top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Parijs: Eiffeltoren

Parijs
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Parijs vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Parijs

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media
alle rechten voorbehouden

De Eiffeltoren: hét symbool van Parijs

Elk jaar opnieuw kan Frankrijk rekenen op vele Nederlandse toeristen. Vooral tijdens de zomervakantie wanneer de meeste eropuit trekken met caravan of camper. Het land is dan ook uiterst divers en gastvrij te noemen. Ook de Franse steden kunnen steevast op een groot aantal Nederlandse bezoekers rekenen. Parijs is veruit de de meest favoriete stad van Frankrijk. Deze stad heeft dan ook onwijs veel interessante bezienswaardigheden, idyllische instagram waardige plekjes en volop vertier te bieden. Onder de vele reislustige toeristen zijn er genoeg die toch eenmaal in hun leven de Eiffeltoren in het echt gezien willen hebben. En dat is meer dan terecht.

Eiffeltoren

Ter ere van de wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs ontstond het idee om imposante constructies te bouwen die representatief zou staan voor de industriële eeuw waarin men zich bevond. Er werden er twee gebouwd die vele bezoekers naar de expositie trokken, namelijk Galerie des Machines en de Eiffeltoren. De eerste was een uit glas en staal opgetrokken mega groot paviljoen die helaas later geheel werd afgebroken. De Eiffeltoren is uitgegroeid tot hét symbool van Frankrijk en de stad Parijs.

De Eiffeltoren is ontworpen tijdens een uitgeschreven wedstrijd door de Franse architect Charles Léon Stephen Sauvestre en ingenieurs Nouguier en Koechlin. Het was Gustave Eiffel die het ontwerp financierde en tot uitvoering bracht. Hoewel het oorspronkelijk om een driehonderdmeter hoog project ging, meet de Eiffeltoren uiteindelijk ruim drie-honderd-vier-en-twintig meter. In de Eiffeltoren is een uitwijkplatform, een restaurant, enkele shops en een museum te bezoeken.

Locatie

De Eiffeltoren is gelegen aan de Seine in het 7de arrondissement van Parijs. De centrale ligging maakt de Eiffeltoren tot een uitstekend navigatiepunt. Vanuit vrijwel elke uithoek is de puntige toren duidelijk zichtbaar. Rondom dit symbool van de stad Parijs zijn groene parkachtige zones te vinden met hier en daar een bankje. Het mooiste uitzicht op de Eiffeltoren heb je vooral vanuit Jardins du Trocadéro, welke zich op de andere oever van de Seine bevindt. De meeste bezoekers maken een foto van de Eiffeltoren vanaf het plein voor Paleis de Chaillot, wat zich eveneens in Jardins du Trocadéro bevindt.

 
Meer informatie over de Eiffeltoren:

5 dingen die je moet weten over entreetickets voor de Eiffeltoren
Eiffeltoren
Eiffeltoren

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies