top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Helsinki, Finland

Finland
top 10 bezienswaardigheden:

Helsinki
Lapland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Helsinki
reisadvies reisadvies Finland

... meer handige websites

 

Helsinki is de hoofdstad van het Scandinavische land Finland. Deze aan de Fins Golf gelegen stad is modern te noemen met prachtige historische elementen waaronder een aantal imposante kerken en kathedralen. Wie Helsinki bezoekt zal het opvallen dat het leven voor een grote stad vrij gemoedelijk en vriendelijk is. Ondanks de ligging aan het water heeft Helsinki te maken met relatief koele winters waarbij in de periode december tot en met februari de thermometer overdag meestal ook onder het vriespunt blijft steken. Wie deze fraaie stad wil bezoeken kan daarvoor beter de zomer uitkiezen. Juist omdat het contrast tussen zomer en winter voor de Finnen best groot is, worden er in de zomermaanden veel buitenevenementen gehouden wat de stad op dat moment extra aantrekkelijk maakt voor een bezoek. Zo kun je genieten van het zomercarnaval van Helsinki, waarbij sambascholen een stukje Brazilië naar Finland brengen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Helsinki

bezienswaardigheid nummer 1 Domkerk van Helsinki
Er is maar liefst 22 jaar gebouwd aan het Senaatsplein om de Domkerk van Helsinki te maken tot wat het is. Een prachtig majestueuze kerk met mooie koepel en kleine koepeltorens. De beelden van de twaalf apostelen zijn verdeeld over de vier ingangen die de kerk heeft. De trappen voor de kerk zijn op zonnige dagen vrijwel geheel gevuld met mensen die genieten van het uitzicht. Regelmatig worden er in de crypte concerten en tentoonstellingen georganiseerd.
www.steden.net/finland/helsinki/de-domkerk/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Senaatsplein
Het prachtige en kolossale Senaatsplein wordt eigenlijk het belangrijkste plein van Helsinki genoemd. Hier vind je de machtige mooie Domkerk met in het oosten de universiteit van Helsinki. Het senaatsgebouw ligt weer tegenover de universiteit. Ook bevindt zich op dit plein de Nationale Bibliotheek van Finland. Al deze gebouwen zijn ontworpen in neoklassieke stijl door Carl Ludvig Engel. Het plein wordt op het centrale punt opgeluisterd door het fraaie standbeeld van Tsaar Alexander II.
www.steden.net/finland/helsinki/senaatsplein/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Uspenski kathedraal
In het centrum van Helsinki in de wijk Katajanokka staat de grootste Russisch-Orthodoxe kathedraal van West- en Noord-Europa. Dit is de in rode baksteen opgetrokken Uspenski kathedraal. Binnen is een prachtige iconostase te bewonderen. Deze kerk is een duidelijke bevestiging van de Russische invloed op de Finse geschiedenis.
www.steden.net/finland/helsinki/uspenskikathedraal/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Roihuvuori watertoren
Helsinki heeft aantal watertorens die vroeger de inwoners van water deden voorzien. De meest bijzondere is de Roihuvuori watertoren die in het oosten van Helsinki te vinden is. Hij is 52 meter hoog en heeft een tankcapaciteit van 12.600 m³. ‘s Avonds wordt de watertoren verlicht
   
bezienswaardigheid nummer 5 Nationale opera met drie symfonieorkesten
Hoewel het gebouw van de Finse Nationale Opera er niet heel bijzonder uitziet, is het wel aan te bevelen om er eens een opera of ballet voorstelling te bezichtigen. De kwaliteit en perfectie die de staf van zo’n 735 mensen daar weg weet te zetten is subliem. Er worden jaarlijks ongeveer 20 verschillende opera’s en 110 ballet optredens opgevoerd.
www.opera.fi
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Centraal Station
In het centrum van de stad Helsinki vind je het reusachtige centrale station. Hier is het een komen en gaan van verschillende treinen en metero’s. Per dag passeren ongeveer 20.000 passagiers dit station. Belangrijke kenmerken van het gebouw zijn de groene klokkentoren en de beelden met lampen aan de ingang. De president van Helsinki heeft zijn eigen ruimte in het station. De lounge ruimte is ongeveer 540 m².
   
bezienswaardigheid nummer 7 Nationaal Museum
Om een goed beeld te krijgen over de geschiedenis van Finland, moet je zeker een bezoek brengen aan het Nationaal Museum. Hier wordt de geschiedenis vanaf de steentijd tot het heden duidelijk tentoongesteld. Je vind er dan ook veel voorwerpen uit de verschillende tijdperken. Het museum is gehuisvest in een prachtig pand aan de Mannerheimintie.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Temppeliaukio kerk
De architectenbroers Timo en Tuomo Suomalainen hebben in 1968 een begin gemaakt van een zeer bijzonder bouwwerk. Zij hebben namelijk een massieve graniet rots van binnenuit bewerkt tot een kerk waar regelmatig klassieke concerten worden gegeven. De rotswanden geven een zeer bijzondere akoestiek wat deze locatie uniek maakt. Het plafond is afgewerkt met een koperen koepel wat van buiten te zien is als een vliegende schotel. De kerk heeft de bijnaam ‘de Rock Kerk of Kerk in de Rock’.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Seurasaari Openlucht Museum
Een leuk en apart museum vindt je op het eiland Seurasaari. Hier bevindt zich namelijk het openlucht museum van Seurasaari waar je de vredige oude sfeer en tradities van Finland kunt proeven. Het museum is opgericht in 1909 en geeft je een goed beeld over de oude Finse huizen uit de 18e en 19e eeuw. Veel van deze uit hout bestaande huizen zijn te bewonderen in dit museum. Ook is er een molen en Karuna kerk aanwezig.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Esplanade park
Midden in het hart van Helsinki ligt het heerlijk stadspark Esplanade. Dit prachtige rustpunt in de drukte is heerlijk om even tot jezelf te komen. In de zomer worden er allerlei evenementen georganiseerd. In de weekeinde is het druk bezocht door de lokale bevolking. Er is een kleine kiosk te vinden waar je wat versnaperingen kunt kopen en het Kappeli restaurant.
www.steden.net/finland/helsinki/esplanade/
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Helsinki. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Helsinki. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Helsinki:

Helsinki voor beginners
Helsinki informatie
Helsinki officiële site
goedkoop naar Helsinki
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies