top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Bretagne, Frankrijk

Frankrijk
top 10 bezienswaardigheden:

Frankrijk

Plaatsen in Frankrijk:
Amiens
Annecy
Arras
Avignon
Bordeaux
Cannes
Colmar
Dijon
Disneyland Parijs

Lille
Lyon
Marseille
Metz
Nancy
Nice

Parijs
Straatsburg
Tours
Troyes

Eilanden in Frankrijk:
Corsica

Regio's en departementen in Frankrijk:
Ardèche
Bretagne
Centre
Côte d'Azur
Dordogne
Elzas
Gironde
Indre-et-Loire
Jura
Loir-et-Cher
Lotharingen
Normandië
Provence
Rhône-Alps

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Bretagne
reisadvies reisadvies Frankrijk

... meer handige websites

 

Bretagne vormt de meest westelijke punt van Frankrijk. Wie naar Bretagne reist zal zich bijna ongetwijfeld verkijken op de reisafstand tussen Nederland en de regio die gekenmerkt wordt door rotsformaties, ruige kustgebieden en de cultuur die een mix vormt van het vroegere Britse heerschap van Bretagne en de Franse cultuur. Tegenwoordig is Bretagne één van de meest populaire toeristische regio’s van Frankrijk.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Bretagne

bezienswaardigheid nummer 1 Mont Saint-Michel
Dit schiereiland dat alleen toegankelijk is voor voetgangers. Hoewel het schiereiland officieel nog net tot de regio Normandië behoort, wordt het binnen veel bronnen ook ingedeeld als een bezienswaardigheid voor de regio Bretagne, omdat het op slechts enkele kilometers van Bretagne ligt. Tegenwoordig wordt het eiland door middel van een verhoogde weg met het vasteland verbonden, vroeger kon je het eiland alleen te voet bereiken als het eb was. De statige abdij die boven de de berg staat is een veel bezocht bouwwerk. Met een kleine vier miljoen bezoekers per jaar behoort Mont Saint-Michel tot de beroemdste bouwwerken van Frankrijk.
www.bijzondereplaatsen.nl/frankrijk/normandie/mont-saint-michel.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Granietrotsen
Langs de kusten van Bretagne staan rotsformaties die bestaan uit graniet. Langs de Côte de Granit Rose staan glanzende roze granietrotsen die een prachtige samenspel vormen met de zandstranden en de bouwwerken langs de kust. Dankzij de werking van wind en zeewater hebben sommige rotsformaties bizarre vormen aangenomen.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Dinan
Het middeleeuwse stadje Dinan is een populaire toeristische bestemming binnen Bretagne. De oude binnenstad, die vrijwel geheel omsloten is door een middeleeuwse stadsmuur, vormt de belangrijkste bezienswaardigheid van Dinan. Dinan is de geboorteplaats van de voormalige Franse veldheer Bertrand du Guesclin (1320-1380), die geroemd wordt voor zijn groot tactisch inzicht dat hem binnen de Honderdjarige Oorlog stand heeft laten houden tegen een grote Britse overmacht. Zijn hart ligt tegenwoordig letterlijk begraven bij Dinan.
www.dinan-tourisme.com
   
bezienswaardigheid nummer 4 Vitré
Het historische stadje Vitré is een bezoek meer dan waard. Belangrijk bouwwerk voor Vitré is de middeleeuwse burcht die boven de stad uitsteekt. In dit Château des Rochers-Sévigné is een historisch museum gevestigd. In de stad vind je verder overgebleven stukken vestingsmuur, een mooie Notre-Dame en het mooiste middeleeuwse centrum van de regio.
www.bijzondereplaatsen.nl/frankrijk/bretagne/kasteelvitre.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Saint-Malo
Havenstad Saint-Malo kent haar oorsprong in de zesde eeuw na Christus. Tegenwoordig is het een bruisende stad met prachtige stranden, een levendig centrum en is het tevens een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving. De stadsmuren en de oude binnenstad Intra-Muros vormen de belangrijkste bezienswaardigheden van Saint-Malo.
www.mooistedorpjes.nl/frankrijk/bretagne/saint-malo-intra-muros
   
   
 
bezienswaardigheid nummer 6 Île de Bréhat
Het eiland Bréhat ligt voor de noordkust van Bretagne. Het eiland waarbij het zuiden vooral gekenmerkt wordt door subtropische vegetatie is vooral populair onder wandelaars. Wie wil wandelen of fietsen wordt op Île de Bréhat getrakteerd op prachtige landschappen. Het eiland vormt voor kunstenaars ook een eindeloze bron van inspiratie.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Menhirs
Grote stenen die in formatie zijn geplaatst zijn typerend voor Bretagne. Je vindt deze menhirs, die vaak niet hoger zijn dan een meter, in grote delen van Bretagne. In de stripverhalen van Asterix en Obelix spelen deze stenen een belangrijke rol. De sterke held Obelix is een menhirhouwer die je in de beroemde strips dan ook veelvuldig met een menhir op zijn rug ziet.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Océanopolis
De fascinerende onderwaterwereld kun je in Brest bekijken in aquarium en themapark Océanopolis. Het park is bijna alle dagen geopend in de zomer, ‘s winters sluit het park haar deuren op maandagen.
www.oceanopolis.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Musea
In Bretagne heb je een ruime keuze aan musea. Zo vind je in Rennes het museum voor schone kunsten (Musée des Beaux-Arts) en het Musée de la Marine, een scheepvaartmuseum dat gevestigd is binnen een groot kasteel. In Carnac ligt het Musée Préhistoire, één van de beste prehistorische musea in de wereld. Iets typisch voor deze streek is het Musée de la Pomme et du Cidre, waar je kunt zien hoe appels verwerkt worden tot cider en calvados.
www.bretagnevoorbeginners.nl/musea.htm
   
bezienswaardigheid nummer 10 Château de Kerjaen
De voormalige residentie van Lodewijk XIII is tegenwoordig voor toeristen te bezoeken. Behalve een indruk van één van de mooiere bouwwerken in Bretagne kun je meubilair uit de 17e en 18e eeuw bekijken in het museum binnen het kasteel.
   
 

Meer informatie over Bretagne:

Bretagne informatie
Bretagne toeristische info
Bretagne voor beginners
bijzondere plaatsen in Bretagne
mooiste dorpjes van Bretagne

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies