top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Parijs: Disneyland Paris

Parijs
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Parijs vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Disneyland

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
foto's via Pixabay.com
alle rechten voorbehouden

Disneyland Paris

Als je op de snelweg richting Parijs rijdt, dan komt je na een uurtje of vier steeds vaker een bord van Disneyland Paris tegen. Vooral de kleintjes zullen in een jubelende sfeer raken, maar ook menig volwassenen kan erg blij worden van een park zoals Disneyland Paris. Dit wereldberoemde pretpark ligt ten oosten van de stad Parijs op ongeveer dertig kilometer rijden van elkaar. Veel bezoekers maken dan ook graag de combinatie met een bezoek aan het pretpark en de stad.

Disneyland

Al in 1987 werd er een contract getekend tussen The Walt Disney Compagnie en Franse autoriteiten die Disneyland Parijs op de kaart zou gaan zetten. Twee jaar later werd de eerste steen gelegd in Marne-la-Vallée en niet veel later, in 1992, volgde de grote opening. In 2010 werd er opnieuw een overeenkomst getekend waarin wederom de samenwerking werd beklonken voor een verdere uitbreiding die tot ver in 2030 door gaat lopen. Inmiddels is Disneyland Parijs een wereldberoemd, uitmuntend pretpark die uitgebreid is met Walt Disney Studios Park, Villages Nature, luxe hotels, shops, restaurants en spectaculaire shows. Elke dag wordt afgesloten met de grote parade. Elke bezoeker kan op dat moment afscheid nemen van zijn of haar favoriete Disney karakter. Natuurlijk zijn Mickey en Minnie Mouse veruit het populairst. Maar ook Pluto, Donald Duck, Peter Pan, Assepoester en Doornroosje hebben geen gebrek aan aandacht.

Walt Disney Studios Park

Het tweede park van Disneyland Paris opende in 2002 haar deuren. In dit park staan films, shows en verschillende bloedstollende attracties centraal, waarvan de Tower of Terror de meest bekende en/of gevreesde is. Walt Disney Studios Park biedt bezoekers de kans om eens in een studio of achter de schermen te kijken. In het themagebied Frontlot waan je je in de jaren ’30 en bij het themagebied Production Courtyard waan je je in Hollywood. In Backlot kun je vervolgens een stuntshow bijwonen en in het themagebied Toon Studio staat alles in het teken van animatie.

Hotels

De omvang van Disneyland Paris laat mensen ertoe besluiten om een meerdaagse toegangskaart aan te schaffen. Op die manier kun je in twee of drie dagen eropuit trekken. Qua overnachting zijn er meer dan voldoende mogelijkheden. Zo kun je een verblijf in een Disneyland hotel of resort boeken, maar je kunt ook voordeliger overnachten bij één van de partner hotels. Gasten mogen doorgaans gratis gebruik maken van een pendeldienst bus. Nog leuker is het misschien om een overnachting in of rondom de stad Parijs te boeken. Op die manier kun je een leuke combinatie maken met een bezoek aan het Disneypark en de stad van de liefde. Eens in je leven moet je toch de Eiffeltoren in het echt gezien hebben?

 
Meer informatie over Disneyland Paris:

Disneyland Paris
waar overnachten in of rond Disneyland Paris

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies