top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Bordeaux, Frankrijk

Frankrijk
top 10 bezienswaardigheden:

Amiens
Annecy
Ardèche
Arras
Avignon
Bordeaux
Bretagne
Cannes
Centre
Colmar
Corsica
Côte d'Azur
Dijon
Disneyland Parijs
Dordogne
Elzas
Frankrijk
Indre-et-Loire
Lille
Loir-et-Cher
Lotharingen
Lyon
Marseille
Metz
Nancy
Nice
Normandië
Parijs

Provence
Rhône-Alps

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Bordeaux
reisadvies reisadvies Frankrijk

... meer handige websites

 

De prachtige oude stad uit het wereldberoemde wijngebied heeft veel bezienswaardigheden. De stad telt bijvoorbeeld meer dan 300 historische gebouwen. Sinds de stad voor grote delen autovrij is, leent het zich prima voor indrukwekkende wandelingen door het centrum of langs de rivier. De toenemende welvaart van de 18e eeuw laat zich prima zien doormiddel van de grootse pleinen, luxe herenhuizen en imposante kerken uit die tijd. Met een bezoek aan één van de vele musea heb je de mogelijkheid om meer te leren over de geschiedenis van deze belangrijke middeleeuwse stad.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Bordeaux

bezienswaardigheid nummer 1 Port de la Luna
Oorspronkelijk behoort de benaming bij oude zeehaven van de stad die aan de rivier de Garonne ligt. Tegenwoordig bedoelt men met ‘Port de la Luna’ het oude historische deel van de stad Bordeaux. Dit oude deel lag ooit binnen de stadsmuren. Het beslaat het gehele gebied tussen Place de la Victoria tot Place de la Comédie en Place Pey-Berland en de Garonne. Veel oude historische gebouwen domineren dit gebied wat ook wel bekend staat als smeltkroes van humanisme, cultuur en universaliteit.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Citadel van Blaye
Dit fort werd in de 17e eeuw gebouwd door de belangrijkste militaire ingenieur Sebastien Le Prestre de Vauban. Het werd geplaatst om de stad te beschermen tegen aanvallen. Om de gevaren nog meer te beperken besloot hij om er nog twee vestingen bij te bouwen. Fort Pate werd op een eiland geplaatst waarvandaan men goed zicht had op Fort Blaye en en aan de overkant Fort Medoc. Dit wordt ook wel het ‘Vaubansysteem genoemd. Er worden dagelijks verschillende rondleidingen gegeven.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Quartier St. Pierre
Deze wijk in het centrum van de stad omvat een aantal bijzondere pleinen als Place de la Bourse waar midden op het plein het prachtige fontein staat ‘Fontaine des Trois-Grâces’. Place du Parlement met zijn terrassen, cafe’s en restaurants en het Place Saint Pierre waar de markten worden gehouden.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Place de la Bourse
Dit plein wordt ook wel als het symbool voor de welvaart van de stad gezien. In de loop van de jaren heeft het plein meerdere namen gehad. Zo heette het na de aanleg in 1749 Place Royale en tijdens de revolutie Place de la Liberte gevolgd door opnieuw Place Royale. Sinds 1848 draagt het de naam Place de la Bourse. Aan dit plein vind je onder andere het prachtige fontein ‘Fontaine des Trois Grâces’, het Nationaal Museum van de Douane, het beursgebouw en een luxe hotel.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Esplanade des Quinconces
Tussen 1810 en 1828 is dit grootste plein van Bordeaux aangelegd op de site van de Chateau Trompette. Het plein is omringd door bomen en opgesierd met beelden van Montaigne en Montesquieu gemaakt door Dominic Maggesi. Een belangrijk monument op dit plein is het ‘Monument aux Girondins’. Het staat er ter nagedachtenis aan de leden Girondins, slachtoffers van terreur en het vieren van de Republiek.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Grand Theâtre
Waar ooit een Gallo Romeinse tempel stond, staat sinds 1780 het overweldigende neoclassicistische theater van de stad. Het theater wat plaats biedt aan zo’n 1114
Cours Victor Hugo staat aan de Place de la Comédie. De voorgevel met twaalf zuilen en daarboven evenveel beelden zijn zeer indrukwekkend.
www.opera-bordeaux.com
   
bezienswaardigheid nummer 7 Cathedrale Saint Andre
De rooms-katholieke kathedraal van de aartsbisschop van Bordeaux-Bazas bevindt zich in het zuiden van de oude stad. Hoewel het in de loop van de jaren al enige keren is aangepast, zijn er nog oorspronkelijke delen die dateren van tussen de 12e en 15e eeuw. De hoofdingang is bijzonder fraai versierd met prachtige beeldhouwwerk.
www.cathedrale-bordeaux.fr
   
bezienswaardigheid nummer 8 Musee des Arts Decoratifs
In Hotel de Lalanda aan de Rue Bouffard is dit museum verdeelt over drie verdiepingen. Verschillende kunstvoorwerpen, keramiek, glaswerk en meubels worden er uit voornamelijk de17e, 18e en 19e eeuw worden hier tentoongesteld. Regelmatig zijn worden er ook tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Jardin Botanique
Aan de Place Bardineau ligt een prachtige botanische tuin die werd opgericht in 1755. Het park heeft 3000 verschillende plantensoorten waaronder exotische exemplaren uit Noord America, China en Japan. Het park is dagelijks gratis toegankelijk.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Musee des Beaux Arts
Vrijwel de gehele westerse kunstgeschiedenis komt in dit museum voor schone kunsten aan bod. Het werd opgericht in 1801 en behoort nog altijd tot één van de grootste kunstgaleries in Frankrijk. Uiteenlopende grote namen als Van Dyck, Picasso, Delacroix, Boudin, Rubens en Marquet passeren de revue. Je vindt dit museum in het Palais Rohan, waar tevens het stadhuis in is gevestigd.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Bordeaux. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Bordeaux. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Bordeaux:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies