top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Birmingham, Engeland

Engeland
top 10 bezienswaardigheden:

Bath
Birmingham
Bristol
Canterbury
Engeland
Kent
Liverpool
Londen
Manchester
Plymouth

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Birmingham
reisadvies reisadvies Engeland

... meer handige websites

 

Birmingham is na Londen de grootste stad van het verenigd Koninkrijk. De stad heeft in totaal meer dan een miljoen inwoners en in het grootstedelijk gebied meer dan een keer zoveel. Het is de stad van de industriële revolutie in het verenigd Koninkrijk. Een rol waardoor de stad en de streek de dubieuze bijnaam Black Country kregen. De bloem van Birmingham stopte eigenlijk pas toen het tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar werd getroffen door een bombardement van de Luftwaffe. Toch herpakte de stad zich wederom tot een van de belangrijkste steden van Engeland. In 2008 was het zelfs de culturele hoofdstad van Europa. Tegenwoordig bestaat het centrum van Birmingham uit een unieke mix van historische en hypermoderne gebouwen. Dankzij de netflix serie Peaky Blinders is de stad steeds populairder aan het worden bij niet Britse toeristen.

 

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Birmingham

bezienswaardigheid nummer 1 Bull Ring
De Bull Ring is het grootse shoppingcenter in het hart van Birmingham. Het moderne gebouw behoort tot de mooiste van de stad. De Bull Ring staat op de plek waar al in de twaalfde eeuw de markten van Birmingham te vinden waren. Tegenwoordig zijn er in de Bull ring ongeveer 140 winkels te vinden waaronder enkele van de bekendste warenhuizen. Het is de plek om te shoppen tijdens je bezoek aan de stad. Het winkelcentrum bestaat uit twee delen die via een ondergrondse verbinding met elkaar verbonden zijn.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Library of Birmingham
De bibliotheek van Birmingham behoort tot de mooiste en meest bijzondere gebouwen van de stad. Ontworpen door de Nederlandse architect Francine Houben. Het in 2013 geopende gebouw behoorde een jaar na zijn opening tot de tien meest bezochte gebouwen van het Verenigd koninkrijk. Het is de grootste bibliotheek van Europa, er rekening mee houdend dat het concept bibliotheek aan het uitsterven is. Toch bouwden ze dit multifunctionele gebouw midden in het centrum van de stad en met groot succes. Een bezoek aan de bibliotheek van Birmingham is een “must do” tijdens een stedentrip.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Black Country living Museum
Het Black Country living Museum is een openluchtmuseum in de buitenwijken van Birmingham. Het museum bestaat uit heropgebouwde huizen in Dudley het centrum van de zogenaamde Black Country. Een naam die deel van Engeland kreeg vanwege de vele fabrieken die er in de tijd van de Industriële revolutie stonden. Niet alleen de lucht was zwart van de uitstoot, maar ook de mensen die in de fabrieken werken. In het Black Country living Museum krijg je een goed idee van het erbarmelijke leven in deel van het Verenigd Koninkrijk. Het museum beslaat een totale tijdsspanne van ongeveer driehonderd jaar, maar focust zich voornamelijk op de periode tussen 1850 en 1950.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Sea Life centre Birmingham
Het Sea Life centre Birmingham is het aquarium van de stad. In het aquarium zijn zestig verschillende watertanks te zien met daarin een enorme diversiteit aan onderwaterleven. Er zijn onder andere enorme zeeschildpadden te zien en verschillende haaien. In totaal leven er meer dan tweeduizend verschillende dieren vanuit de hele wereld in het aquarium. Laatste toevoeging aan het Sea Life centre Birmingham is de Piguin ice Adventure, waar een kolonie ezelpinguïns wonen.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Birmingham Museum & Art Gallery
Het Birmingham Museum & Art Gallery vaak afgekort als BM&AG is het belangrijkste museum van de stad. Het museum opende in de eerste helft van de negentiende eeuw voor het eerst zijn deuren. Door de jaren heen is het een mooi en modern museum geworden die wel zijn oude allure heeft weten te bewaren. Een van de belangrijkste collecties van het museum is de “Schat van Staffordshire”. De grootste bodemvondst ooit gedaan op Britse bodem. Verder kom je er een Egyptische afdeling tegen en prachtige schilderijen uit verschillende tijden. Net veel andere musea in het Verenigd Koninkrijk is de toegang gratis.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Jewellery Quarter
De Jewellery Quarter is een wijk in het centrum van Birmingham. Het hart van deze wijk wordt gevormd door de een enorme klok. Zoals de naam van de wijk al doet vermoeden zijn er in dit deel van Birmingham opvallende juweliers en goudsmeden te vinden. Dat is al zo sinds de zestiende eeuw. Vandaag de dag wordt nog steeds 40% van alle juwelen die in het United Kingdom gemaakt worden in deze wijk geproduceerd. De wijk is zich verder aan het ontwikkelen als de hippe wijk van de stad, overal kom je pop-up winkels, galeries en bars tegen.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Birmingham Back tot Back
In de tijd van de industriële revolutie woonden veel inwoners van Birmingham en de rest van het Verenigd Koninkrijk in zogeheten back-to-back huizen. Deze huizen waren tegen elkaar aangebouwd en hadden een gezamenlijk tuin. In de tuin waren de toiletten en de wasruimte. Soms woonden er wel tien of meer gezinnen in een dergelijke “woongemeenschap”. De back-to-back huizen zijn de enige nog bestaande in originele staat. Wie meer wil weten over hoe de inwoners van Birmingham leefden aan het einde van de achttiende eeuw kan er een rondleiding met gids maken.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Botanische tuinen van Birmingham
De botanische tuinen van Birmingham zijn te vinden in Edgbaston, een buitenwijk van de stad. De tuinen zijn in totaal ongeveer vijftien hectare groot en behoren tot de mooiste van Engeland. De tuinen zijn in 1829 aangelegd en twee jaar later opende het voor het eerst zijn poorten. In totaal zijn zeven duizend verschillende bloemen, planten en bomen in de tuin te vinden. Van exotisch soorten uit alle uithoeken van de wereld tot bloemen en planten die van nature in Engeland voorkomen. Om te tuinen te kunnen bezoeken moet je een kleine entree betalen.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Cadbury World
In Bournville een van de dorpen die de buitenwijken van Birmingham vormen, ligt de fabriek van de beroemde Cadbury chocolade. Bij de fabriek is een bezoekerscentrum “Cadbury World” dat tot de populairste bezienswaardigheden van Birmingham behoort. Tijdens een rondleiding door het bezoekerscentrum bezoek veertien verschillende ruimtes waarbij je alles te weten komt over chocolade, en natuurlijk over Cadbury. Als bezoeker kun je kiezen tussen drie verschillende tours. Het belangrijkste onderdeel, het proeven van de Cadbury chocolade is onderdeel van alle tours.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Gas Street Bassin
Gas Street Bassin is te vinden in het historische centrum van Birmingham waar Worcester kanaal en het Birmingham kanaal samenkomen. Vroeger was dit een belangrijke stopplaats voor boten die goederen vervoerden tussen de twee plaatsen. Tegenwoordig is het een van de hotspots in het historische centrum van de stad. Het een prachtig stukje industrieel erfgoed dat een nieuwe bestemming heeft gekregen. Rondom het Gas Street Bassin zijn er allerlei leuke restaurants en pubs te vinden. In de avonduren worden de kanalen en straten prachtig verlicht.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel, appartement of B&B

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Birmingham. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Birmingham. Daar kun je per hotel, B&B of appartement meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Birmingham:

beste reistijd voor Birmingham
Birmingham in één dag
Birmingham voor beginners
waar overnachten in Birmingham

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies