top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Centre, Frankrijk

Frankrijk
top 10 bezienswaardigheden:

Frankrijk

Plaatsen in Frankrijk:
Amiens
Annecy
Arras
Avignon
Bordeaux
Cannes
Colmar
Dijon
Disneyland Parijs

Lille
Lyon
Marseille
Metz
Nancy
Nice

Parijs
Straatsburg
Tours
Troyes

Eilanden in Frankrijk:
Corsica

Regio's en departementen in Frankrijk:
Ardèche
Bretagne
Centre
Côte d'Azur
Dordogne
Elzas
Gironde
Indre-et-Loire
Jura
Loir-et-Cher
Lotharingen
Normandië
Provence
Rhône-Alps

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Centre
reisadvies reisadvies Frankrijk

... meer handige websites

 

Centre FranceDe regio Centre ligt zoals de naam al doet vermoeden in het centrale deel van Frankrijk. De regio wordt omringd door de regio's Île-de-France, Bourgondië, Auvergne, Limousin, Poitou-Charentes, Pays de la Loire, Basse-Normandie en Haute-Normandie. De stad Orléans is de grootste stad en de hoofdstad van de regio. Andere grote plaatsen in de regio zijn Blois en Tours. De belangrijkste toeristische trekpleister van de regio is het rivier de Loire met het daarbij behorende Loiredal. In dit deel van Frankrijk liggen meer dan 140 kastelen waarvan een groot deel zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Daarnaast staat de regio bekend om zijn heerlijke witte wijn. Volgens veel Frankrijk liefhebbers is de regio Centre één van de mooiste regio's van het land.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Centre

bezienswaardigheid nummer 1 Loire
De Loire is met meer dan 1.000 kilometer de langste rivier van Frankrijk. Hij ontspringt in de Ardéche en stroomt via verschillende departementen en regio's naar de Atlantische Oceaan toe. De Loire stroomt door vier departementen in de regio Centre. Het beeld van de departementen Cher, Loiret, Loir-et-Cher en Indre-et-Loire wordt mede bepaald door de Loire. Langs de oevers van deze rivieren zijn in deze departementen enkele van de mooiste kastelen van Frankrijk te vinden. Dit hele gebied is opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De officiële inschrijving hiervan luidt Loiredal tussen Sully-sur-Loire en Chalonnes-sur-Loire.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Zooparc Beauval
Zooparc is één van de mooiste dierentuinen van Frankrijk. Het is tevens de grootste dierentuin van Frankrijk en behoort tot de top vijftien dierentuinen van de wereld. Er is een combinatie te vinden van grote ruim opgezette verblijven en soms wat verouderde hokken. Hierdoor kan de dierentuin van Beauval waarschijnlijk het beste vergeleken worden met de dierentuin van Blijdorp. Er verblijven hier Bengaalse tijgers, witte leeuwen, zeekoeien en sinds 2012 een paar reuzenpanda's. In totaal verblijven hier meer dan 4.500 dieren.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Kasteel Cheverny
Niet ver bij het dorpje Cour-Cheverny en de stad Blois staat het kasteel van Cheverny. Het één van de kastelen van de Loire en staat om deze rede op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het kasteel is gebouwd en ontworpen in het begin van de zeventiende eeuw en is gebouwd in de Barokke stijl. Dit was één van de eerste kastelen in Frankrijk die zijn deuren openzette voor het grote publiek in 1922. Sindsdien is het kasteel dagelijks geopend voor het publiek. De verschillende kamers van het kasteel zijn ingericht met meubelen uit de Lodewijk de Veertiende stijl. Het kasteel heeft model gestaan voor kasteel Molenslot bekend uit de stripreeks Kuifje.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Orléans
In het centraal noordelijke deel van de regio Centre in het departement Loiret ligt de stad Orléans. De stad ligt op de oevers van de rivier de Loire en is de hoofdstad van de regio Centre. Het is een oude stad die al in de eerste eeuw voor Christus door de Romeinen veroverd werd op de Galliërs. De beroemdste inwoonster van Orléans is zonder twijfel Jeanne d'Arc die de bijnaam droeg de Maagd van Orléans. Op de Place du Martroi is een standbeeld van haar te vinden. Een andere bezienswaardigheid in de stad is de dertiende-eeuwse Cathédrale Sainte-Croix.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Tours
In het zuidwesten van de regio Centre ligt de plaats Tours. Het is de grootste stad en de hoofdstad van het departement Indre-et-Loire. De mooiste bezienswaardigheden in de stad zijn de kathedraal Saint-Gatien en de Abdijkerk St. Julien. De stad staat bekend om de vele markten die er gehouden worden. In een gemiddelde week worden er hier meer dan dertig verschillende markten gehouden. Deze markten variëren van de gewone groente en fruitmarkt tot antiek en brocantemarkten. De schrijver Honoré de Balzac is in Tours geboren.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Golven
In totaal zijn in de regio Centre eenendertig verschillende golfbanen te vinden. De meeste van deze golfbanen zijn in het bezit van een volledige achttien hole baan en een enkele de helft ervan. De golfclub Golf des Aisses is in het bezit van zesendertig holes en staat bekend als de mooiste en populairste golfbaan van deze regio. Het prachtige glooiende landschap van deze regio zorgt ervoor dat het golven hier niet snel gaat vervelen.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Chinon
Op de oever van de Vienne in de Indre-et-Loire ligt het dorp Chinon. Hoog boven het dorp torent het Kasteel van Chinon uit. Dit kasteel bestaat uit een middeleeuwse vesting die in totaal vijfhonderd meter lang is en meer dan honderd meter breed. Dit kasteel werd door de koningen van Engeland in de middeleeuwen gebruikt als hoofdresidentie en later door de koningen van Engeland. Van de oudste delen van het kasteel is niet veel meer over maar de oude klokkentoren en delen van de oude Koninklijke verblijven zijn gerestaureerd. In het dorp zijn nog veel van de oorspronkelijke vakwerkhuisjes te vinden.
www.mooistedorpjes.nl/frankrijk/centre/chinon/
   
bezienswaardigheid nummer 8 Kasteel Chambord
Kasteel Chambord is het grootste en één van de mooiste kastelen van het Loiredal. Het kasteel ligt bij het dorpje Chambord niet ver van de stad Blois vandaan. In het kasteel zijn meer dan vierhonderd verschillende kamers waarvan een groot aantal open zijn gesteld voor het publiek en gedeeltelijk zijn ingericht met antieke meubelen. Het kasteel van Chambord is net als de andere kastelen in het Loiredal opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Op het dak van het Kasteel zijn driehonderdvijfenzestig verschillende torens te vinden. Eén van de hoogtepunten van het kasteel is de dubbele wenteltrap die volgens sommige bronnen door Leonardo da Vinci is ontworpen.
informatie over Kasteel van Chambord
   
bezienswaardigheid nummer 9 Wijn
In het Loiredal worden voornamelijk witte wijnen geproduceerd. De wijnranken groeien hier langs de oevers van de Loire en de zijrivieren ervan. In de regio Centre ligt het wijngebied Orléanais en het wijngebied Touraine. Binnen deze twee wijnstreken komen meerdere soorten AOP voor en staan bekend als de meer complexe regio's omdat er per regio andere druivensoorten zijn toegestaan. Langs de oevers van de Loire en de verschillende zijrivieren liggen er meerdere wijnboerderijen waar je de locale wijn kan proeven en kopen.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Blois
Blois is een oude stad in het westen van de regio Centre in het departement Loir-et-Cher. In de stad bevinden zich tal van bezienswaardigheden. Het Kasteel van Blois en de kathedraal Saint-Louis zijn hier goede voorbelden van. Het kasteel van Blois is een renaissancekasteel waar het Musée des Beaux-Arts van Blois is gevestigd. Het oude deel van de stad de Vieux Blois bevindt zich in het heuvelachtige terrein op de westelijke oever van de Loire. Hier staan nog meerdere vakwerkhuizen afgewisseld met enkele gevels die uit de renaissance stammen. In de buurt van de stad Blois staan enkele van mooiste kastelen van het Loiredal.
   
  Meer informatie over Centre:

mooiste dorpjes in Centre
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies