top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Samos, Griekenland

Griekenland
top 10 bezienswaardigheden:

Athene
Corfu
Griekenland
Kefalonia
Kos
Kreta
Lesbos
Rhodos
Rhodos Stad
Samos
Santhorini
Zakynthos

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Samos
reisadvies reisadvies Griekenland

... meer handige websites

 

Het Griekse eiland Samos is gezegend met een prachtige groene natuur die afgewisseld wordt met mooie witte zandstranden en idyllische dorpjes waar je je in het echte Griekenland waant. De toeristen die naar Samos komen die komen over het algemeen niet alleen maar om hele dagen op het strand of aan het zwembad te liggen. De gemiddelde Samos-bezoeker wil vooral ook genieten van de sfeervolle haventjes en de mooie omgeving. Per jaar reizen er ongeveer twintigduizend Nederlanders naar Samos.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Samos

bezienswaardigheid nummer 1 Pythagorion
In het zuidoosten van het eiland ligt de gewilde badplaats Pythagorion. In de haven staat het standbeeld van Pythgoras, de Griekse wiskundige filosoof die op het eiland Samos geboren is. Vanuit dit dorp zijn vele toeristische uitstapjes per boot te maken. De plaats heeft tal van winkeltjes, restaurants en eettentjes met heerlijke gyros. Rondom Pythagorion zijn diverse historische plaatsen te bezichtigen zoals de Artemis tempel of het oude theater vlakbij het Spiliani klooster. Het is zeker de moeite waard om het kasteel van Lykourgos Logothetis te bezoeken. Of het zes kilometer verderop gelegen ‘Heiligdom van Hera’ met zijn resten van tempels en thermale baden.
www.mooistedorpjes.nl/griekenland/samos/pythagorion/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Kloosters
Dit prachtige Griekse eiland heeft een aantal zeer mooie en bijzondere kloosters, waarvan het merendeel te bezoeken is. Eén van de mooiste is het Panagia Spiliani Klooster ten noordwesten van Pythagorion. Heel bijzonder aan dit klooster is de bijbehorende kerk die in een grot is gebouwd.Een ander bijzonder klooster is gelegen in het Ambelos gebied. Dit Moni Vronta Klooster uit 1566 is bereikbaar middels een kleine zeven kilometer tellend wandelpad. En dan is er nog het Timiou Stavrou Klooster wat bij het pittoreske dorpje Mavratzei ligt, wat bekend staat om zijn wijndruiven.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Samos-stad
Het oudste deel van deze stad wordt vaak ‘Vathí of Vathy’ genoemd. Dit was vroeger ook de naam van de hoofdstad van het eiland Samos. Sinds 1834 is de naam veranderd in Samos-stad. Het meer authentieke deel is dus meer in de wijk Vathí te vinden. Hier zijn het vooral de smalle steegjes met knusse Griekse huisjes die het straatbeeld bepalen. Het meer centrale en drukkere deel van de stad bevindt zich rondom het Pythagoras plein. Het mooie stadspark van Samos in Ano Vathí biedt in de warme zomers heerlijke verkoeling en wat rust. Hier ligt tevens het indrukwekkende Archeologische Museum van het eiland Samos. In de avond is het heerlijk om te wandelen langs de havenboulevard waar veel terrassen en volop gezelligheid te vinden is. De haven van Samos is nog altijd een zeer belangrijke en veel gebruikte haven voor transport en toerisme.
www.steden.net/griekenland/samos-stad
   
bezienswaardigheid nummer 4 Klooster van Panagia Spiliani
Vlakbij de plaats Pythagorion staat grote witte klooster te prijken boven aan de berg. Met daarbij de prachtige kerk in een grote grot. De kerk is gewijd aan de Maagd Maria. In de grot wordt water opgevangen waarvan men zegt dat het heilig water met genezende krachten is.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Archeologisch museum in Vathy
Vlakbij de haven en stadspark ligt het Archeologische museum van Samos-stad. Hier staat het grootst overgebleven Kouros beeld van Griekenland. Kouros betekend ‘jonge man’. Om het beeld met zijn bijna 5 meter hoogte te kunnen plaatsen, moest het museum twee keer worden aangepast. Je vindt er veel beelden, aardewerk potten, sieraden en heel veel andere voorwerpen uit de Griekse geschiedenis.
www.bijzondereplaatsen.nl/griekenland/samos/archeologisch-museum.htm
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Kerkis berg
Veel wandeltochten op Samos worden gemaakt op deze bekende vulkaanberg. De witte krijtachtige berg is een veelvuldig gebruikte habitat voor diverse flora en fauna op het eiland. Tijdens de wandeling kom je langs een aantal kleine kloosters en inhammen van grotten. Een zeer bekende grot is de grot van Pythagoras, waar hij schuil hield voor Polycrates, de tiran van Samos. Het hoogste punt op de Kerkis berg meet 1433 meter en draagt de naam Vigla.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Efeze
Om de grootste opgravingen uit de Griekse geschiedenis te kunnen bewonderen, pak je de ferry naar het eiland Efeze. Tussen de vele ruïnes ligt het grote amfitheater Odeon, een badhuis, de tempels van Hadrianus en Artemis en delen van de enorme bibliotheek Celsus. Dit eiland wordt ook wel de antieke stad Efeze genoemd.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Aquaduct Eupalinus Pythagorion
Om vroeg in de geschiedenis het water te kunnen regelen in het bergachtige gebied van Samos, zijn ingenieuze uitvindingen gedaan. Hiervoor werd de aquaduct ontwikkeld. Over het eiland verspreid zijn veel van deze aquaducten te vinden, maar de meest indrukwekkende is die van Pythagorion. Als je de bordjes Efpalineio Orygma volgt kom je vanzelf bij de tunnel. De tunnel heeft een lengte van 1036 meter.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Dal van de nachtegalen
In het noorden van het eiland ligt dit prachtige dal wat bereikbaar is met een wandelroute. Het ligt tussen de plaatsen Kokkari en Karlovassi, waar de tocht kan beginnen bij de parkeerplaats. De vallei is uitermate geschikt voor wandeltochten en om te picknicken. Door de vele bomen biedt het in de zomermaanden veel verkoeling. Aan het einde van het pad bereik je het dorp Manolates, waar je onder het genot van een heerlijk glaasje Samos wijn kunt genieten van de rust.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Votsalakia
De mooie badplaats Votsalakia ligt aan de voet van de Kerkis berg. Hoewel het geen heel toeristische badplaats is, trekt het steeds meer bezoekers. Hier moet je vooral zijn voor leuke wandelingen door de groene omgeving en de waarschijnlijk mooiste stranden van het eiland. In de plaats zelf domineren de hotels en appartementen het dorpsaanzicht. Discotheken zijn er eigenlijk niet te vinden, maar dat wordt verzacht met het aantal gezellige terrassen en barretjes.
   
 

Vakantie naar Samos

Wil je een vakantie naar Samos boeken? Kijk dan bij de Samos vakanties van TUI.nl voor alle Samos aanbiedingen!

Meer informatie over Samos:

5x zien & doen op Samos
beste reisperiode voor een zonvakantie op Samos
bijzondere plaatsen op Samos
mooiste dorpjes van Samos
Samos fotoreportage
Samos in één dag
Samos informatie
Samos voor beginners

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies