwenlang het hart van de stad en nu nog steeds komen veel toeristen naar de plaats en te baden in het helende water.

De stad is nu vooral bekend om de neoclassicistische bouwstijl die overal in Bath terug te vinden is. Bekendste voorbeelden hiervan zijn de Royal Crescent en The Circus.
Bath is bij veel toeristen vooral bekend vanwege de films en series die er zijn opgenomen. De stad heeft als decor gediend bij verschillende Jane Austenfilms, de serie Bridgerton en films als “The Duchess”, “Vanity Fair” en “Les Misérable”. Bath is een leuke weekendbestemming waar je heerlijk een paar dagen rond kunt lopen zonder je een moment te vervelen. Tijdens een bezoek aan Bath word je ondergedompeld in het rijke Engelse verleden van de upper class
.

 

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Bath

bezienswaardigheid nummer 1

Royal Crescent

Een van de meest iconische beelden van de stad Bath is de Royal Crescent. Deze straat is gebouwd in de vorm van een halve maan. De Royal Crescent is gebouwd in de tweede helft van de achttiende eeuw. Een aannemer bouwde de façade, om vervolgens de huiseigenaren de achterzijde van de huizen naar eigen inzicht af te bouwen. Hierdoor heeft de Royal Crescent een homogene uitstraling, maar is ieder huis anders qua architectuur. Sommige van de huizen aan de Royal Crescent worden nu nog steeds bewoond terwijl er in andere hotels zijn gevestigd. Voor de huizen ligt een groot park, dat uitsluitend toegankelijk is voor de bewoners van deze straat. De huizen en het park zijn in meerdere films en series gebruikt als decor. Bekendste hiervan is de Netflixserie Bridgerton.

   
bezienswaardigheid nummer 2

Romeinse baden

De Romeinse Baden van Bath zijn een van de best bewaard bleven Romeinse thermen ter wereld. De baden zijn in de eerste eeuw van onze jaartelling aangelegd. In deze periode was een groot deel van Engeland in handen van de Romeinen, die de thermen bleven gebruiken tot het einde van de Romeinse overheersing. Nu vormen de Romeinse baden van Bath een van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheid van de stad. Tijden een bezoek aan de Romeinse baden, kom je alles te weten over de Romeinse overheersing in wat ze toen Britannia noemden en de manier hoe de Romeinen gebruikt maakten van de banden. Natuurlijk kom je langs de historische baden en is de werkende bron nog steeds te zien. Om de Romeinse baden te kunnen bezoeken moet je een kaartje en een tijdslot boeken. Dit kun je het beste vooraf online doen, zo sla je de wachtrij over.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Abdij van Bath

De abdij van Bath is het belangrijkste religieuze bouwwerk van Bath. De geschiedenis van de abdij gaat helemaal terug tot de zevende eeuw, maar de huidige kerk is gebouwd in de vijftiende en zestiende eeuw. De kerk wordt nu vooral door toeristen bezocht, maar er worden nog steeds kerkdiensten gehouden. In een poging de gelovigen aan zich te binden worden er gedurende de dag meerdere keren gebeden voorgelezen.
Tijdens en bezoek aan de Abdij van Bath zijn het vooral de prachtige gewelvenplafonds en de glas-in-loodramen die opvallen. De abdijkerk verkeert in een uitstekende staat en is een van de beste voorbeelden van de Engels gotische bouwkunst. Een bezoek aan de abdijkerk is gratis, maar er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Pulteney Bridge

De Pulteney Bridge is een achttiende-eeuwse brug over de rivier de Avon in het historische centrum van Bath. Bijzonder aan de brug is dat er aan twee zijdes winkels en huizen op gebouwd zijn. Je hebt vanaf de brug – of je moet in een restaurant gaan zitten – nergens uitzicht op de rivier. Hierdoor lijkt het eerder op een gewone winkelstraat dan een brug. Het mooiste uitzicht op de Pulteney Bridge heb je vanaf de Grand Parade of vanaf het park wat er tegenover ligt.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Jane Austen Centre

Het Jane Austen Centre is het hoogtepunt voor iedere liefhebber van de boeken en verfilmingen van Jane Austen. Een bezoek aan het Jane Austen Experience Centre begint met een gids die het levensverhaal van Jane Austen verteld en de rol die haar familieleden daarin hadden. De rondleiding gaat verder met een film en neemt je mee langs verschillende stijlkamers waar verschillende attributen uit die periode te zien zijn. Hoogtepunt van een bezoek aan het Jane Austen Centre is de verkleedpartij aan het einde. Je kunt er bekende kostuums aantrekken uit de bekendste films van Jane Austen en je even Sir Walter Elliot, Elizabeth Bennet, Fitzwilliam Darcy of Elinor Dashwood voelen.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Fashion Museum

Het Fashion Museum van Bath is een leuk modemuseum in het centrum van Bath. Het museum is opgericht in 1963 onder de naam Museum of Costume, maar staat sinds 2007 bekend onder zijn huidige naam. Het museum is jarenlang gevestigd geweest in de Assembly Rooms, maar is vanaf 2023 gevestigd in het voormalige postkantoor van Bath. In het museum is een grote collectie van meer dan 100.000 modeobjecten te vinden uit verschillende tijden. In het museum krijg je een goed idee over hoe de mode het tijdsbeeld veranderd heeft door de eeuwen heen.

   
bezienswaardigheid nummer 7

The Circus

The Circus is een ronde ring met herenhuizen in het historische centrum van Bath. De huizen zijn gebouwd in de tweede helft van de achttiende eeuw en vormen nu een belangrijke bezienswaardigheid. De naam “The Circus” komt van het Latijnse woord circus wat rond of ring betekent. De huizen zijn allemaal gebouwd in dezelfde stijl, wat het geheel een homogene uitstraling geeft. In het midden van de cirkel is een klein per met een paar grote bomen met daaromheen een grote rotonde die The Circus verbindt met de omliggende straten.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Guildhall Market

De Guildhall Market is het oudste overdekte winkelcentrum van Bath. Het ligt op een steenworp afstand van de Romeinse baden en de Pulteney Bridge. In het winkelcentrum zijn vooral kleine onafhankelijke winkeltjes te vinden. Denk hierbij aan winkeltjes met verschillende handgemaakte spullen, maar ook winkels met etenswaren of juwelen. Er zijn zelfs enkele kleine horecazaken te vinden. De markt is iedere werkdag geopend en gesloten in het weekend.

   
bezienswaardigheid nummer 9

The Hollburne

Het Hollburne museum in Bath is te vinden aan de rand van het historische centrum aan Great Pulteneystreet in de wijk Bathwick. Het Hollburne museum is het oudste publieke museum van kunstgalerie van de stad. Het museum opende voor het eerst zijn deuren in 1882 en heeft sindsdien altijd deze functie vervuld. De basis van de collectie is de verzameling die Sir Thomas William Holburne in de negentiende eeuw heeft aangelegd. Het is een leuk museum, dat op een leuke en verfrissende manier de kunstwerken tentoonstelt. In 2011 is een grote nieuwe vleugel aan het huidige museum gebouwd. Vanaf deze verdiepingen kijk je uit over de Sydney Pleasure Gardens.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Thermale baden

De Romeinen wisten al dat het water dit in Bath omhoogkwam helende werking had. Nog steeds zijn er in Bath verschillende plaatsen te vinden waar je in dit natuurlijk verwarmde water. De bekendste plek hiervoor is het Natrural Thermal Spa. Voor deze thermen is een nieuwe bron geboord, die anders dan de oude Romeinse baden eerst gefilterd wordt en aan alle moderne veiligheidseisen voldoet. Letterlijk hoogtepunt van een bezoek aan deze spa is de rooftop pool met uitzicht op de Abdijkerk van Bath.

   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel, appartement of B&B

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Bath. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Bath. Daar kun je per hotel, B&B of appartement meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Bath:

Bath in 12 uur
Bath tips

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies