top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Indre-et-Loire, Frankrijk

Frankrijk
top 10 bezienswaardigheden:

Frankrijk

Plaatsen in Frankrijk:
Amiens
Annecy
Arras
Avignon
Bordeaux
Cannes
Colmar
Dijon
Disneyland Parijs

Lille
Lyon
Marseille
Metz
Nancy
Nice

Parijs
Straatsburg
Tours
Troyes

Eilanden in Frankrijk:
Corsica

Regio's en departementen in Frankrijk:
Ardèche
Bretagne
Centre
Côte d'Azur
Dordogne
Elzas
Gironde
Indre-et-Loire
Jura
Loir-et-Cher
Lotharingen
Normandië
Provence
Rhône-Alps

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Indre-et-Loire
reisadvies reisadvies Frankrijk

... meer handige websites

 

Indre-et-LoireIndre-et- Loire is een Frans departement in de regio Centre. Dit departement staat voornamelijk bekend door zijn vele burchten en kastelen. In de onderstaande lijst zul je er dan ook enkele tegenkomen. Als je hier door de streek fietst dan waan je jezelf in vervlogen tijden. De hoofdstad van deze regio is de stad Tours en de Loire loopt als een levensader door deze regio heen. De streek staat verder nog bekend om zijn uitstekende wijnen en bijzondere geitenkazen. Niet voor niets dat dit departement zo populair is onder de Nederlandse toeristen die voor het pure Frankrijk gevoel naar Frankrijk komen. Indre-et-Loire biedt alle ingrediënten die passen bij het 'leven als een God in Frankrijk'.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Indre-et-Loire

bezienswaardigheid nummer 1 Chinon
Chinon is een middeleeuws stadje in het zuidwesten van het departement Indre-et-loire. Het gehele oude centrum van het dorp is nog geheel in middeleeuwse stijl met als klap op de vuurpijl het kasteel van Chinon. Chinon behoorde van de 12de tot 16de eeuw to de Franse Koninklijke domeinen. Tijdens deze periode heeft zelfs Jeanne D’arc nog een bezocht gebracht aan het dorp. Ter nagedachtenis hiervan zijn er tal van plaquettes en een standbeeld te vinden in het stadcentrum en in het kasteel van Chinon. Er wordt hier een wekelijkse markt gehouden op donderdag er wordt hier dan voornamelijk grote en fruit verkocht. Er zijn dan ook enkele marktkramen met de plaatselijke kazen en worsten te vinden. Hierna is het goed uitrusten op Place du Général de Gaulle met een glas van de lokale wijn.
informatie over het Kasteel van Chinon
www.chinon-valdeloire.com/index.php/en
   
bezienswaardigheid nummer 2 Geitenkaas
Om precies te zijn de Sainte-Maure de Touraine AOC. Deze geitenkaas is uniek voor deze regio en heeft sinds enkele jaren het AOC keurmerk. De groenblauwe schimmelkorst en het stokje in de kaas zijn de meest opvallende uiterlijke kenmerken van deze kaas. De kaas wordt gemaakt van rauwe geitenmelk en daarna bestoven met gebrande as. Hij smaak het beste met donker notenbrood en een glas rode wijn uit de regio. Er worden natuurlijk meerder geitenkazen in de regio geproduceerd maar dit is de meest opvallende.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Kasteel van Amboise
Het kasteel van Amboise behoorde tot de mooiste kastelen van Frankrijk en was misschien wel het mooiste kasteel van de Indre-et-loire. De eerste delen van het Kasteel zijn al in de elfde eeuw na Christus gebouwd en er is to halverwege de 16de aan gebouwd en verbouwd. Tijdens de Franse revolutie werden grote delen van het kasteel verwoest. Ondanks meerdere pogingen om het kasteel te laten herijzen in zijn oude glorie is er tegenwoordig maar een klein deel van het oorspronkelijk kasteel te bewonderen.
www.chateau-amboise.com
   
bezienswaardigheid nummer 4 Wijn
De regio staat bekend om zijn wijnen die hier naar naar de oude regio Touraine zijn vernoemd. Er wordt hier voornamelijk witte wijn geproduceerd maar ook in mindere mate rode, witte en mousserende wijn. In het gebied zijn in totaal zes Appellations te vinden waarvan de AOC Touraine de grootste is. In tegenstelling tot de meeste gebieden staat de AOC Chinon vooral bekend om zijn rode wijnen. De witte wijn wordt hier voornamelijk gemaakt van de Chenin Blanc die iets meer zuren bevat en hierdoor iets langer kan liggen dan de gemiddelde witte wijn.
www.terroir-france.com/region/loire_touraine.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Kathedraal van Tours
De Cathédrale Saint-Gatien zoals hij in werkelijk heet is één van de mooiste bouwwerken in tours. Aan de bouw van de katholieke kathedraal werd en in de 12de eeuw begonnen en de werkzaamheden werden pas afgerond halverwege de 16de eeuw. Door deze extreem lange bouwperiode is de kathedraal een potpourri geworden van diverse bouwstijlen. Het mooiste van de kathedraal zijn de gebrandschilderde ramen. Vooral de ramen in het schip en het roosvenster aan de voorzijde zijn van bijzonder hoge kwaliteit. De torens van de Cathédrale Saint-Gatien zijn 87 meter hoog.
www.paroisse-cathedrale-tours.catholique.fr
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Fietsen in de Indre-et-Loire
De mooiste manier om de streek te ontdekken is met de fiets. Er zijn hier meerdere routes te rijden en vooral langs de Loire zijn er een aantal schitterende route te fietsen. De wegen zijn er over het algemeen vrij goed. Op de meer afgelegen paden kan de kwaliteit van het fietspad soms dramatisch achteruit gaan waardoor men tussen de gaten in het wegdek moet manoeuvreren. De gebieden langs de rivier zijn relatief vlak maar zodra je hier een paar kilometer vandaan gaat wordt het hier ineens behoorlijk stijl. De minder geoefende fietser zal dan zeker even van de fiets af moeten. Verder van de Loire af is het nog heuvelachtig maar niet meer zo stijl.
fietsroutes in Indre-et-Loire
www.fietsen-loire.com 
   
bezienswaardigheid nummer 7 Tours
Tours is de grootste stad van de Indre-et-Loire en heeft daarmee ook een grote regionale functie. In de stad stad zijn talloze prachtige gebouwen te vinden zoals de kathedraal Saint-Gatien en de Abdijkerk St. Julien. Naast de gewone winkelstraten staat Tours bekend om zijn vele markten. Er worden er gedurende de week meer dan 30 gehouden door de hele stad heen. Deze markten variëren van de gewone groente en fruitmarkt tot antiek en brocantemarkten.

Op deze site:
top 10 bezienswaardigheden van Tours

   
bezienswaardigheid nummer 8 Kasteel van Chenonceau
Het Kasteel van Chenonceau ligt bij het dorp Chenonceaux en is over de rivier de Cher. Dit laatste feit is één van de bijzonderste elementen van het kasteel. Chenonceau stamt ui de 15de eeuw en heeft door de jaren heen enkelen veranderingen ondergaan. Door slim en snel te handelen door de toenmalige eigenaar is het kasteel gespaard gebleven tijdens de Franse revolutie. In de 18de eeuw verbleven enkele grote schrijvers zoals Voltaire en Roussaeu in het kasteel. Tegenwoordig kan het kasteel en zijn schitterende tuinen te bezoeken en er een audiotoer volgen.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Loches
Loches is een dorp in het zuiden van de Indre-et-loire aan de rivier de Indre. Het centrum van dit middeleeuwse dorp is bijna in zijn geheel nog te bewonderen in zijn oude glorie. Het Kasteel van Loches en de oude stadpoort Porte Royale behoren tot de bijzonderste plekken in het dorp.
www.chenonceau.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 Kasteel van Villandry
Het kasteel van Villandry is voornamelijk bekend om zijn indrukwenende tuinen. Villandry is in de 16de eeuw gebouwd op de fundamenten van een ouder kasteel en is het laatst gebouwde renaissancekasteel van het Loiredal. De huidige eigenaar heeft het kasteel geheel in originele staat teruggebracht en schitterende tuinen aangelegd. De tuinen zijn aangelegd in de Franse stijl van de 14de eeuw en zijn tegenwoordig te bezoeken.
www.chateauvillandry.fr
   
  Meer informatie over Indre-et-Loire:

Indre-et-Loire informatie
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies