top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Rhodos, Griekenland

Griekenland
top 10 bezienswaardigheden:

Athene
Corfu
Griekenland
Kefalonia
Kos
Kreta
Lesbos
Rhodos
Rhodos Stad
Samos
Santorini
Zakynthos

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Rhodos

... meer handige websites

 

Het eiland Rhodos is behoort tot de Dodekanesos, een eilandengroep in het zuidoosten van Griekenland. Rhodos is het op drie na grootste Griekse eiland en is al decennia lang een belangrijke toeristische bestemming voor Europeanen. Dankzij het mediterrane klimaat beleeft Rhodos lange droge zomers waarin de zon uitbundig schijnt. Het ideale strandweer zorgt er dan ook voor dat het eiland Rhodos vooral onder de zonaanbidders erg populair is. De meeste toeristen verblijven in het uiterste noorden van Rhodos en aan de oostkust in badplaatsen zoals Ixia, Trianda, Faliraki en in de hoofdstad Rhodos-Stad. Dé bezienswaardigheid van Rhodos is de Kolossus van Rodos, een reusachtig bronzen beeld van de zonnegod Helios. Het 32 meter hoge beeld dat tot de zeven klassieke wereldwonderen hoort is door een aardbeving tussen 227 en 224 voor Christus vernietigd.

Gelukkig zijn er tal van bezienswaardigheden op Rhodos die niet verdwenen zijn. Wie een dagje er op uit wil gaan die heeft de keus uit verschillende boeiende plekken om te ontdekken. Wat ons betreft zijn de oude binnenstad van Rhodos-Stad en het dorpje Lindos de absolute hoogtepunten van Rhodos.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Rhodos

bezienswaardigheid nummer 1

Historische binnenstad van Rhodos-Stad

De oude binnenstad van Rhodos-Stad is meer dan vierentwintighonderd jaar oud. Gedurende de geschiedenis veranderde Rhodos-Stad in een vestingstad met grote vestingmuren die tegenwoordig nog steeds te bewonderen zijn. De straatjes binnen de muren zijn tegenwoordig een belangrijke toeristische attractie met een groot aantal winkeltjes, terrasjes en restaurants. Wie een mooi stuk wil wandelen moet zeker het pad om de vestingmuur bewandelen, waar je eventjes ontsnapt aan de hectiek die in de stad zelf vaak heerst.

Bekijk de top 10 bezienswaardigheden van Rhodos-stad

   
bezienswaardigheid nummer 2

Lindos

De aan de oostkust gelegen plaats Lindos heeft als bijnaam ‘Het witte stadje’, wat het te danken heeft aan de witte huisjes die in het dorp staan. Lindos ligt aan een prachtige baai, boven het plaatsje staat de antieke Akropolis van Lindos met de tempel van Athena Lindia. Dit is de mooiste tempel die je tegenwoordig nog op Rhodos kunt bewonderen. Vanwege de hoge temperaturen in de zomer is het raadzaam om een bezoek aan Lindos in te plannen voor het middaguur. De meeste excursie-aanbieders houden hier al goed rekening mee.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Vlindervallei

Petaloudes is een vallei in het noordwesten van Rhodos die meer bekend staat als de Vlindervallei. In de vallei leeft één vlindersoort in grote aantallen: de C. Quadripunctaria Rhodosensi, een ondersoort van de Spaanse vlag. Deze nachtvlinder die ook overdag actief is houdt in de vlindervallei haar zomerrust om de warmte te ontvluchten. De kans om de vlinders in grote getale te zien is dan ook het grootst in de maanden juli en augustus. Tijdens de andere maanden is het gewoonweg een mooie vallei, maar is de kans dat je de vlinders ziet een heel stuk kleiner.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Opgravingen bij Kámiros

De archeologische opgravingen bij Kámiros (Kameiros) zijn overblijfselen van de eens zo machtige stad uit de hellenistische periode. In het jaar 226 voor Christus werd de stad vrijwel geheel verwoest door een aardbeving, waarna de stad herbouwd werd. De overblijfselen zijn van deze tweede versie van Kámiros, dat in 142 na Christus opnieuw vrijwel helemaal met de grond gelijk gemaakt werd.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Zeven bronnen

Epta Piges is een belangrijke toeristische attractie op het eiland Rhodos. Binnen het natuurgebied bevinden zich zeven bronnen die samenkomen in een stromende beekjes en een meertje. Voor de liefhebbers is er een wandeling te maken door een 186 meter lange tunnel die slechts 75 centimeter ‘breed’ is en een hoogte kent van maar 170 centimeter. Volwassen mannen kunnen in de tunnel niet rechtop lopen. Als je enigszins claustrofobisch bent dan moet je de wandeling door de tunnel maar beter achterwege laten. Kies dan voor de eenvoudigere bovengrondse route.

   


Boek jouw vakantie naar Rhodos

Rhodos is een geweldige vakantiebestemming. Wil je een vakantie naar Rhodos boeken? Reisorganisatie TUI biedt zorgeloze Rhodos vakanties aan. Dankzij de relaxte pakketreizen met SGR-garantie kun je heerlijk genieten van een welverdiende vakantie op Rhodos.

Je Rhodos vakantie boeken bij TUI betekent:
geld-terug-garantie als TUI de reis annuleert, dus geen gedoe met vouchers
✅ flexibele omruilgarantie, tot 7 dagen voor vertrek
✅ niet geheel onbelangrijk is de repatriëringgarantie: bij een plotselinge uitbraak van het coronavirus of het wijzigen van het reisadvies, brengt TUI je veilig thuis.

BEKIJK ALLE RHODOS-VAKANTIES op tui.nl
 

   
bezienswaardigheid nummer 6

Moni Filerimou

Het Filerimos Klooster staat op een heuvel die een prachtig uitzicht biedt over het eiland Rhodos. Behalve het Johannieterklooster zijn er meerdere antieke gebouwen en ruďnes te bewonderen. Het klooster is te vinden direct en zuiden van Ialyssos (Trianda). Als je met eigen vervoer naar Moni Filerimou rijdt, die dat dan bij voorkeur vroeger in de ochtend of juist aan het einde van de middag. Op die manier kun je de bussen met toeristen een beetje ontwijken.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Thermen van Kallithéa

In de jaren twintig van de vorige eeuw bouwden de Italianen de Thermen van Kallithéa. Dt is een prachtig kuuroord, waar aan het zwavelhoudend bronwater geneeskrachtige werkingen toegedicht werden. De indrukwekkende locatie heeft dienst gedaan als filmset voor films zoals ‘Zorba de Griek’ en ‘The Guns of Navarone’. Tegenwoordig worden de Thermen van Kallithea niet meer gebruikt als kuuroord maar is het wel open voor bezichtiging door het publiek. Op het bijbehorende strand kun je nadat je entree betaald hebt heerlijk zonnen, zwemmen en snorkelen.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Tsambika

Het klooster van Tsambika bereik je na het beklimmen van meer dan driehonderd treden. Zeker als het warm weer is, is dit een flinke opgave. Dat komt mede doordat er amper of geen verkoelende wind waait op de trappen. Je wordt daarna wel beloond met één van de mooiste uitzichten die je op Rhodos kunt hebben. Je kijkt onder andere uit op het bijbehorende strand: Tsambika Beach. Het hotelvrije strand is een prachtig breed zandstrand en wordt tot de mooiste strand van Rhodos gerekend.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Mandraki haven

De Mandraki-haven in Rhodos-stad is al eeuwenlang een belangrijke haven in Griekenland. Waren het vroeger vooral oorlogsboten en vissersbootjes die hier het aanzicht bepaalden, tegenwoordig zijn het steeds meer pleziervaartuigen die je aantreft in deze sfeervolle haven. Kenmerkend voor de Mandraki-haven zijn de drie windmolens die terug te vinden zijn op veel ansichtkaarten en in reisgidsen over Rhodos. Voor schippers vormen ze nog steeds het teken dat ze bij de haven van Rhodos aangekomen zijn.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Archeologisch Museum

In Rhodos-Stad vind je op korte afstand van de hierboven vermelde Mandraki-haven het Archeologisch Museum van Rhodos. Niet alleen de collectie aan archeologische voorwerpen is de moeite waard, het gebouw waar het museum in gevestigd is is minstens even interessant. Dit middeleeuwse Hospitaal van de Ridders van de Johannieters heeft een mooie binnenplaats. In het Archeologisch Museum worden archeologische vondsten afkomstig van heel Rhodos tentoongesteld. Door ze in een beschermde omgeving te bewaren moeten deze oude archeologische schatten nog voor vele generaties na ons bewaard blijven.

   
 

Meer informatie over Rhodos:

beste reistijd voor Rhodos
Rhodos voor beginners
Rhodos informatie
Rhodos in 24 foto's
Rhodos pagina
Rhodos top 10
mooiste dorpjes op Rhodos
bijzondere plaatsen op Rhodos
beste maanden voor een zonvakantie naar Rhodos
goedkoop naar Rhodos

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies