top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Côte d'Azur, Frankrijk

Frankrijk
top 10 bezienswaardigheden:

Frankrijk

Plaatsen in Frankrijk:
Amiens
Annecy
Arras
Avignon
Bordeaux
Cannes
Colmar
Dijon
Disneyland Parijs

Lille
Lyon
Marseille
Metz
Nancy
Nice

Parijs
Straatsburg
Tours
Troyes

Eilanden in Frankrijk:
Corsica

Regio's en departementen in Frankrijk:
Ardèche
Bretagne
Centre
Côte d'Azur
Dordogne
Elzas
Gironde
Indre-et-Loire
Jura
Loir-et-Cher
Lotharingen
Normandië
Provence
Rhône-Alps

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Côte d'Azur
reisadvies reisadvies Frankrijk

... meer handige websites

 

De Côte d’Azur (Azurenkust) is het kustgebied van de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, gelegen in het zuidoosten van Frankrijk. De stranden en luxe hotels trekken al decennia lang toeristen naar de Franse Rivièra, dat het grootste stuk van de Côte d’Azur betreft. Hoewel de Côte d’Azur oorspronkelijk een vakantiebestemming is voor welgestelde mensen, zie je dat er in verhouding ook steeds meer mensen met een beperkter budget deze regio bezoeken. De prijsverschillen tussen hoog- en laagseizoen zijn enorm, waardoor de Côte d’Azur vooral buiten de drukste maanden juli en augustus prima betaalbaar is. In het hoogseizoen zullen mensen met een beperkt budget vooral op de campings aangewezen zijn, zoals bij Fréjus.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Côte d'Azur

bezienswaardigheid nummer 1 Villa Ephrussi de Rothschild
De allermooiste villa aan de Côte d’Azur is Villa Ephrussi de Rothschild, gelegen bij Saint-Jean-Cap-Ferrat. De villa is gebouwd door Béatrice Ephrussi de Rothschild, de rijke dochter van de directeur van de Banque de France. De barones had een voorkeur voor de kleur roze en een nogal flamboyante stijl, wat je dan ook overal in en rondom de villa terugziet. De villa is niet meer bewoond. Toeristen kunnen dit historisch monument dagelijks bezoeken. Wees er vroeg bij, want je kunt slechts tot 13 uur ‘s middags terecht.
www.villa-ephrussi.com/en/ephrussi/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Saint-Tropez
Als je één plaats aan de Côte d’Azur moet noemen die symbool staat voor het mondaine leven aan deze kuststreek dan is het de stad Saint-Tropez wel. Dat het een topbezienswaardigheid voor de regio is kun je merken in het hoogseizoen als je door de verkeersdrukte over de laatste paar kilometers naar de stad gerust langer dan een uur kunt doen. Per jaar komen zo’n 5 tot 6 miljoen toeristen op de stad af. De stranden en de sfeervolle jachthaven met heerlijke restaurants zijn super. De smalle straatjes, fraaie pleintjes en La Citadelle maken het geheel af.
www.ot-saint-tropez.com
   
bezienswaardigheid nummer 3 Monaco
Dwergstaat Monaco is een buitenbeentje langs de Côte d’Azur, omdat het een zelfstandige staat vormt die omringt wordt door Frankrijk. Trek voor een bezoek aan Monaco gerust een hele dag uit, want er is hier voldoende te zien en te doen. De hoogtepunten worden gevormd door het Paleis, dat deels open is voor bezoekers, het Monte Carlo Casino en de jachthaven waar de duurste jachten liggen te pronken. Let op als je op een terras gaat zitten voor een koffie of wijntje, want op sommige terrassen betaal je de hoofdprijs voor een drankje.
www.top10bezienswaardigheden.nl/monaco/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Parfummuseum
Deze regio is de bron van veel natuurlijke ingrediënten die in parfums gebruikt worden. De stad Grasse, die net even landinwaarts ligt, wordt als hoofdstad van de parfumindustrie gezien. Dat dankt het aan de aanwezigheid van een aantal grote parfumhuizen. De parfummusea in Grasse is voor een groot aantal mensen interessant. Hier kun je de geschiedenis van het parfum bekijken en zien wat er komt kijken bij de ontwikkeling en vervaardiging van parfum. Het internationale parfummuseum is het meest interessant, maar als je er toch bent moet je het Villa-Museum Jean-Honoré Fragonard zeker niet overslaan.
www.museesdegrasse.com
   
bezienswaardigheid nummer 5 Promenade de la Croisette
Cannes is de stad die bekend staat om de dure hotels, de vele beroemdheden die hier tijdens de jaarlijkse internationale filmbeurs te zien zijn en de Promenade de la Croisette. Deze boulevard loopt langs de duurste stranden van Cannes aan de ene kant en de luxe vijfsterrenhotels en dure winkels aan de andere kant. De straat met de vele palmbomen tussen de twee rijbanen wordt regelmatig gebruikt als setting voor reclamespots en films.
http://en.wikipedia.org/wiki/Promenade_de_la_Croisette
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Èze
Het dorpje Èze ligt op een heuvel met een ronduit spectaculair uitzicht over de omgeving en de Middellandse Zee. Vanwege de bijzondere ligging heeft Èze de bijnaam Adelaarsnest gekregen. Wie tussen Nice en Monaco reist moet gewoonweg eventjes de snelweg verlaten om dit dorp te bezoeken.
www.eze-riviera.com
   
bezienswaardigheid nummer 7 Îles des Lérins
De Lerinseilanden liggen voor Cannes. Vanuit je strandstoel heb je uitzicht op deze eilanden. Het stukje zee tussen de twee grootste eilanden, Île Sainte-Marguerite en le Saint-Honorat, zijn populaire ankerplaatsen voor de vele boten uit de omgeving. Vooral op zomerse dagen zie je hier een grote verzameling van jachten en goedkopere vaartuigen voor anker liggen. Wie geen boot ter beschikking heeft die kan vanuit de haven van Cannes, rechts van het Palais de Festivals, een veerpont nemen naar de Lerins Eilanden. Maak eens een lekkere wandeling over de eilanden (heerlijk rustig) en bezoek het Fort Royal waar de Man met het IJzeren masker opgesloten zou hebben gezeten.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Antibes
De stad Antibes is na Saint-Tropez, Cannes en Monaco de meest bezochte plaats van de Côte d’Azur. Het is een aantrekkelijke stad met een prachtige oude binnenstad (Vieux Antibes), de dure jachthaven Port Vauban en volgens velen de mooiste stranden van de regio. Als Antibes bezoekt moet je zeker ook het Picasso Museum in Château Grimaldi bezoeken waar je een kleine tweehonderd werken van deze kunstenaar kunt bekijken.
www.antibes-juanlespins.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Museé Matisse
In Nice staat het museum dat gewijd is aan de Franse kunstschilder Henri Matisse. De werken die in het museum te bewonderen zijn geven een goede indruk van het hele leven van de kunstenaar.
www.musee-matisse-nice.org
   
bezienswaardigheid nummer 10 Amfitheater Fréjus
De plaats Fréjus vind haar oorsprong uit de Romeinse tijd. In populaire vakantiebestemming zijn dan ook diverse resten uit deze periode terug te vinden. Van het ooit veertig kilometer lange Romeinse aquaduct zijn nog steeds restanten te bewonderen bij Fréjus. Het amfitheater dat vroeger plaats bood aan maar liefst tienduizend toeschouwers is door de loop van de jaren zwaar beschadigd, maar wordt nog steeds gebruikt voor optredens.
   
 

Meer informatie over Côte d'Azur:

Côte d'Azur informatie

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies