top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Metz, Frankrijk

Frankrijk
top 10 bezienswaardigheden:

Frankrijk

Plaatsen in Frankrijk:
Amiens
Annecy
Arras
Avignon
Bordeaux
Cannes
Colmar
Dijon
Disneyland Parijs

Lille
Lyon
Marseille
Metz
Nancy
Nice

Parijs
Tours

Eilanden in Frankrijk:
Corsica

Regio's en departementen in Frankrijk:
Ardèche
Bretagne
Centre
Côte d'Azur
Dordogne
Elzas
Gironde
Indre-et-Loire
Jura
Loir-et-Cher
Lotharingen
Normandië
Provence
Rhône-Alps

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Metz
reisadvies reisadvies Frankrijk

... meer handige websites

 

Als hoofdstad van de Franse regio Lorraine (Lotharingen) heeft de stad Metz veel verhalen te vertellen. Het hart van de stad staat dan ook vol met monumentale gebouwen, oude herenhuizen en verwijzingen naar een militaire verleden. Volgens kenners behoort de stad Metz zelfs in het rijtje van grootste Gallo Romeinse steden. In de buurt van Centre Pompidou zijn bijvoorbeeld nog resten te bewonderen van een oud amfitheater en ook de kathedraal Saint Étienne is een verwijzing naar de geschiedenis van de stad. Het militaire bolwerk wat zich in Metz bevond heeft inmiddels plaats gemaakt voor een bloeiende cultuur waarin de geschiedenis goed bewaard wordt. De stad is onlosmakelijk verbonden met de rivieren de Seille en de Moezel, wat op sommige plekken bijzonder mooie uitzichten oplevert. Daarnaast zijn de groene parken van Metz en de promenades een heerlijke plek om na te genieten van de vele indrukken die de stad zeker op je achter gaat laten.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Metz

bezienswaardigheid nummer 1 Centre Pompidou
De meeste kennen Centre Pompidou in Parijs. Maar de Franse stad Metz heeft zijn eigen Pompidou. Het is dan weer wel onderdeel van de vestiging in Parijs. Centre Pompidou-Metz is een kunst museum voor moderne kunst. De opvallende huisvesting aan de Parvis des Droits de l’Homme is een ontwerp van de Japanse Pritzker Prize winnaar de architect Shigeru Ban. In het museum zijn werken te zien van onder andere de bekende Spaanse kunstenaar Joan Miró, de wereldberoemde Pablo Picasso en de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol.
www.centrepompidou-metz.fr
   
bezienswaardigheid nummer 2 Cathedral Saint-Étienne
De wonderschone kathedraal van Metz is gelegen in het centrum van de stad aan de Place d’Armes. De rooms-katholieke kathedraal werd gebouwd met een gelige kalksteen zoals je die vaker in de regio tegenkomt. Oudste delen van de kathedraal Saint-Étienne zijn afkomstig uit de dertiende eeuw. De grootste veranderingen hebben vervolgens plaatsgevonden na de brand in de negentiende eeuw. Aan de redelijk sobere binnenkant zijn de glas-in-lood ramen opvallend aanwezig. De oudste glas-in-lood ramen zijn afkomstig van de kunstenaar Hermann von Münster. Als dank voor zijn uitmuntende werk werd hij zelfs in de kathedraal begraven. De moderne glas-in-lood ramen zijn onder andere gemaakt door Marc Zakharovich Chagall. Liefhebbers kunnen een tour met gids boeken. Hiermee ga je ook naar de crypte van de kathedraal.
www.bijzondereplaatsen.nl/frankrijk/kathedraal-saint-etienne-van-metz.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Place St Louis
Het grootste plein van de stad Metz is het middeleeuwse Saint Louis Plein uit de veertiende eeuw. Opvallende details zijn de galerijen met arcades en de klassieke balkons. Ook hier zie je de gele kalksteen weer terug in het stadsbeeld. Behalve enkele terrassen en de winkels onder de galerij oogt de Place Saint Louis eigenlijk een beetje sfeerloos. Behalve tijdens de jaarlijkse kerstmarkt en de zomerconcerten. Dan bruist het plein als geen ander. Een ander bijzonder plein van Metz is de Place d’Armes uit de achttiende eeuw.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Musée Cour d’Or
Op loopafstand van de ‘Cathedral de Metz’ is het (kunst) geschiedenis museum te bezoeken. Het museum is gevestigd in een voormalig karmelietenklooster. Musée de la Cour d’Or heeft een indrukwekkende archeologische collectie en daarnaast kunst uit de middeleeuwen de negentiende en twintigste eeuw. Om de jeugd te enthousiasmeren, organiseert het museum regelmatig leuke workshops zoals je eigen inkt maken.
http://musee.metzmetropole.fr
   
bezienswaardigheid nummer 5 Marché Couvert
In het voormalige paleis van de bisschop is sinds 1831 de overdekte markt van Metz gehuisvest. Op de markt worden voornamelijk heerlijke streekproducten en andere ingrediënten uitgestald die je het water in de mond doen lopen. Denk hierbij aan kaas, wijn, chocolade, vlees, groente, fruit, vis, brood, noten en olijven. Met name op zaterdag kan het hier behoorlijk druk zijn. Je kunt er ook prima terecht voor een snelle hap. Sommige verkopers maken een verse maaltijd direct ter plaatse.
www.marche-couvert-metz.com
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Ports des Allemands
Deze oude stadspoort van Metz werd al tussen de dertiende en de vijftiende eeuw gebouwd. Grote delen zijn echter in oude stijl vervangen nadat de Ports des Allemands behoorlijk beschadigd raakte tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stadspoort is middels een brug verbonden aan de twee torens. Dit was een initiatief uit de vijftiende eeuw die nog altijd in stand wordt gehouden. Ports des Allemands wordt nog altijd gezien als een monument die de militaire herinnering in leven houdt. De locatie aan de rivier de Seille is werkelijk prachtig te noemen.
   
bezienswaardigheid nummer 7 L’île du Petit Saulcy
Dit kleine eiland van de stad Metz is ontstaan in de achttiende eeuw. Op het kleine eiland in de moezel tref je het Opéra-théâtre de Metz, op de punt een prachtige kerk ‘Temple Neuf’ en een aantal overheidsgebouwen zoals het Pavillon Saint-Marcel en Pavillon de la Douane. Het eiland L’île du Petit Saulcy is via een aantal bruggen bereikbaar.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Opéra-théâtre de Metz
Op een bijzondere lokatie aan de Moezel bevindt zich het oudste theater van de stad Metz. Het is gelegen op het kleine eiland L’île du Petit Saulcy direct aan de Place de la Comédie. Het theater werd gebouwd in de achttiende eeuw en werd ingehuldigd in 1752. Het ontwerp van dit theater is afkomstig van Jacques Oger. De inrichting is prachtig vormgegeven met rood fluweel, gouden accenten en rijkelijk gedecoreerde balkons.
http://opera.metzmetropole.fr
   
bezienswaardigheid nummer 9 Avenue Foch
Zonder enige twijfel kunnen wij melden dat de meest bijzondere huizen van Metz aan de Avenue Foch te vinden zijn. Dit stadsdeel kenmerkt zich met huizen en gebouwen in de neoklassieke, neo barokke en neorenaissance stijl met een mix van Duitse architectuur. Rond het jaar negentienhonderd werden grote delen platgegooid en is er een een nieuw stadsdeel ontstaan. De Duitsers hebben hier duidelijk hun stempel gedrukt in het besluit van de wederopbouw. In ieder geval een zeer bijzondere laan met even bijzondere architectuur.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Het treinstation
Station Metz-Ville was één van de plannen van keizer Wilhelm II om de transport beter te organiseren. Het werd ingehuldigd in 1908. De snelle verbinding tussen Berlijn en Metz was hiermee een feit. Voor het ontwerp werd de Duitse architect Jürgen Kröger ingeschakeld. Het treinstation is gelegen aan de Place du Général-de-Gaulle. De klokkentoren werd ontworpen door keizer Wilhelm II.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Metz. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Metz. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Metz:

Metz informatie en tips
Metz voor beginners
waar overnachten in Metz

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies