top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Londen, Engeland

Engeland
top 10 bezienswaardigheden:

Birmingham
Canterbury
Engeland
Kent
Liverpool
Londen
Manchester

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Londen
reisadvies reisadvies Engeland

... meer handige websites

 

Londen is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Deze miljoenenstad is eigenlijk al een bezienswaardigheid op zich. Je hebt hier de typische zwarte taxi's, de wereldberoemde dubbeldekkers, de nog steeds in het straatbeeld aanwezige rode telefooncellen en uiteraard de straten met linksrijdend verkeer en de sfeervolle Engelse pubs. Door de specifieke sfeer van de stad onderscheidt Londen zich van alle andere Europese hoofdsteden. Wie op stap gaat in Londen kan zich via 'the tube' (de metro) uitstekend verplaatsen. Het metrosysteem behoort tot de beste ter wereld. Wie Londen bezoekt die zal zelfs bij een eerste keer heel veel dingen herkennen. Londen en de bezienswaardigheden van de stad komen voor in veel films en series op televisie. Ook zullen veel mensen die ooit Engelse les op school gehad hebben waarschijnlijk elementen uit de stad in de schoolboeken gezien hebben. Londen bruist en staat bomvol leuke bezienswaardigheden. Aan één weekend heb je meestal dan ook niet genoeg om alles te zien.

Bespaartip voor Londen

Als je alles uit een bezoek aan Londen wilt halen dan kun je het beste een kortingskaart voor Londen kopen. Met de LONDON PASS kun je meer dan 60 topattracties en bezienswaardigheden in Londen gratis bezoeken gedurende de geldigheid van de voordeelkaart. Als je weet dat de osse entreeprijs tot sommige attracties als snel oploopt naar 20 euro of meer die kan al snel de rekensom maken. Daarnaast mag je ook gratis gebruik van het openbaar vervoer in Londen. Je kunt de London Pass vooraf via internet bestellen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Londen

bezienswaardigheid nummer 1 Palace of Westminster & Big Ben
Dit parlementshuis staat aan de oever van de Theems. Oudste stukken van dit gebouw dateren uit 1097. Het telt ongeveer 1100 kamers, 100 trappen en zo’n 3 kilometer aan gangen. In dit enorme gebouw zit ook de 96 meter hoge klokkentoren die sinds 2012 de "Elizabeth Tower" heet. Dit ter ere van het zestig jarige jubileum van de Britse vorstin. In de klokkentoren hangt de 13,7 ton wegende klok "Big Ben".
www.parliament.uk
   
bezienswaardigheid nummer 2 Winkelen
De meest bekende winkelstraat van Londen is Oxford Street. Je vindt er meer dan 500 winkels met daartussen de grote ketens als Selfridges, Marks & Spencers, Topshop, Zara en het wereldberoemde Harrods. Samen met Regent Street en Bond Street is Oxford Street het shopping hart van Londen. Voor leuke handgemaakte cadeaus, zeldzame lekkernijen en antiek moet je zeker eens Covent Garden bezoeken.
www.londentop10.nl/winkelen-in-londen/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Buckingham Palace
Dit paleis is niet alleen een onderkomen voor de Britse Royals. Het is ook een kunstgalerij, een toeristische attractie en werkplek voor ongeveer 450 personen. De wisseling van de wacht is een ware attractie en kenmerkend voor de Britse Paleizen. Deze ceremonie op het voorplein gebeurt één maal per dag en in de winter om de dag.
www.royal.gov.uk
   
bezienswaardigheid nummer 4 National Gallery (museum)
Doordat hier zeer bijzondere werken van bekende personen te bezichtigen zijn, mag dit museum zich tot één van de belangrijkste ter wereld benoemen. Zo is hier een zelfportret van Rembrandt te bezichtigen, Leonardo da Vinci’s “Maria met kind", Van Goghs en nog zo’n 2000 werken.
www.nationalgallery.org.uk
   
bezienswaardigheid nummer 5 London Eye
Tegenover het Palace of Westminster staat dit enorm hoge reuzenrad aan de zuidelijk oever van de Theems. Een rit duurt ongeveer 30 minuten en biedt zo een spectaculair uitzicht over Londen. Houd wel rekening met lange wachtrijen, zeker als het mooi weer is. Vooraf kaartjes regelen scheelt je tijd.
www.londoneye.com

TIP - Boek vooraf!
Vermijd de lange wachtrijen met skip the line tickets voor de London Eye.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Tower Bridge
Deze Tower Bridge loopt over de Theems en ligt naast de Tower of London, waar hij ook zijn naam aan heeft te danken. Nog altijd gaat deze brug open voor grote schepen die er door varen. In de Tower Bridge is het mogelijk een tentoonstelling te bezoeken of een rondleiding te nemen. Vanaf de Tower Bridge heb je ook een goed zicht op een ander zeer bijzonder object in Londen, namelijk de City Hall (stadhuis van Londen). Deze heeft door zijn bijzondere vormgeving de bijnaam “onion” (ui).
www.towerbridge.org.uk

www.steden.net/engeland/londen/tower-bridge/
   
bezienswaardigheid nummer 7 Soho
Deze multiculturele kleine wijk in Londen heeft veel te bieden. Er zijn veel verschillende soorten restaurant met een diversiteit van smaken. Er is hier dan ook een grote diversiteit aan mensen. Deze smeltkroes van mensen brengt met zich mee dat er altijd beweging is in deze wijk. Hier vindt je veel kleine boetieks, comedy clubs en theaters. Een stuk van Soho heet Chinatown, waar je voornamelijk oosterse restaurants en winkels vindt. 
   
bezienswaardigheid nummer 8 West End
West End wordt genoemd als dé uitgaanswijk van Londen. Meer bekend is het als “het walhalla” van theater. De meest grote stukken worden gespeeld in dit theater gebied van Londen. Het staat dan ook samen met New York’s Broadway Theater bovenaan als hoogst bereikbare op theater gebied. In dit gebied zijn ook veel bioscopen, clubs, restaurants en hotels.
www.westendlondon.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Tower of London
De Tower of London wordt in de volksmond “de Tower” genoemd. Dit gebouwencomplex heeft nogal wat bestemmingen gehad. Zo is het onder andere een fort, paleis, staatsgevangenis, executieplaats, museum en arsenaal geweest. Vandaag de dag is het vooral de opslagplaats voor de kroonjuwelen van het Brits koningshuis. Er zijn vele tours te boeken.
www.hrp.org.uk
   
bezienswaardigheid nummer 10 Camden Market
In het weekeinde komen er ongeveer honderdduizend bezoekers af op de markten van Camden Town in het noorden van Londen. De verzamelnaam is Camden Market, feitelijk gaat het om een vijftal markten die zich gezamenlijk presenteren. Je vindt hier van alles zoals vintage kleding, verzamelobjecten, kunstnijverheid en heerlijke eetstalletjes.
www.londentop10.nl/camden-market/ 
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Londen. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Londen. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Londen:

beste reistijd voor Londen
bijzondere plaatsen in Londen
Londen voor beginners
Londen top 10
Londen informatie en tips
Londen informatie
Londen informatie
Londen in 12 uur
voetbalreis naar Tottenham Hotspur
goedkoop naar Londen

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies