top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Corfu, Griekenland

Griekenland
top 10 bezienswaardigheden:

Athene
Corfu
Griekenland
Kefalonia
Kos
Kreta
Lesbos
Rhodos
Rhodos Stad
Samos
Santorini
Zakynthos

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Corfu
reisadvies reisadvies Griekenland

... meer handige websites

 

Het eiland Corfu (ook geschreven als Korfoe) is ťťn van de Ionische eilanden, gelegen ten westen van het vasteland van Griekenland. De ligging van Corfu zorgt ervoor dat er in het voor- en naseizoen wat meer neerslag valt dan op veel andere Griekse eilanden. Hierdoor heeft de natuur op Corfu een relatief groen karakter. De vele baaien met grindstranden zijn ideaal voor snorkelaars. Corfu is een populaire vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen. Wie meer wil zien van Corfu dan het strand die kan uit verschillende bezienswaardigheden kiezen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Corfu (Korfoe)

bezienswaardigheid nummer 1 Corfu stad
Corfu stad heeft een aantal historische bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de Kathedraal van Panagia Spiliotissa, kerk van St. Spiridon, de oude vesting Palaio Frourio, het Platiteraklooster, St. Jason en St Sossipatroskerk en een stadhuis. Duidelijk is te zien hoe de invloeden van de Engelsen en Venetianen nog zichtbaar zijn. De Fransen invloeden vind je terug in de geplante bomen rondom het park in Kerkyra stad. De vele musea in de stad leert je veel over onder andere de geschiedenis van Corfu en zijn cultuur.
www.steden.net/griekenland/kerkyra/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Archeologisch Museum
In de plaats Armeni Vraila bevindt zich het Archeologisch Museum van Corfu. Hier leer je door middel van verschillende voorwerpen uit opgravingen, meer over de geschiedenis van Corfu. De tempel van Atremis behoort tot de belangrijkste objecten die er worden tentoongesteld. Verder is er een kopie van de torso van Apollo, oude munten en opgravingen uit de wijk Thesprotia.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Korissionmeer
Het Korissionmeer is een bijzonder mooi stukje beschermd natuurgebied. Het meer is met een heel smal stukje verbonden met de zee. Langs het meer vind je hoge zandduinen en stukken bos. Verschillende soorten vogels zijn hier te spotten. Het meer leent zich prima voor allerlei wateractiviteiten. In de dichtbij gelegen dorpjes heeft de tijd soms even stil gestaan. Vrouwen gekleed in klederdracht bakken nog dagelijks hun eigen brood op een traditionele manier.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Angelokastro in Kerkyra
Angelokastro is een belangrijk Byzantijns kasteel in Corfu. Door zijn bijzondere ligging op de top van de hoogste berg aan de kust, heeft het kasteel een imposant voorkomen. Aan de oostkant zit deels in een rots een bijbehorend kapel. Het is een hele klim om bij Angelokastro te komen, maar dan word je wel beloond met een waanzinnig uitzicht over het eiland. Gelukkig zit er ook een horeca gelegenheid waar je wat kunt drinken. Vlakbij het kasteel ligt de plaats Palaiokastritsa.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Kavos
Bijna helemaal op het zuidelijkste puntje van Corfu ligt het vissersdorp Kavos. Voor toeristen is er van alles te doen. Alle watersportfaciliteiten zijn op het strand te vinden.Verschillende excursies zoals boottochten naar dichtbij gelegen eilanden als Paxos zijn te boeken. Of misschien een wandeling naar Kaap Asprokavos. Het is zeer de moeite waard om daar het Panayia Arkoudillas klooster te bezoeken. Het nachtleven van Kavos staat goed bekend. Heel veel clubs, bars en discotheken laten de toeristen feesten tot in de vroege ochtend.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Museum Aziatische kunst bij Palaia Anaktora
Het museum voor Aziatische kunst zit in het voormalig paleis van St. MichaŽl en St. Joris aan de Esplanade. Een collectie van meer dan 10.000 kunstobjecten zijn te bewonderen op deze voortreffelijke locatie aan een zeer mooi plein. De verzameling is grotendeels afkomstig van Gregorius Manos en een aantal Griekse diplomaten.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Achillion Palace in Gastouri
Het Achilleion paleis in Corfu is gebouwd in opdracht van keizerin Elisabeth van Beieren, ook wel bekend als Sissy. Een jaar na het overlijden van haar zoon heeft ze dit zomerpaleis laten bouwen in Gastouri. Het paleis is omringd met Griekse beelden in een prachtige tuin. Vanuit de tuin heb je een adembenemend uitzicht over het eiland en de zee.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Pontikonisi eiland
Pontikonisi wordt ook wel muizeneiland genoemd. Het onbewoonde eiland ligt tegenover Kanoni en heeft het meest gefotografeerde klooster van Corfu, namelijk het Vlaherna klooster. Je vindt op het kleine eiland een kerk uit de 12e eeuw en soevernierswinkel.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Agios Georgios
Aan de noordwestkust van Corfu ligt Agios Georgios. Deze badplaats is goed bekend onder de toeristen. De mooie zandstranden lenen zich prima voor een dagje luieren aan de prachtig mooie zee van Corfu. In het dorp is niet veel te doen. Er is een kerk en verder vind je aan de rand van het dorp wat olijfgaarden. Het meeste vertier is nabij het strand, waar voldoende horeca en hotels te vinden zijn.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Pantokrator
De Pantokrator is de hoogste berg van Corfu. De berg ligt in het noordoosten van het eiland en is ruim 900 meter hoog. Via verschillende dorpjes kom je bovenaan de berg waar een klooster uit de 14e eeuw staat en er is een cafe. Met mooi helder weer heb je uitzicht tot aan AlbaniŽ.
   
 

Vakantie naar Corfu

Wil je een vakantie naar Corfu boeken? Boek deze dan bij een betrouwbare reisorganisatie die de zekerheid van SGR-garantie biedt. Met een pakketreis naar Corfu is je vlucht, je accommodatie en het vervoer op Corfu van en naar de accommodatie geregeld!
Bekijk de Corfu vakanties van Sunweb.nl
Bekijk de Corfu vakanties van TUI.nl

Meer informatie over Corfu:

beste maanden voor een zonvakantie naar Corfu
beste reistijd voor Corfu
Corfu voor beginners
mooiste dorpjes op Corfu

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies