top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Disneyland Parijs, Frankrijk

Frankrijk
top 10 bezienswaardigheden:

Frankrijk

Plaatsen in Frankrijk:
Amiens
Annecy
Arras
Avignon
Bordeaux
Cannes
Colmar
Dijon
Disneyland Parijs

Lille
Lyon
Marseille
Metz
Nancy
Nice

Parijs
Straatsburg
Tours
Troyes

Eilanden in Frankrijk:
Corsica

Regio's en departementen in Frankrijk:
Ardèche
Bretagne
Centre
Côte d'Azur
Dordogne
Elzas
Gironde
Indre-et-Loire
Jura
Loir-et-Cher
Lotharingen
Normandië
Provence
Rhône-Alps

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Disneyland
reisadvies reisadvies Frankrijk

... meer handige websites

 

Het sprookjeskasteel in Disneyland ParijsEen plek waar dromen waar worden. Dat is zoals Disneyland Parijs door kinderen én volwassenen gezien wordt. Het negentien vierkante kilometer tellende attractiepark bestaat uit verschillende gedeeltes. Het drukst bezochte deel is het Disneyland Park, dat helemaal gebaseerd is op de wereldberoemde figuren uit de studio's van Walt Disney. Wie is er niet opgegroeid met de avonturen van Mickey Mouse, Donald Duck en Goofy? Het tweede pretpark binnen het grote resort is Walt Disney Studios Park. Film en cartoons staan centraal in dit attractiepark. Disneyland Parijs wordt compleet gemaakt met horeca- en winkelstraat Disney Village en een zevental hotels die allemaal een eigen thema hebben. Disneyland Parijs ligt op iets meer dan dertig kilometer van de Franse hoofdstad Parijs.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Disneyland Parijs

bezienswaardigheid nummer 1 Disney Dreams
Elke avond wordt het Disney park afgesloten met een spetterende en alles overtreffende show. Main Street U.S.A. wordt al snel gevuld met toeschouwers die zich voor het sprookjeskasteel willen plaatsen. De spectaculaire show bevat onder andere vuurwerk, waterfonteinen en een magisch verhaal. We verklappen verder niet wat er gebeurt, maar je mag deze afsluiter van de avond beslist niet overslaan.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Disney Parade
Op een vastgesteld tijdstip passeren de aller leukste Disney figuren alle toeschouwers in de buurt van Main Street. Ieder kleintje krijgt hierbij wel een knipoog of een handje. De regie is strak en constant. Als je de stoet éénmaal hebt gezien, merk je dat alle bewegingen en lachjes iedere avond op dezelfde plaats en tijdstip weer opgevoerd worden. Het geheel is keurig verzorgt en de praalwagens zijn fantasievol uitgedost.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Meet and Greet
Op verschillende tijdstippen in en om het park (bijvoorbeeld in de hotels) vinden er regelmatig ontmoetingen plaats met Disney figuren. Iedereen moet dan in de rij staan en wordt er de gelegenheid voor het maken van een foto geboden. Helaas is de rij vaak lang en als je denkt bijna aan de beurt te zijn, moeten ze al weer weg. Ook hier is weinig tot geen ruimte voor spontaniteit. Wie zeker wil zijn van een ontmoeting, doet er goed aan om een ontbijt/lunch of diner te reserveren met de aanwezigheid van Disney figuren. Dit kan onder andere in Auberge de Cendrillon en Cowboy Cookout Barbecue in het park zelf of in Disney Village bij Café Mickey.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Main Street U.S.A.
Zodra je het Disney park betreedt loop je vanzelf in de richting van Main Street. Deze hoofdstraat staat vol met Disney winkels een bakkerij, een snoepwinkel en her en der wat eetgelegenheden. Ook voor de praktische zaken zoals het regelen van een buggy of rolstoel moet je hier zijn. De straat is vrolijk, koloniaal ingericht met leuke details. Bijvoorbeeld rondom Halloween zijn de straten en lantaarns versierd met pompoenen, heksen, en spinnen. Alles op een leuke speelse manier, zodat het ook voor de kleintjes niet te spannend wordt.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Space Mountain
Waar de kleintjes zich vooral vermaken in Fantasyland zoeken de grotere het vooral bij de attracties zoals Indiana Jones and the Temple of Peril en Space Mountain. Space Mountain ligt in Discoveryland. In deze soort van achtbaan wordt je als het ware gelanceerd. De minimum lengte voor dit gevaarte is 1 meter 32.
   
 
   
bezienswaardigheid nummer 6 Peter Pan’s Flight
In deze misschien wel best bezochte attractie van Fantasyland wordt je mee op reis genomen op een piratenschip. De reis brengt je naar Neverland waar niets te gek is. Onderweg zie je natuurlijk ook Tinkerbell, de Slimme Jongens en Kapitein Haak. Het allermooist is de verlichte stad. Het is dan ook een feestje voor alle kids.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Big Thunder Mountain
Hoewel de Big Thunder Mountain angstaanjagend aandoet, is het een lieflijke doch snelle treinrit. De oude stoomtrein neemt je mee door rotspartijen, langs het water en dwars door mijnen. Hier en daar zoeken je ogen naar het licht om te weten wat je te wachten te staat. De minimum lengte voor deze attractie is 1 meter 02.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Pirates of the Caribbean
Menig kinderhart gaat sneller kloppen in dit domein van piraten en rovers. De rit voert je door donkere gebieden en langs afgevuurde kanonnen met piraten. Het is niet zeker of je droog blijft dus ben voorbereid. De beroemde film met Johnny Depp in de hoofdrol is gebaseerd op deze spannende attractie.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Walt Disney Studios Park
In het naast gelegen Walt Disney Studios Park krijg je een kijkje achter de schermen over het maken en ontwikkelen van Disney films. Het is mogelijk om er een levensechte stuntshow bij te wonen of een treinrit te maken dwars door een filmdecor waarbij vuur en water niet geweerd worden. Het lijkt hier zelfs of je midden in een scène zit. De meest beangstigende attractie is de Tower of Terror. Hier ga je omhoog in een lift waarbij je getrakteerd wordt op een spectaculair uitzicht over de parken. Maar daarna zak je met een topsnelheid weer meters naar beneden om net niet neer te storten. Verder zijn er nog enkele theaters, winkels en andere attracties te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Disney Village
In dit derde en laatste park van Disneyland staat eten centraal. Er zijn ongeveer dertien restaurants en fastfoodketens te vinden in dit deel. Van heel duur tot goed betaalbaar is er voor ieder wat te vinden. Zo vind je er ook een McDonalds bijvoorbeeld. Zeker voor de dinnershows is het aan te bevelen om vooraf te reserveren. Tevens zijn ook in dit deel verschillende shops met Disney artikelen te vinden.
   
 

Goedkoop overnachten in de buurt van Disneyland Parijs

Natuurlijk kun je een (pakket)reis boeken met overnachtingen bij de officiële Disney hotels die op of bij het pretpark liggen. Je betaalt daar vaak wel een relatief hoog prijskaartje voor. Het is vaak goedkoper om een hotel in de buurt te boeken. Er zijn tegenwoordig voldoende hotelsites waar je een hotel of appartement in de buurt van Disneyland Parijs te boeken. Handig is om hotelvergelijker Trivago te gebruiken. Zij vergelijken de prijzen van de verschillende hotelsites zoals booking.com en Expedia en laten je vervolgens de laagste prijzen op dat moment zien voor de hotelkamer of het appartement van jouw keuze!
Bekijk de laagste prijzen voor hotels en appartementen rond Disneyland Parijs via Trivago.

Meer informatie over Disneyland Parijs:

Disneyland Parijs informatie
Disneyland Parijs informatie
Disneyland Parijs officiële site
waar overnachten in Disneyland Parijs?

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies