top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Rhodos Stad, Griekenland

Griekenland
top 10 bezienswaardigheden:

Athene
Corfu
Griekenland
Kefalonia
Kos
Kreta
Lesbos
Rhodos
Rhodos Stad
Samos
Santorini
Zakynthos

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Rhodos Stad

... meer handige websites

 

Rhodos Stad is de hoofdstad en grootste stad van het eiland Rhodos. Op het eiland wordt Rhodos Stad vaak gewoonweg aangeduid als Rhodos (Rodos) of men heeft het over 'de stad'. Iedereen weet dan dat je het episch centrum van het toerisme op Rhodos bedoelt. Rhodos Stad bestaat uit verschillende delen die duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn. Zo is er de middeleeuwse binnenstad, die nog steeds fraai ommuurt het hart van de stad vormt. Daarbuiten begint het moderne deel van Rhodos Stad, waarbij het oostelijke deel eigenlijk een grote toeristenwijk vormt. Het letterlijke hoogtepunt van Rhodos Stad is de antieke stad oftewel de Akropolis van Rhodos.

Rhodos Stad is zeker geschikt om een hele dag door te brengen. Als je wilt kun je de dag nog onderbreken voor één van de vele boottochten die vanuit de Mandraki-haven vertrekken.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Rhodos Stad

bezienswaardigheid nummer 1

Paleis van de Grootmeesters

Het Grootmeesterspaleis van Rhodos is één van de mooiste gebouwen die bewaard zijn gebleven uit de middeleeuwse periode. Het imposante gebouw dat je nu kunt bewonderen is begin vorige eeuw nog flink opgeknapt toen de Italianen op Rhodos de macht hadden. Toen is het tijdelijk ene zomerverblijf voor Italiaanse leiders geweest. Nu doet het Paleis van de Grootmeesters, dat ooit door de Johannieters is gebouwd, dienst als museum.

   
bezienswaardigheid nummer 2

Akropolis van Rhodos

Rhodos-Stad is één van de oudste steden van het eiland Rhodos. Uit de oudheid zijn nog enkele restanten zichtbaar op een heuvel aan zuidwestelijke kant van de hedendaagse stad. De Akropolis van Rhodos, zoals het antieke deel van de stad heet, bestaat onder andere uit restanten van de Tempel van Apollo, een prachtig oud stadium en een amfitheater. De Akropolis van Rhodos is 24 uur per dag gratis te bezoeken. Omdat deze bezienswaardigheid niet direct in het centrum ligt, is het handiger om met een huurauto of taxi er naartoe te gaan.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Archeologisch Museum

In een voormalig hospitaal binnen de oude stad is het Archeologisch Museum van Rhodos gevestigd. In het museum, dat als gebouw al een plaatje is om te zien, zijn allerlei archeologische vondsten te bewonderen waaronder een aantal fraaie sculpturen zoals de hurkende Aphrodite. In het Archeologisch Museum worden archeologische vondsten afkomstig van heel Rhodos tentoongesteld. Door ze in een beschermde omgeving te bewaren moeten deze oude archeologische schatten nog voor vele generaties na ons bewaard blijven.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Mandráki haven

Rhodos Stad telt meerdere havens. Daarin schuilt de reden dat juist hier een stad ontstaan is. De havens zorgden er eeuwen geleden voor dat Rhodos een tijdje tot de grootste steden van Europa behoorde. De toeristenhaven is de Mandráki haven. Deze haven is bekend vanwege de drie torentjes en omdat hier ooit de Kolos van Rhodos gestaan zou hebben. Dit wereldwonder is eeuwen geleden door een aardbeving al geheel verdwenen, maar de haven is er niet minder druk om. Dit is voor toeristen hét vertrekpunt voor een boottocht of (duik)excursie. De wallen zijn populair gebied om een lekkere wandeling over te maken.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Vestinggracht

De gehele middeleeuwse binnenstad van Rhodos is ommuurd. Op verschillende plekken zijn poorten aangebracht. Binnen de ommuring is er een vestinggracht aangebracht. Deze vestinggracht is begroeid en voorzien van wandelpaden. Een wandeling door deze vestinggracht geeft een mooi zicht op de ommuring en is een aangenaam stukje rust binnen de verder soms hectische stad.

   


Boek jouw vakantie naar Rhodos

Rhodos is een geweldige vakantiebestemming. Wil je een vakantie naar Rhodos boeken? Reisorganisatie TUI biedt zorgeloze Rhodos vakanties aan. Dankzij de relaxte pakketreizen met SGR-garantie kun je heerlijk genieten van een welverdiende vakantie op Rhodos.

Je Rhodos vakantie boeken bij TUI betekent:
geld-terug-garantie als TUI de reis annuleert, dus geen gedoe met vouchers
✅ flexibele omruilgarantie, tot 7 dagen voor vertrek
✅ niet geheel onbelangrijk is de repatriëringgarantie: bij een plotselinge uitbraak van het coronavirus of het wijzigen van het reisadvies, brengt TUI je veilig thuis.

BEKIJK ALLE RHODOS-VAKANTIES op tui.nl
 

   
bezienswaardigheid nummer 6

Ridderstraat

De Ridderstraat is volgens velen de mooiste straat van het historische hart van Rhodos Stad. Deze schuin oplopende straat voert je vanaf het hedendaagse Archeologisch Museum naar het Paleis van de Grootmeesters. Aan de muren kun je de wapenschilden van de ridders van weleer nog bewonderen.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Marinepoort

De vestingwerken van Rhodos Stad kennen meerdere toegangspoorten. De mooiste toegangspoort is de Marinepoort, die ter hoogte van de Mandráki-haven staat. De poort heeft twee torens aan weerszijden die wat betreft uiterlijk veel overeenkomsten vertonen met de twee torens die bij de entree van het Grootmeesterspaleis staan. De Marinepoort is één van de meest gebruikte toegangspoorten tot de oude stad.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Elli Beach

Rhodos Stad telt meerdere stranden. De aangenaamste stranden liggen volgens ons aan de oostelijke kant van de stad, maar het drukst bezocht is Elli Beach. Dit strand loopt vanaf de noordelijke punt van Rhodos richting de Mandrakihaven. Het kiezelstrand is vooral in de zomermaanden erg druk. Alle voorzieningen die je nodig hebt op het strand zijn hier aanwezig.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Bar Street

Vooral voor naar vertier zoekende jongeren is de barstraat van Rhodos een hoogtepunt binnen de stad. Voor veel andere toeristen is Orfanidou, zoals de straat eigenlijk heet, een plek om zeker te vermijden. In de barstraat draait het om alcohol, fastfood en feesten. Vanaf de middag trekken proppers al richting de stranden om het publiek voor de avond over te halen in hun tent shotjes en andere dranken te komen drinken.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Aquarium van Rhodos

Op het meest noordelijke puntje van de stad ligt het Aquarium van Rhodos. Het Aquarium is onderdeel van het Hellenic Centre for Marine Research, dat het zeeleven rondom Rhodos onderzoekt en probeert te beschermen. Het Aquarium zit in een pand dat in de jaren dertig van de vorige eeuw door de Italianen gebouwd is. Het artdeco gebouw is op zich al een plaatje om te zien. De tientallen aquaria met uiteenlopende zeedieren zijn een leuk uitje om met kinderen te bezoeken, maar ook volwassenen zullen zich prima vermaken. Houd er rekening mee dat parkeerplaats vinden in de buurt van het aquarium lastig kan zijn.

   
 

Meer informatie over Rhodos Stad:

Rhodos Stad
Rhodos Stad
Rhodos voor beginners

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies